Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Bauer 

všechny recenze uživatele

První film se Stevenem Seagalem a vůbec to nedopadlo špatně. Seagel je zde frajer, předvádí perfektní bojové umění a docela hraje i slušně. Scénář je dobrý ale má par dir. Tento snímek mně docela zaujal hudbou, když sledujeme začátek jak hlavní postava mluví o svém životě a pak jak trenuje Aikido ( nebo jaké je to bojové umění ) tak hraje dobrá hudba.Dále potěší Sharon Stone, která si ale podle mně zasloužila více prostoru . Proč dávám 3*? Když to srovnám s Nemilosrdnou spravedlností, tak ta je lepší. Potom se mi až tak moc nelíbil konec, který mi přišel velmi narychlo udělaný, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to zakončit .I tak je tento film dobrý a na Seagala výborný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste! Mno tak tímhle spektáklem nám božský Stevo svatý Štefan mistr taktiky odstartoval svou kariéru a po pravdě Nico není až taková bomba jako jeho pozdější kousky. Není to ta typická Seagalovka z hromadou bitek a přestřelek, ale spíš taková kriminálka z přidanou akcí. Nicméně je to logické v té době Seagal startoval a tak si musel nejprve svou typickou postavu v typickém filmu vytvořit. Každopádně původní hodnocení nakonec o hvězdu zvedám, protože na rovinu který akční herec se může pochlubit takovým začátkem? Hned hlavní role a navrch Sharon Stone za manželku. Na druhou stranu není tajemstvím, že u Seagala platí ta známa poučka o raketovém startu, ale o to gigantičtějším pádu, který jak se zdá stále neskončil.70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Tehdy se s distributory roztrhl pytel, na videu si divák vybíral mezi desítkami béček, která se narychlo a na koleni dabovala. Byla to éra, kdy přišel i jistý chlapík, který léta trávil v Japonsku, kde se zdokonaloval v bojových uměních. Dnes už realita dávno klepe na rameno a důrazně mu naznačuje, aby to zabalil. Po debutu mu ale béčková produkce ležela u nohou. Zásadový polda s italskými předky, který je charakterově plochý jak žehlicí prkno, má ovšem kvalitu jinde, než ve slušně napsaných dialozích. Kouzlo to má pořád, ale i lámání rukou je potřeba natočit s jistou kvalitou. A ta místy chybí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nový filmový fenomén - Steven Seagal. Trochu zamyšlení neuškodí. Co je na tomto "herci" tak pozoruhodného? Proč ve všech filmech bezpochyby zastiňuje své zbývající kolegy? Myslím si, že je to způsobeno nebývalou upřímností jeho herectví a snad i civilního života. Jeho postavy samozřejmě nejsou jediné, které vždy přesně vědí koho, jak a proč odprásknout, ale přece jenom v jejich představitelích většinou zbyla troška herectví, aby jim přidali něco té obyčejné tuctovitosti a průměru, který je odsouvá z diváckého zájmu. To u Seagala to vypadá, jako by se bral, a asi se i tak bere, úplně vážně, jako by se považoval za novou naději lidstva, za nového supermana. A proto se nám líbí, jak Steven neuvěřitelně naturalisticky masakruje desítky neřádů, láme ruce i vazy jako stébla trávy, a dokonce i když se pustí do svého moralizování a osvětluje nám všechny možné světonázorové otázky. Seagal se totiž stylizuje(anebo jím dokonce je) do postavy knížete Myškina, u něhož je nebetyčná upřímnost tentokráte snad ještě přebita absolutní naivitou. My obyčejní, zkažení diváci tu proto podvědomě cítíme něco vyššího, ale jsme na hony vzdáleni tomu, abychom se Seagalovy neskutečné hloubky jednou dobrali bezezbytku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zrození Stevena Seagala, které (při pohledu na jeho další kariéru) nabízí příslib toho lepšího co nás po jeho boku v následujících letech čekalo, ale současně i toho horšího co nás čekalo po těch "následujících letech". Když jsem to viděl poprvé bylo to svěží a neokoukané, když jsem si to teď zopakoval, bylo sice fajn viděl Seagala svižného a polovičních rozměrů, už to však nebyla takový zábava, jak jsem si pamatoval. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama