Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a úderný námet, ktorý dáva autorom neobmedzený priestor na bujaré tvorčie besnenie (vešanie prádla rulez), ktoré ale zaväzuje k chytrému zakončeniu. Phuchit prelieza z levelu do levelu a finále tomu našťastie nasadí 5 hviezdičkovíu korunu. Pre mňa aj cez celý čas podsúvané indície (naštastie) neočakávanú. Výtky mám (tradične) k otravnému Thajskému prehrávaniu niekotorých vedľajšich postáv, ináč tentokrát aj tie synťaky boli gut. Celé to bolo veľmi gut. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V thajském – originálním – provedení mě film bavil ještě víc, protože mi přišlo, že má ještě větší hloubku. A také ukazuje, jak dovednou být Thajci originálními filmaři a už od scénáře předvádět, že mají na to, aby konkurovali světové produkci. Alespoň sem tam. K tomu mě ještě potěšilo, že tenhle film je plný černého humoru, který nefunguje jako iritující prvek, ale naopak jako prvek oživující, který vás přiměje vyloudit i ten úsměv. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Veru tak. Thajský protiúder na, pre mňa osobne o dosť zaujímavejšiu, Finchrovu Hru, tentoraz však v o dosť drsnejšom kabáte. Kvitujem však tempo filmu, ústredného herca a viaceré zaujímavé, občas dosť prekvapivé prvky, ktoré držia diváka v neustálom napätí. Okrem pozitív by sa určite dali odhaliť aj príbehové (nelogické) diery, ale akosi nemám záujem sa nad tým hlbšie zamýšľať. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všichni vychvalují tuhle klasickou verzi před novějším remakem, ale mi přišla jen jako horší průměr a možná dám spíše šanci nové verzi, protože ústřední nápad “Chcete být milionářem” ve smrtící verzi je přesně moje oblíbená kategorie. Film má občas příjemný nádech Saw atmosféry, kdy se kalibr úkolů s časem přiostřuje, ale naopak napětí diváka klesá. Stejně tak dialogy mi přišly mnohdy hodně hloupé, jednoduché a zpracování dost béčkové, herci neuvěřitelně přehrávali a taky mi chybělo psychické vykreslení, morální rozvahy peníze X problémy, které by zde určitě měly být alespoň základně načrtnuté. Nápad dobrý, ale přijde mi to mnoha uživateli dost přehodnocené a možná je to přesně ten případ, proč úplně nemusím asijské filmy, jelikož potenciál zde nebyl využit ani z půlky. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zacal to Arnie s Running Man, nasledoval Fincherov upgrade The Game a thajci koncept "reality hry" dovieli v snimke 13 Beloved takmer do dokonalosti. V tvrdsej a imho i inteligentnejsej podobe. Ovsem, nie v zmysle rafinovanych point, ale v praci s divakom i zanrovymi mantinelmi. 13 Beloved je podobne ako viacere oblubene sucasne popkulturne filmy zanrovym chameleonom, kde zmena farby neindikuje len zmenu zanru, ale i samotny presah do kritiky nasho informacneho/medialneho veku. Zaroven, ako snimka postupnym absolvovanim jednodtlivych uloh skrz hlavneho hrdinu vyborne graduje, odhaluje priamo divak sam na sebe aj druhy objekt kritiky - voyerizmus, u ktoreho sme vdaka skvelo vybudovanej identifikacii s hlavnym hrdinom sami hlavnymi aktermi a tercom zaroven. Skoda toho zbytocneho popisneho finale cez "zakulisie hry", pretoze vsetko dolezite uz bolo predtym povedane. Btw. Hollywood uz stihol zakupit pravo na americky remake... .90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)
  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama