Reklama

Reklama

Znovu u Spejbla a Hurvínka

(seriál)

Epizody(13)

Druhá řada veselých příhod Spejbla a Hurvínka byla poprvé odvysílána v roce 1974. Opět v režii Libuše Koutné, které byl loutkový film vlastní a vždy v něm dosahovala značných úspěchů. V autorství se vystřídalo několik scénáristů, ať už sám Miloš Kirschner, Pavel Grym, Josef Barchánek, Jiří Kubíček a další. Zdá se, že Spejbl, nestárnoucí taťulda, který všechno zná, vynalézavý Hurvínek a milá Mánička stále přitahují pozornost malých a velkých diváků. A tak se znovu rádi podíváme na cvičení oblíbené dvojice, na závod do vrchu, na Spejbla na houbách a na další příhody dnes už slavné dvojice, která už několik desetiletí baví a těší děti i dospělé. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

pold 

všechny recenze uživatele

Já tedy nadšení pro tuhle podivnost nesdílím. Pokud to původně vzniklo - jak jsem někde četl - jako parodie na typického českého zaprděného maloměšťáka, tak to asi víceméně sedí (neschopný pablb, který je "vtipný" tím že nic neumí, a podělá na co šáhne). Jinak je to slabé, příběhy hloupého otce a jeho neméně hloupého syna, namluvené skřehotavými hlasy, obsahující trapný humor jak z doby němé grotesky (někdo zase někam spadnul, ó to je ale vtipné). Ale věřím, že to může být dobrý televizní start pro hloupého českého diváka, který pak plynule přejde na homolkoviny a troškoviny, při kterých se rovněž dosyta zasměje. 30% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Co mě na Hurvínkovi nepřestane fascinovat, je nejen to, že je to dokonalá mezigenerační záležitost, která funguje už po mnoho desetiletí, ale také že ono kouzlo a vtip nemá hranice ani v jazyce. Sám jsem zažil, že scény z Hurvínka s úsměvem citují šedesátiletý německý profesor i jeho žačka. I když jsem poznal i původního Skupova Hurvínka, ať už na deskách či ve filmech je jím pro mě především ten Kirschnerův. Ale zdá se, že i v novém obsazení se Hurvajzovi rovněž daří. Co takhle nějaké seriálové pokračování? ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* nechci snižovat kvality těchto seriálů natož světoznámého divadla Spejbla a Hurvínka, ale je fakt, že v dětství mi černobílý ani barevný večerníček s nimi nijak neuchvátil. Stejný pocit jsem měl i při krátké repríze 2 dílů. Vzpomínám si, že na gramofonových deskách mě jejich příběhy asi bavili o něco víc, takže toto zpracování víc než tři hvězdičky ode mě nedostane, ale věřím že má dostatek svých fanoušků. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Kirschnerův humor byl a bude v oblasti S+H nepřekonatelný. Pro mě je kvalitní Hurvínek pouze Kirschnerova tvorba (a ne jen proto, že na ní jsem vyrůstal). Skupovy scénky mě nikdy moc neoslovily a s příchodem Kláskovy éry už šla kvalita hodně dolů, o naprosté absenci inteligentního humoru ani nemluvě. A Znovu u Spejbla a Hurvínka je jednoznačně nejlepší a nejvtipnější ze série Večerníčků těchto světově populárních loutek. Zvlášť vtipná je epizoda Spejbl se bouří, přepočítávání zásob v dílu Spejbl na houbách a nebo nezapomenutelná rozcvička "Hajajá a hačačá, vydechneme a zdechneme!" Bavilo mě to v dětství a rád se kouknu dodnes, tudíž není důvod nedat plný počet 5 *. 95% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Barva a výlety ven další sérii o Spejblovi a Hurvínkovi sluší. Jemně popudlivý, lehce roztržitý a starostlivý Spejbl s darebáckým synkem Hurvínkem, vychytralým psem Žerykem a naivní malou Máničkou v nové podobě tvoří prověřený čtyřlístek, který zpříjemňuje už po dlouhou řádku let každému dětství. Párkrát se objeví bábinka Kateřina, několikrát i cizorodý element. Miloš Kirschner a Helena Štáchová mě svým charakteristickým hlasem uvádějí do nostalgického rozjímání a jemně škádlivá zábava přináší zapomenuté vůně. Rozverně laskavá zábava s citlivou ironií i pochopením činí z této série ideální dětský produkt. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Postava Spejbla vznikla již v roce 1920. Postava Hurvínka v roce 1926. (M.B)
  • Spejbl se křestním jménem jmenuje Josef. (M.B)

Reklama

Reklama