Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je vtipné ako herci typu Everett, Arterton, Temple, Headey, Fry a Firth splachujú svoje herecké možnosti do záchoda v infantilnej sračičke o hard core dievčatách z internátnej školy, ktoré sa rozhodli zahrať na Dannyho 11,12 a 13 dokopy. Film je nefunkčný vo všetkom. Napätie je budované ako pri rodinnom filme, všetky dejové zvraty sú očakávané a aj keď sa jedná o zdanlivo neriešiteľnú situáciu, film ju vzápätí nelogicky vyrieši. Pre mňa neuveriteľné utrpenie, ktoré som dopozeral na tretí krát a hneď som aj zavrhol možnosť pozerať pokračovanie. Celá tá útočná ženská hudba, debil Brand v ďalšej zo svojich úloh je pre mňa vrchol nevkusu. Plus to, že každé s dievčat, je načrtnuté tak plytko až je to neúnosné, len dokazuje zbytočnosť celého filmu. Oliver Parker stúpil neuveriteľne vedľa. Nazval by som to britským odpadom. Jedna hviezda za krásku s Darjeelingu Amaru Karan a za hlavnú lolitku Talulah Riley. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Na VB je to dost přitažené za vlasy, humor občas ve stylu USA, ale kdo má rád nenáročné komedie pro odpočinek ducha a mysli, rozhodně doporučuju :-) Rupert Everett je celkem vtipná ředitelka školy. Školačky a jejich souboje, přivítání nováčka a každodenní zábava je to, co mi na filmu přišlo asi nejlepší. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně svěží komedie, která těží ze skvěle dávkovaného britského humoru a parádního hereckého obsazení (geniální Everett a Firth). Nutno říci, že k pochopení dosti hlášek a narážek je potřeba nejen číst titulky (které byly jinak na velmi dobré úrovni), ale taky pořádně poslouchat (viz geniální vtípek před hokejbalovým utkáním). K tomu všemu je nutno připočíst skvělý originální soundtrack (mimochodem skvěle otextovaný) a s hodnocením není možno zůstat při zemi. Palec nahoru a už teď se těším na pokračování. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelně ujeté, místy je humor až trapný a trvá bezmála dobrou polovinu snímku, než si na tenhle neobvyklý styl zvyknete, ale v závěru jsem se královsky bavila. Škoda, že je kvalita snímku v průběhu tolik proměnlivá, ale kvůli slabosti pro britskou kinematografii a především Colina Firtha nemohu jít pod tři hvězdičky. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Asi mě za tohle všichni zatratí, ale musím řict že tohle byl perfektní zabiják na odpoledne, který si možná nepustíte podruhý, ale s naprosto jistotou vám zasadí ránu. Humor ujetej ale relativně pořád před hranicí trapnosti (pořád lepší než německé úchylárny). Holky tradičně pěkný a příběh koukatelnej. Čtyři hvězdy musim prostě dát, protože to bylo příjemě ujetě krásný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Dívky se snaží z muzea ukrást obraz pojmenovaný "Dívka s perlou", což je i název filmu z roku 2003, ve kterém si Colin Firth zahrál roli autora výše zmíněného obrazu. Vedle toho je i filmu jednou studentkou při plánování krádeže zmíněna Scarlett Johansson, která si zahrála onu "dívku s perlou". (Stanislaus)
  • Emo studentku si zahrála britská zpěvačka Paloma Faith. (dancingclown)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)

Reklama

Reklama