Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

sud 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na to ani nechtěl koukat, ale nakonec jsem nelitoval. Příběh je sice mnohokrát provařený a potažmo nijaký, ale akční scény jsou skvěle natočené (nepůsobí stylem klip sem klip tam), o napětí rovněž není nouze a Jason Statham má navíc charisma jak bejk. Slušná podívaná pro chvíle odpočinku s vypnutým mozkem. 50%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době se na plátna kin dostává plnokrevné béčko, kterému záleží jen na pobavení diváka a ničem jiném. Klasická stopáž nad 100 minut překvapuje, ale na druhou stranu je třeba konstatovat, že Death Race se s ničím nepáře a neúprosným tempem se žene kupředu. Pár pohledů zpět, vězeňské potyčky a v podstatě téměř identické závody - to je to oč tu běží a nemá smysl očekávat něco víc. Anderson se rozhodl pro špinavý film, kterému k úplné dokonalosti chybí kozy a více krve. Přesto je však výsledná polívčička mnohem lepší než jsem původně očekával. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní blbina, kterou si mne Anderson dokonale získal. Auta (bouračky), drsný maníci (Statham), sexy baby (Natalie Martinez), brutalita (průstřely, průpichy, průrazy, průdušky a další průvěci) a to všechno v koktejlu, který se svou béčkovostí přímo chlubí a dělá ze sebe videoklipového otloukánka s inteligencí právě narozeného telete. Jenže Anderson umí dojit naše zaprášené 80s touhy a skryté rezervy testosteronu tak chytře, že byste mu snad přáli i zbrusu novou kategorii na Oscarech. Po opuštění sálu jsem byl jako králíček Energizer... nabitý na 150 procent. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Akcia je veľmi dobrá a bol som milo prekvapený aj demoláciou áut. Nechýba tomu nápaditosť a celý pretek pôsobí hravo (tvorcovia sa iste dobre bavili). Omáčka okolo toho však nie je veľmi zaujímavá. Hudba mohla byť nadupanejšia, predsa len sa nejaký ten metal ku rýchlim obrneným kovovým monštrám hodí viac ako Hip-Hop. Nájde sa tu aj pár siláckych rečí. Také je už však béčko. Je síce blbé, ale solídne natočené a aj napriek pár neduhom - baví. Takú chuť mám po filme na poriadnu jazdu, ale kde zohnať guľomety? kua!...60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Počítačová hra převedená na filmové plátno s absencí joysticku, ale neskutečně uvědomělá. Anderson si překvapivě dal záležet a se svým filmem si vyhrál brilantně. Počítačovými "competition" vložkami začínaje, výtečně natočenými akčními scénami konče. Viděl jsem unrated verzi a krví se skutečně nešetří. Co na tom že je to hloupoučké až běda. O to tu absolutně nejde. Jako ryze akční zábava je to přímo výstavní kousek. Střílení a dravého ježdění je hodně a i když někdy celek působí trochu repetitivně (pouze jedna trať), Paul občas zapojí fantazii a zkrášlí lehce nabíhající stereotyp nějakou kvalitní a efektní krvavou nehodou. Bouračka cisterny je naprosto výstavní ! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Vždy, když je ukázána časomíra, je čas zrovna na 32 vteřině. (Karlos80)
  • Frankensteinův (Jason Statham) Ford Mustang GT zvaný "Netvor" je kromě dvou rotačních kulometů a trojice lehkých samopalů na kapotě vybaven i lesklými osmipalcovými koly, pětistupňovou manuální převodovkou, přeplňovaným osmiválcovým motorem s objemem 4,6 litru, přídavným spalováním, katapultem a zadním štítem ("náhrobkem"). (Stegr)
  • Hlavní postava (Jason Statham) se jmenuje Jensen - stejně jako vůz Jensen Interceptor, vyráběný od roku 1967 až do krachu firmy v roce 1976. (Sony1994)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama