Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted (Michael Keaton) je úspěšný obchodník, který pracuje pro společnost Bindview a trochu proti své vůli musí do zákulisí obchodu zasvětit nezkušeného nováčka Jamieho (Brendan Fraser). Jamie je z nového prostředí zprvu nadšen a neodradí ho ani Tedova cynická a výbušná povaha. První rozčarování přichází až s několika nepovedenými obchody. Když pak Jamie seznamuje Teda se svou snoubenku Belisou (Amber Valletta), rázný obchodník propadá jejímu kouzlu a poté, co se spolu začnou tajně scházet, objevuje i své pravé já. Jenže změny v Tedově chování přinášejí i nepříjemnosti v práci, protože právě jeho drsné vystupování ho dělalo tak vynikajícím obchodníkem. Ani Jamiemu se v obchodě nedaří, a protože Teda trápí výčitky svědomí, pomáhá svému mladému kolegovi tajně plnit tržby ze svého. Zisky společnosti Bindview však klesají a Tedovy výsledky jsou pořád horší. Jeho zájem o Belisu ale naopak neustále roste. Teprve násilné převzetí společnosti konkurentem celou důmyslnou lež odhaluje… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film svou zápletkou zajímavý a po celou stopáž i velmi příjemně stravitelný,přesto tomu chybělo to správné koření,grády.Velmi mě překvapil výkon MIchaela Keatona,kterého bych vyzvedl jako vrcholnou položku celého snímku,jeho postava je jasně nejpropracovanější a i scénaristicky nejvyšperkovanější,plus samozřejmě jeho samotného herectví.Naopak Brendan Fraser mě opět přesvědčil,že hrát prostě neumí ani trochu,jeho postava je trapná a prakticky svým (ne)herectvím prozradí dopředu i pointu.Ta je sice povedená,ale až přespříliš zbytečně překombinovaná,a tak nemá ani tu pravou sílu a dramatičnost.Každopádně Na poslední chvíli nenudí a v jeho společnosti lze strávit docela příjemný čas.Velmi dobré 3*! ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu skvělý film! Nečekal jsem vůbec nic záživného, ale opak je pravdou.Skvělý scénář plný pikantních hlášek, např: "Šel jsem s Tedem jednou na jednání, řekl klientovi ať mi vrazí péro do huby, jestli chce, abych jí zavřel". Herecké výkony zrovna tak, poutavý děj a skvěle vyřešený závěr. ()

Reklama

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Je až z podivem jak na jedné navíc už dávno ne originální myšlence může vzniknout celý film, ten je navíc tak nudný, že člověk musí mít obrovskou trpělivost nebo nadlidskou lenost, která mu zabrání přepnou na něco lepšího. Pokud ale vytrvá do konce dozví se ono rozuzlení, které je jediné poselství filmu, v konečném důsledku ale nestačí ani na jednu hvězdičku. Navíc film je doplněn spoustou rádoby odborných keců, aby vypadal jakože pro, ale fakt nevím jaké individuum by tomu mohlo uvěřit. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Keaton je frajer frajerskej a když hláší na kohokoliv, ne jen, že mu to věřím, já mu sakra fandím a baví mě! Bohužel má k sobě nováčka Frasera,který je nevýrazný jak herecky,tak charakterově. To mi ale až tak nevadilo,protože ve výsledku to byl povedený mix všech žánrů, průměrně natočený, se skvělým obsazením a hlavně dotaženým scénářem!! ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Divák není blbec a tak už tuší nějakou levotu ve chvíli, kdy se příběh pořádně rozjede. Podivný slepenec komedie, dramatu, situační komiky a karikaturních hereckých výkonů (Brandon Fraser vždycky vypadal jak mimozemšťan a navíc tak i "hraje"), který přeskakuje z žánru do žánru s kadencí kulometu. Jediné, co vznik tohoto filmu ospravedlňuje, je poskytnutí důkazu o skutečnosti, že Michael Keaton má na stará kolena ještě větší charisma než míval v dobách, kdy poletoval v batmanovské pláštěnce. Jeho výkon je z řady těch, kterými na sebe strhává herec veškerou pozornost a zachraňuje celý film. Jeho vrásky mu do obličeje vryly nejenom zkušenost, ale především daly vyniknout jeho hereckému mistrovství ... Aneb jak se z komika stal výborný tahoun. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • S rozpočtem 4 000 000 amerických dolarů vydělal snímek rok po uvedení na DVD pouhých 620 000. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech New Orleans a New York. (Terva)

Reklama

Reklama