Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Stathamových filmov, v ktorom musí viac hrať ako lámať kosti. R. Donaldson je predsa len ostrieľanejší režisér ako väčšina na akých Statham počas kariéry natrafí, takže na výsledku je to vidieť. K najlepším momentom patrí kopanie tunela do banky a aby to nabudúce išlo hladšie, tak do vysielačky netreba veľmi kecať...70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Princezna Margaret si odjela odfrknout do Karibiku a královská rodina, potažmo hoši z pětky a šestky, mají rázem v bankovní schránce 118 menší problém ohrožující čest a zájmy koruny.. Heist film překlopující se ve druhé polovině do krimi thrilleru s politickým pozadím bude nejspíš jen velmi volně založen na skutečné události, přesto vás toto svižné retro hravě čapne. Překvapilo mě, jak kladiváři z West Hamu dlouho čekají na pohár a také akční umírněnost J.Stathama, jenž vybrakoval Bodiemu šatní skříň a s výjimkou nesportovního skopání H.Poirota sužovaného ledvinovými kameny a pár rozdaných hlaviček se drží při zdi. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ocean's Eleven končí vyrehotanými xichtíkmi sympatických robberov, Bank Job ešte len začína tlačiť na pílu. A reže celkom hlboko a z pôvodne očakávanej lightovej krimi-komédie sa stáva mrazivý súboj o všetko. Škoda detajlov (chcem väčších machrov, drsnejšich badguyov, vtipnejšie kecy s trochou irónie a tony atmosféry retro Londýna). Takto film ťahá predovšetkým premyslený a nadupaný scénar (a Statham) a až na ďalšiom mieste je trošku sterilná, pravítková réžia. 90% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po Americkém gangsterovi se tu opět objevila solidní kriminálka, která sice na výše zmíněného staršího bratříčka kvalitativně nemá, ale i tak se jedná o poctivě odvedený kus filmařiny. The Bank Job je klasický krimi thriller pojednávající o jedné bankovní loupeži, lupu, ve kterém nejde jen o peníze, ale i o fotografie, jejichž zveřejnění by mělo za následek vyprázdnění některých křesel ve vysokých politických kruzích. Dovolím si ještě připomenout, že je příběh založený na skutečných událostech, nečekejte ale prachobyčejnou rekonstrukci událostí, tvůrci se nezdržují žádným velkým politikařením a místo toho natočili prakticky klasický heist-movie v první půli, který se po provedení loupeže změní v kriminální thriller ne nepodobný francouzským kriminálkám 70. let (například Tři muži na zabití s Alainem Delonem), čemuž výrazně napomáhá perfektní atmosféra a vůbec celková "sedmdesátková" stylizace. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)

Reklama

Reklama