Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Každodenné radosti i starosti malých chrobáčikov. Malebný bábkový seriál pre najmenších. (dyfur)

Recenze (62)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Geniální a láskyplné dílo skutečného a světly broučků prosvětleného tmavého a reálného života. Tento film působí silou dětství a štěstí. Vzpomínky na zimu, na krásu našeho života. Zminiaturizovaný svět lidí. Jedna z nejlepšách pohádek ze všech a přitom tak tajemná až tragická. Nechápal jsem jak mohli dát do pohádky dítě na vozíčku, to jak se maminka trápí a brečí. Dosti mě to před spaním skličovalo. Ale teď si rád zavzpomínám na ty nádherné časy u večerníčku. Bylo to prostě fantastické ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

I v dětství jsem měl z večerníčku nehezký pocit, zkusil jsem na YouTube jeden díl a pocit trvá... Autor Broučků, Jan Karafiát byl náboženský velmi aktivní člověk, podle toho vypadá i knižní předloha která je plná náboženské ideologie. Ale protože se psal rok 1965, museli tvůrci vše náboženské z připravovaného scénáře odstranit. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Karafiátovy Broučky nám čítávala o prázdninách babička. V podvečer tvá čeládka, co k slepici kuřátka .... Staré loutkové provedení pohádky o rodině, o přátelství, o zodpovědnosti o tom, jak být hodným broučkem a ne škodlivým hmyzem. Když už mají pohádky vychovávat, je dobře, když jsou to krásné a roztomilé pohádky. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Tohle staré původní zpracování mi přišlo vždycky divné, neklidné. Za prvé jsem jej viděla až po zpracování z 95' a za druhé je to trochu děsivé (loutky malých brouk, čenobíle, brr). V tomto ohledu jsem rozmazlená určitými standardy, do kterých se člověk narodil a s kterými vyrůstal (a se kterými nakonec stárne, ale to už je člověk tolerantnější). ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si zda sním, či bdím, když jsem v televizním programu zaznamenala znovuuvedení tohoto seriálu. Je to jednoduché, laskavé vyprávění, skvěle namluvené, ale černobílé a tak pro někoho trošku pochmurné. Seriál patří do své doby a určitě jeho uvedení ocení ti, kdo na těchto půvabných loutkových postavičkách a jejich příbězích vyrůstali. Tak mi napadá, že jsem už dlouhou řadu let neviděla v noci svítit žádnou světlušku. Myslím, že časem svatojánští broučci zmizí z přírody docela a zbudou jen ti televizní. Ještě že je máme. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Autor BroučkůJan Karafiát, byl náboženský velmi aktivní člověk, podle toho vypadá i knižní předloha, která je plná náboženské ideologie. Ale protože se psal rok 1965, museli tvůrci vše náboženské z připravovaného scénáře odstranit. (sator)

Reklama

Reklama