Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Fr 

všechny recenze uživatele

Mám pro tebe návrh Terry…. Co mám rád na filmech s J.Stathamem je jednoduchost a údernost úvodní části. Bez zbytečnýho vykecávání se dostáváme k jádru děje. Jedná se o loupež, což znamená sehnání informací a kompliců. Prostě jako vždycky. Ale Dannyho parťáky nečekejte, samotná loupež je jen dlouhou předehrou tomu zajímavému, jenž přichází zhruba po 70 minutách. A sice: kdo všechno po ,,nich“ jde! A právě v tyto okamžiky jsou důvodem, proč se na tento film podívat. A (zřejmě) vůbec není důležité, že částka kterou si odnesli, byla větší než u Velké vlakové loupeže! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Byl jsem podveden a křičím hurá, čekal jsem totiž nějakou rádoby cool veselou trapnost ve stylu Dannyho parťáků, kterou bych tak zaplácal kus odpoledne a zároveň bych měl námět na večerní pošklebování se uctívačům tohohle pseudožánru. A ejhle, dostal jsem velmi slušnou kriminálku kombinovanou s politickým thrillerem, když zmiňuji kombinaci, mám na mysli rozumnou zápletku, ne jak když koupíte vysoce sofistikované kombinačky s vodním scooterem od Horsta Fuchse. Ze začátku mě přesto napadaly různý krávoviny v souvislosti s kopáním tunelu pro prašulky a s tunelem Blanka stavěným z lásky, ovšem pak, když vylezly na světlo boží obrázky Pavlíků Bémovijc a jiných mazlíků v krajkových kalhotkách, které kdejaká kráva bitchovala a zřejmě jim i chcala na pomazané hlavy, pak se snímek už dokonale zlomil a přitvrdil. Statham, kupodivu až na jednu výjimku, nebyl ten klasickej neohroženej superbijec a zkrátka to nebylo nikterak přitažený za vlasy, a že by to šlo překrásně, tolik afra pohromadě jsem dlouho neviděl :). Zkrátka kvalitní žánrovka, která celou stopáž šlape víc a víc na plyn a až na samotný závěr, který je trošku uťáplý, člověk neví jak co a kdo dopadne... Odpouštím :), vše nemusí nutně skončit sekerou v prdeli, aby to neztratilo punc solidní retro drsňárny. Nenapadlo mě, že to napíšu v souvislosti se Stathamem v hlavní roli, ale moc dobrý pokoukání a silné 4 hvězdice. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Príjemná oldschoolovka na jedno pozretie. Statham po dlhom čase v uveriteľnom príbehu skúseného remeselníka Donaldsona opäť dokazuje že charizmy má na rozdávanie i v skutočnom príbehu, ktorý síce nie je ničím výnimočný ale spoľahlivo pobaví hlavne keď sa príde na to čo sa týmto amatérom podarilo dokázať :-D. Takéto skutočné príbehy by sa proste mali točiť častejšie. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jakoby vám ze začátku někdo v kině pouštěl nějaký bezstarostnou pohodovku typu ´Bezva finta´ s Belmondem, ab pak v 2.půlce promítač vyměnil kotouč a vy se dodívali na Damianiho ´Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky´ s Francem Nerem v hlavní roli. Jinými slovy - ze začátku se film tvářil jako takový odpichový heist movie s vydařenou loupačkou a sympaťáckými protagonisty, ale pak se z něj čím dál více stávalo vážné drama, kde se hraje o lidské životy i o nejvyšší politické posty. Škoda, zůstat to v té bezstarostné atmosféře 1.poloviny, šel bych i na vyšší hodnocení, i když uznávám, že v případě příběhu „dle skutečné události“ jsou tyto mé výtky poněkud neopodstatněné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která předčila má očekávání. 70tá léta jsou tak uvěřitelná, že překvapilo i mě jak snadno jsem do té doby zapadl. Jason Statham je tady pořád drsný frajer a nebál bych se říct, že je to jeden z jeho nejlepších filmů. Oni vůbec všichni herci předvádí nadstandart a Roger Donaldson je vede velice zkušenou rukou. No a scénář má podle mě hodně slušné grády na to, že jde o skutečnou událost. Pokud máte rádi filmy o vloupačkách a libujete si ve starých časech jděte do toho. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama