Reklama

Reklama

VOD (1)

Berlín roku 1936. Původem ruský malíř Salmon Sorwitsch je králem padělatelů a ve světě hazardu, sázek a lehkých žen se cítí jako ryba ve vodě. Sám si vyrábí bankovky, které pak otáčí v kasínech. Život mu ale nastaví tu horší tvář, to když je při vlně represí vůči židům zatčen a transportován do Mauthausenu. Když je po pěti letech přesunut do Sachsenhausenu, čeká už jen na to nejhorší, na svůj definitivní konec. Život má pro něho ale ještě jedno překvapení. Společně se speciálně vyškolenou skupinou vězňů je vybrán na supertajný projekt – padělání bankovek nepřátel říše. V přísně střeženém místě pracují na výrobě stovek miliónů falešných liber a dolarů, kterými chtějí nacisti zavalit zahraniční trhy a způsobit tak zhroucení ekonomiky. Pro těch pár vyvolených se stává padělatelská dílna jakousi zlatou klecí, ve které je o ně sice dobře postaráno, ale cesta odtud vede zase jen do plynové komory. Není v zájmu, aby se o tajném projektu dozvěděl svět.

Film je natočen podle vzpomínek Adolfa Burgera, který byl jedním z vězňů nasazených na tajný program a shodou velkých náhod se mu podařilo přežít. Jeho kniha ĎÁBLOVA DÍLNA nyní přichází ve filmové podobě do kin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (293)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie každý snímok o holokauste je predurčený na úspech. No a toto jeden z nich, keďže napriek námetu využívania schopností židov v prospech nacistov a s tým súvisiacou dilemou, či prispievať ku kolobehu tragických udalostí na fronte, som nemal jednoducho dojem, že by ma samotný snímok zasiahol tak, akoby vzhľadom na vážnosť situácie mal. Keby došlo v závere k "omylovému masakru", dal by som bez mihnutia oka 4. Ale takto ... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když filmy z podobného prostředí zobrazují především lidské charaktery a vztahy lidí mezi sebou. Krásná ukázka toho, že ne každý trpící je bílý světec, ale člověk s dobrými i špatnými stránkami. I když tu a tam hapruje návaznost některých scén, za prokreslení charakterů a spor dvou hlavních postav si film zaslouží velké uznání. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mi nesedl snad ani jeden herec a ani kamera nebyla to pravé ořechové. Ale po shlédnutí musím dát poctivé 4* za krásný a zajímavý děj, protože ve válečných filmech už není moc co vymýšlet. Boužel v některých pasážích jsem se trošku nudil a to má film jen něco kolem 90 minut. Neumím si moc představit kdyby měl být snímek delší. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät dalsi filmov z 2 sv. vojny, avsak tentokrat slo vo filme o falsovani bankoviek, co som nikdy v ziadnom vojnovom filme nevidel, takze pre mna to bola zaujimava tema. Inac je to ukazka dalsieho trapenia Zidov v koncentracnych taboroch, co uz som videl casto, ale stale je to zaujimava tema a vzdy ma tieto filmy budu bavit. Karl Markovics si zahral aj Stockingera v seriali Komisar Rex. _________ Karl Markovics - (Salomon Sorowitsch) +++ August Diehl - (Adolf Burger) +++ David Striesow - (Friedrich Herzog) +++ Martin Brambach - (Holst) +++ August Zirner - (Dr. Klinger) +++ Veit Stübner - (Atze) +++ Sebastian Urzendowsky - (Kolya Karloff) +++ Tilo Prückner - (Dr. Viktor Hahn) +++ Hudba: Marius Ruhland +++ ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně co, ale něco mi na Ďáblově dílně nesedí. Ano, je to řemeslně rozhodně skvěle natočený film: Režie, kamera, herecké výkony... Ničemu z toho nelze mnoho vytknout. Přesto se zdá být tak nějak nebrilantní. Jakoby mu chyběl ten správný rytmus... Možná je to absence téměř jakéhokoli hlubšího poselství... Věci se ve filmu prostě dějí, aniž bychom k nim měli potřebu zaujmou nějaké stanovisko. Nevtahují do děje, nekladou otázky, prostě jen jsou... Možná to je tím, že válku i koncentrák spíše pouze cítíme jen kdesi v pozadí. I ve "zlaté kleci" sice lze sem tam narazit na hrůzu, ale je tak nějak nevinná ve srovnaní s tím, co se děje venku. 80% Zajímavé komentáře: Radek99, gudaulin ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní postava tohoto filmu má stejné jméno (Salmon Sorwitsch) jako první žid, přijíždějící vlakem na samém začátku Schindlerova seznamu, který nahlásí své jméno jednomu z nacistických oficírů. (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo vo Viedni a filmovom štúdiu Babelsberg v nemeckom meste Postdam. Niekoľko scén však bolo natočených aj v Monte Carle či juhofrancúzskom meste Nice. (MikaelSVK)
  • Adolf Burger, podle jehož knihy byl film natočen, byl československý typograf a vězeň č. 64401. (blackrain)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama