Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Za vaše hovna nejsem placenej.......... Tedy asi to je k smíchu, ale já se nesmál. Je to spíš šíleně smutný. A čeká nás to všechny. Nejdříve se postarat o své rodiče, v tom horším případě o oba dva no a pak to čeká nás. Máte už nějaké děti, které se o vás ve stáří postarají? Člověku je z toho do pláče. Skvělé herecké výkony obou hlavních protagonistů Johna (Philip Seymour Hoffman) a Wendy (Laura Linney). CITÁT - Jsme příšerný, příšerný, příšerný děti!!!........ John a Wendy maj problém ze svým otcem, ale zároveň mají problém i se sebou. Také nemají svůj život zrovna v laině. Sledujeme jejich zvyky, kréda, krachy a lži. Je to celkem depresivní snímek a skoro jsem ho probrečel. Takovej naturalizmus střiženej magickým realizmem. CITÁT - Ty brečíš??........ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, k smíchu ani k pláči The Savages nebyli, jak to je napsáno v oficiálním textu distributora (celkově těch emocí zde bylo míň, alespoň po konfrontaci s mým očekáváním). Přesto jsem si tohle komorně laděné drama docela užil. Ne úplně, protože stopáž byla v tomhle případě krapet přepálená a nuda chvilkama lehce klepala na dveře. Ale téma mi přišlo originální a hlavně se mi moc líbily herecké výkony Laury Linney a Philipa S. Hoffmana, kterým jsem jejich role fakt věřil a ostatně kvůli nim se film objevil v mém hledáčku. Hodnotím lepším, leč jen průměrem. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Za čtyři - a to i přes to, že mi od začátku do poslední minuty neskutečně lezla na nervy Laura Linney - pohyby, herectvím i účesem (kontrast pro výtečného P. S. Hoffmana). Bylo tam taky několik dost provařených postupů, ale nešť. Svižný scénář podaný tak, že se ani chvilku nenudíte a i přes dost vydolované téma Vás děj určitě nejednou překvapí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poněkud matoucí název navozuje dojem nějakého dobrodružného příběhu z koloniální éry nebo dobývání Divokého západu. Ve skutečně jde o komorní psychologické drama sourozenců, kteří se vyrovnávají s vážným onemocněním a posléze i úmrtím otce a zároveň s krizí středního věku, která zahrnuje nejen tápání v oblasti citových vztahů, ale i v oblasti profesního směřování. Pokud nemáte odvahu na změnu životního stylu (a ta se s přibývajícími roky stále snižuje), snadno velké city směníte na drobné a představu vlastní rodiny obětujete na oltář pohodlného přežívání. Snímek se může opřít o dva špičkové charakterní herce, kteří odvádějí maximum, a o citlivou režii se smyslem pro detail a intimní vyjádření emocí. Z Divochů je tak nějak cítit, že je natočila žena. Celkový dojem: 85 %. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Život je stejně nějak postavenej na hlavu. Když jste malý, fotřík na vás prdí a když se pak štracháte po svejch věcech a Guggenheimovo grantech, máte ho tu na vozíku s demencí a starejte se, je to přece táta. Přitom jste sami tak silný, že brečíte nad smaženýma vajíčkama a bez analgetik nezačnete den, protože vstát a jít znovu do boje bolí. "A v pečovatelákách to smrdí". A vy smrdíte taky. Čím? Přece člověčinou. Krásný ztráty a nálezy, na kterejch ulítávám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama