Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (111)

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu bolestivé a jak zmínili mnozí, animace byla paradoxně tou nejlepší věcí. Film ale jinak neskutečně trpí. Je vidět, že zde bylo jakési povědomí o tom, jak se ty animáky v zahraničí dělají. Bohužel, tady to pořád neumíme. Dialogy jsou často na hranici trapnosti, ale mnohdy i na hranici nutnosti. Spousta řečí padne jen proto, aby se mluvilo. Scény a záběry jsou mnohdy neúnosně dlouhé, jako by si střihač nebyl jistý, kdy scéna graduje, a tempo filmu je tak v troskách. Některé situace nemají důvod být tak dramatické, jiným to naopak chybí. Za tohle prostě nemůže ani scénář (který sám o sobě sice za mnoho nestojí, ale průměrný film by utáhl), tady selhala výroba. Nehledě na snahu o mezinárodní humor, která filmu bere jakýkoliv ksicht. Což je u Hurvínka vyloženě tragické. A hudba... Ach můj bože. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mě překvapila výtvarná stránka. To jsem koukala s vyvalenýma očima. Je, pravda, že do té provařené americké animace má ještě trošku daleko, ale klobouk dolů před tím, co se podařilo vytvořit. Na Hurvínkovi jsem vyrostla a byla jsem taky z divadla zvyklá na něco jiného. Divadlo a film jsou dva odlišné světy. Oba mají samozřejmě své nezaměnitelné kouzlo. Na začátku jsem měla pocit, že sleduju něco jiného, ale ten zmizel během pár vteřin jako ta pověstná pára nad hrncem. Moderní pojetí mu rozhodně neuškodilo. Zápletka je velmi jednoduchá a jde si přímočaře za svým, jaké pak obezličky. Ty nikdo nepotřebuje a nikomu neprospějí. Vše jelo jako po másle a nikde neskřípalo. Do kina jsem šla už s tím, že tenhle Hurvínek bude jiný, taky by a já jsem si ho s mou maminkou užila. Jsem ráda, že Helena Štáchová stihla dabing. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se dlouhou dobu snažili vykreslit Hurvínka jako absolutně nesympatického spratka, který neudělal v podstatě vůbec nic správně. Navíc po nadějné scéně z ulice se děj již téměř nastálo přesunul do jedné budovy a okolí. Párkrát se tvůrci inspirovali jinde (viz holub - veverka, že), i tak mě potěšila velice zdařilá animace. S příběhem už to bylo horší, happy ending se u mě nekonal, což koresponduje s úvodní větou mého komentáře. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)
  • Námět se vymýšlel přes půl roku a na scénáři se pracovalo další 2 roky.  Potom se ještě několikrát předělával během storyboardu. Tipuje se, že bylo 11 až 15 verzí scénáře. (mar48)
  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama