Reklama

Reklama

VOD (1)

Jeho život byla nuda a šeď... dokud se neobjevila ona! Bill (Aaron Eckhart) je nešťastný; ženatý s dcerou majitele banky, ve které jako bezvýznamný úředník také pracuje, sní o vlastní cukrárně a finanční nezávislosti. Jeho žena Jess (Elizabeth Banks) je přespříliš připoutána ke svému otci a navíc si začne s místním televizním reportérem. Bill, který neustále pojídá nějaké sladkosti, zjišťuje jak moc mu mezitím narostlo břicho. To poslední, co by chtěl, je stát se mentorem jednomu prostořekému klukovi. S ním a s pomocí jeho kamarádky Lucy (Jessica Alba) se pustí do boje o svoji ženu a svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

zmates 

všechny recenze uživatele

Karty na stůl, moc jsem to nepobral. Lépe řečeno, nejsem si jist, zda bylo co pobrat. Ve filmu je cca 10 postav, z toho jich je 8 a půl zcela zbytečných. Tomu odpovídá i jejich vykreslení a doba na plátně. O to víc prostoru dostal Aaron Eckhart, který, řekl bych, nezklamal. Nu což, na nic si to nehraje, není to přehnaně vtipné ani poučné, prostě film o hovně, místy na hovno. Pardon. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle málo nápaditý film v sobě propadák nezapře. Nepoznal jsem, co přesně Bill od života chtěl. Frustrace u něj dosáhla vrcholu, a aby taky ne, když ho jeho atraktivní žena podvedla s arogantním, druhořadým televizním reportérem, barvícím si vlasy. Video s jejich milostnými radovánky uniklo na net, ale nic extra to nezpůsobilo. Bill je majitelem banky, chodí na lov kachen, dělá mentora otravně přidrzlému studentovi, je závislý na čokoládových tyčinkách, usiluje o licenci na výrobu koblih a myslí si o sobě, že má nemožný účes a tloustne. V neposlední řadě chodí nakupovat spodní prádlo do obchodu svého homosexuálního bratra, kde obsluhují dvě atraktivní prodavačky, přičemž jedna z nich bude dočasným záskokem za jeho ženu. Ano, hádáte správně, je to Jessica Alba. Film se nedá označit ani za komedii a ani za drama a slušela by mu nálepka podivný slepenec, ze kterého se nic extra nevymáčkne. Jen se přihazují další (nepodstatné) věci do placu bez větší potřeby i opodstatnění. A to, co je zajímavé i částečně originální, jde do ztracena. Tohle nekoordinované zahlcení dějem má na svědomí prázdnotu a slabou diváckou reakci na právě probíhané rádoby vrcholné scény. Což je s podivem, na to, jaké extra herecké obsazení to má. Aaron Eckhart. Elizabeth Banks, Timothy Olyphant, Craig Bierko nebo Logan Lerman. Taková Jessica Alba je tady skoro navíc. Je to divné označit takovou sličnou herečku, že někde přebývá, ale tentokrát funguje jen jako ozdoba, navíc do děje se dostane až ve druhé polovině a to ještě sporadicky. Divák neustále vyčkává, jestli se to všechno nějak zázračně stmelí, a ono nic. Druhou polovinu filmu bych označil za vyloženě roztahanou a spíchnutou bez většího nasazení. Někteří účastníci nemají pomalu co hrát, a tak všechno leželo na standardně dobrém Aaronu Eckhartovi. Postavy jsou však značně neukotvené a opravdu povrchní scénář s náznaky mediální a sociální satiry je v hlavní myšlence nedotažený, potřeboval by dopsat nejméně tucet dobrých scén, aby se divák dějem jen neprozíval, což reálně hrozí. Debutující Mellisa Wallack nebyla v té době příliš dobrou scénáristkou a ani (spolu)režisérkou. Měla opravdu obrovskou kliku, že jí na její nezáživný scénář kývla taková herecká jména, což je pro mě záhada. Záhadou je také pro mě, proč se film v televizi vysílal po 22. hodině. Příliš explicitností neoplývá. Elizabeth Banks se dvakrát předvede ve spodním prádle a pár choulostivých narážek na Billovo mužství zase nejsou taková soda. Tahle studie muže, který zažívá rozkol a krizi, mohla dopadnout lépe a výživněji. Není divu, že o filmu skoro nikdo neslyšel a ani ho neviděl. Ani jeho výdělky nestojí za řeč (cca 200 000 $). 50% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie nás seznamuje s Billem, který se, ač má krásnou (zahýbající) ženu a výnosnou (nedůležitou a nenaplňující) práci (v tchánově bance), trápí krizí středního věku / identity - jak překvapivé. Jenže aspoň zpočátku, než se sebou začne něco dělat, jako pasivní tloustnoucí nula moc plusových bodů neposbírá; a párkrát se zhulit (a vyvádět) bych jako lék na změnu osobnosti ani zvýšení sebevědomí nepředepisoval. [Před lety jsem hodnotil za 4*, ovšem od té doby jsem podobných motivačních "feel-good indie" viděl tucty - jako vejce vejci.] ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Pouštěl jsem si to jako oddechovou komedii před spaním a musím říct, že mě to mile překvapilo. Je to samozřejmě hodně čitelná blbost, ale smál jsem se téměř po celou dobu filmu. Pokud nechcete přemýšlet, ale jen se zasmát občas povedenejm vtipkům a mezitím koukat na Jessicu, tak se vám to bude líbit... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Eckhart si to užívá a bohužel i drží dost filmek nad vodou. Jeho tvář grimas a losera, který je jen kolo u vozu hraje fakt parádně. Jasně, dvě holky i s nějakým tím odhaleným prádelkem mužské oko ocení, ale už to jaksi není úplná sranda. Celkově to není nějaká řachtanda, ale příběh vcelku sedí, až my místy někdy připadal dost podivně natočený co se týče scén.Proč musí vybuchovat třeba pyro ze skřínky ve škole?Takových detailů jsem si všimnul více. Jinak vztah dvou manželů cajk,ale problém vidím hlavně v tom, že ani drama a ani komedie se nesladí do celého celku, aby to bylo ono. 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 8. září 2007 na filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Natáčení převážně probíhalo v St. Louis v americkém státě Missouri, některé dokončovací scény pak v Los Angeles. (Terva)
  • Ve scéně, kdy jsou Jess (Elizabeth Banks) s Billem (Aaron Eckhart) v nemocnici, má Jess v některých scénách vlasy za uchem, v některých zase naopak rovně. (Terva)

Reklama

Reklama