foto

Ján Novák

  • nar. 15.9.1966 (49 let)
    Žiar nad Hronom, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český režisér a scénárista, který se narodil během pracovního pobytu na Slovensku (15. 9. 1966, Žiar nad Hronom) českým rodičům, lékařům. V současnosti žije v Praze, je ženatý a má syna. 

Po návratu rodičů do Čech vyrůstal v Jihlavě, kde absolvoval gymnázium. Po dvou semestrech na FTVS v Olomouci byl přijat na JAMU (1988-1992, Mgr.). Následovalo herecké angažmá v Severomoravském divadle v Šumperku, Národní divadlo v Brně (1990-1994) a NDMS v Ostravě. V roce 1993 nastoupil na AMU v Praze (DAMU, režie, 1996 Mgr.).

Od roku 1995 pracuje průběžně pro Českou televizi, TV Prima, TV Nova a soukromé produkce. Původně především dokumentarista postupně rozšiřoval své portfolio o hranou tvorbu a dnes se dá bez nadsázky říct, že jde o všestranného autora, který si většinu děl sám střihá.

Lotf.cz

Režijní filmografie

2015 Přístav (TV seriál)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Kameňák 4
2012 Helena (TV seriál)
2009 Klíček
2008 Comeback (TV seriál)
2003 Top Dogs (divadelní záznam)

Dokumentární

2015 Moje soukromá válka (TV seriál)
32 utajovaných stran_zpráva z pekla
2014 Rozsudek (TV seriál)
2013 Příběhy slavných: Ta, která odmítla Hollywood (TV film)
Tajemství železnic (TV seriál)
2011 Haiti bez naděje? (TV film)
Kdyby mě zabili... (TV film)
Návraty k divočině (TV seriál)
Ritz, nebo nic (TV film)
2009 Ota Sklenčka: Ryba života (TV film)
Příběhy slavných-Nakloněná rovina Karla Hály (TV seriál)
Rajské zahrady (TV seriál)
Strážnice 2009 (TV film)
2008 Hrdinové před tabulí aneb Jak si sáhnout na ty, které nezlomili (TV film)
Ležáky (Ti druzí mrtví...) (TV film)
Můj děda byl voják, válčil na Piavě (TV film)
Oltáře útěchy (TV film)
Předčasná úmrtí: Mefistův rytíř (TV film)
Příběhy slavných -Umanutec (TV seriál)
Skryté zločiny osmašedesátého (TV film)
Zašlapané projekty (TV seriál)
Žízeň po životě (TV film)
2007 Černí a černější (TV film)
Lidé řádoví (TV film)
Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse (TV film)
Příběhy slavných: O zelených očích Krásné paní (TV film)
Tři životy Jaroslavy Moserové (TV film)
Život byl vlídný, místy drsný (TV film)
2006 Předčasná úmrtí: Já si ten život sním syrovej (TV film)
Příběhy slavných - Povolání: Vladimír Dvořák
2005 Příběhy slavných: Vichřice mezi životem a smrtí (TV film)
Vizovická Mata Hari (TV film)
2004 Můj přítel vrah (TV film)
2003 Ploština - krvavá paseka (TV film)
Předčasná úmrtí: Největší z českých pierotů (TV film)
Štěpánka: "Těžší život je lepší" (TV film)
Tankisté (TV film)
2002 Diagnóza: Smrt nenávistí (TV film)
Památky na mě... (TV film)
Příběhy prostituce aneb čekání na prince (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Vytoužené děti (TV film)
2001 Předčasná úmrtí (TV seriál)
Skal a stepí Vysočinou (TV film)
2000 Kauza: Lorencová (TV film)
Made in Valmez (TV film)

TV pořady

2015 České hlavičky 2015 (TV pořad)
2014 Česká hlava 2014 (TV pořad)
České hlavičky 2014 (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
České hlavičky 2013 (TV pořad)
Zlatý oříšek 2013 (TV pořad)
2012 Dobrodružství z půdy (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
2010 Děti točí hrdiny (TV pořad)
Jak se vede, sousede? (TV pořad)
Klíč (TV pořad)
2009 Království za koně (TV pořad)
Přísně tajné vraždy (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
Tajné akce StB (TV pořad)
2007 Záhady Toma Wizarda (TV pořad)
2005 Příběhy železné opony (TV pořad)
S Hurvínkem za lékařem (TV pořad)
2004 Po stopách (TV pořad)
2002 Infiltrace (TV pořad)
2000 Na dobré vyhlídce (TV pořad)
Na stopě (TV pořad)
Počesku (TV pořad)
1999 Bleděmodrý svět (TV pořad)
Děti okamžiku (TV pořad)
1995 Klekánice (TV pořad)
Notes (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
Postřehy odjinud (TV pořad)
Ta naše povaha česká (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2009 Klíček

Střihačská filmografie

Dokumentární

2008 Zašlapané projekty (TV seriál)

TV pořady

2009 Přísně tajné vraždy (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace