Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že to rozhodně nebylo tak špatné, jak je to tu hodnoceno. Příjemný halucinogenní horor z parádního prostředí. Právě lesní prostředí tady působí naprosto skvěle. Jinde je to jen les bez atmosféry, ta v tomto případě ale určitě nechybí. Hlavně kolem poloviny filmu je to hodně tajemné a vy nevíte co si o tom všem máte myslet. S koncem se to ale začne mrvit, naopak závěrečné rozuzlení potěšilo. Mně se to jako celek docela líbilo, je to netradiční nápad, který je poutavě podaný a u filmu jsem se nenudil, což je hlavní věc. Asi chápu zdejší nízké hodnocení, na film se koukli sváteční hororisté kvůli přitažlivému názvu. A asi se jim to moc nelíbilo... Já bych tento horor zařadil do průměru. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení jednoho známého jsem to zkouknul (Zdravím tě Venco) ve svý době to prý byl docela kult a vyhledávaný film, ale mě to nějak minulo. Nešel jsem do toho s nějakým přehnaným očekáváním a ani nemůžu mluvit o vyloženým zklamání a tak mi tady některý ty odjebávací komenty přijdou až trochu moc krutý. Jasně není to nic světabornýho spíš taková klasická sbírka sto plus jedno klišé zabalená do hodně béčkovýho hávu a pokud budete film sledovat pozorně tak tu údajně nečekanou pointu odhadnete už někdy ve dvacáté minutě, ale k čertu s tím les je tu pěknej atmosféra taky celkem slušná a stačí sežrat jednu blbou houbu a z největšího tripu jejich života se stane ten poslední. Navíc při tý krátký délce mi to i docela uteklo takže jako taková nenáročná jednohubka to nijak neurazí a highlightem filmu je každopádně mluvící kráva. Takže pro jednou se výjimečně shodnu se zdejším hodnocením a za sebe dávám rovněž 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle by dozajista oslovilo i Master Blafa Jirku Babicu. Děláte tradiční slovenský pokrm a nemáte mouku? Dejte tam LSD a máte chutné brynzové halušky! Podivná kombinace slasheru a duchařiny, v níž jakous takous atmosféru vytváří leda tak výstupy té zakrslé klekánice v černé mikině s kapucí. Jinak mi všechna ta halucinační chaotičnost, nenápaditost a duševní prostota amatérských mykologů přivoďovala stavy srovnatelné s pozřením vaničky zapařených, lehce plísní potáhlých žampiónů z Kauflandu. A co je horší, po vskutku vypečené pointě jsem se cítil, jako by mi je na pokladně naúčtovali dvakrát.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No pizda se nad timhle možná udělá, ale já né. Ten děj byl tak lehce předvídatelnej, že nebude spoiler, když řeknu, že to celou dobu dělá ta, co na začátku sežrala tu divnou houbu. Atmosféru to vidělo jenom z dálky a horor je na tom jedině tak to zpracování a idiotské postavičky. Mrtvoly a krev a smrti bez nápadu a de vidět, že do toho tvůrci nedali srdíčko. Možná nápaditej plakát se může zdát nápaditej snad jenom tomu, kdo vidí místo nosu žalud. No neni lepši se rači než houbama přiotrávit metylalkoholem? Slyšel jsem, že je to poslední dobou v ČR moderní... Aspoň bych oslepl a už bych se na takovou kravinu nemusel divat... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér sa teda vie obracať. Vytvoril hutnú atmosféru, ktorú umocňujú výborné lokácie a skvelá kamera. Čo však z toho, keď natočil psychokotinu, kde neviete kde je sever a kde juh. Takže neostáva nič iné, len dať si nejakú tu ,,houbičku,, ( teda po slovensky francuzáka ) a pokračovať v posteli ( alebo tam, kde práve ste ). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama