Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční spektákl, odehrávající se ve velmi futuristickém roce 2012. Film má skvělé obsazení a především Jason Statham se tu opravdu vyřádil. Tento snímek patří mezi jeho vůbec nejlepší a je vidět, že se cítil jako doma, když uplatnil své zkušenosti z Kurýra. To by mě zajímalo, kdy ho konečně obsadí do Rychle a zběsile (A heleme se). Námět velmi výrazn kombinuje především dva filmy, kterými jsou Trestná lavice a Zabij, nebo budeš zabit. Což je jedině dobře, oba filmy mám rád a daří se z toho vytáhnout to nejlepší. Když ještě připočteme ikonické postavy z jiných filmů (Martin Pierce, Černovous, nebo agentka z Bourna) vyjde z toho parádní podívaná. Film je brutální, takže nic pro malé děti!! ... 85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se Jason Statham posadí za volant, může a nemusí z toho vzniknout pekelně nadupaný adrenalinový film (zdravíme pokračování Kurýrů). Před nějakou dobou si vzal nejpřísnějšího plešouna na světě pod dozor šílenec Paul W.S. Anderson, a dali spolu vzniknout vezeňské ptákovině jménem Death Race. Jenomže pozor, ptákovině v dobrém slova smyslu! Stathamův hrdina má jedinečnou šanci, projezdit se díky krvavé soutěži v po zuby ozbrojených kárách z vězení. Podaří se mu to? ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. A Hard Sport for a Hard Age 1:48 ,2. Grim The Reaper 1:39 ,3. Death Race Main Titles 3:01 ,4. Riot 1:12 ,5. Prison Arrival 2:28 ,6. Meet The Monster 1:51 ,7. Punch it! 3:42 ,8. Frank Walk 2:08 ,9. Hennessey 0:11 ,10. Say What? 1:58 ,11. Man on a Rampage 2:35 ,12. You Are Not Fit for Society 3:05 ,13. Lose Him or Kill Him 1:40 ,14. Solitary 0:43 ,15. The Final Race 4:18 ,16. Good Luck Joe 2:08 ,17. Frank Surrenders 0:58 ,18. Terminal 1:19 ,19. A Chance for Something Else 4:16 , ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době se na plátna kin dostává plnokrevné béčko, kterému záleží jen na pobavení diváka a ničem jiném. Klasická stopáž nad 100 minut překvapuje, ale na druhou stranu je třeba konstatovat, že Death Race se s ničím nepáře a neúprosným tempem se žene kupředu. Pár pohledů zpět, vězeňské potyčky a v podstatě téměř identické závody - to je to oč tu běží a nemá smysl očekávat něco víc. Anderson se rozhodl pro špinavý film, kterému k úplné dokonalosti chybí kozy a více krve. Přesto je však výsledná polívčička mnohem lepší než jsem původně očekával. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podařené béčko, kde svalovci závodí v autech, ve kterých bych se konečně nebál vyjet na české silnice. Stathamovo svalstvo mi navíc zase přihrálo myšlenku na to, že by mé novoroční přecevzetí mělo obsahovat i pravidelnější návštěvu posilovny. Jinak pan Anderson se vyznamenal, všechno mu šlape na jedničku (béčkovou jedničku), ale na to bych mu odpustil AVP se ještě bude muset snažit. A kdo by to byl řekl, ale Joan Allen jako ředitelka svou hrůzostrašností strčila do kapsy i všechny ty navigátorské krásky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Joan Allen (Hennessey) bola prvou voľbou producentov pre úlohu riaditeľky väznice. Na ich prekvapenie bola herečka touto ponukou nadšená. (m.a.t.o.)
  • Film mal byť pôvodne pokračovaním filmu Death Race 2000 (1975). Scenár niesol názov "Death Race 3000" a bol o pretekoch okolo sveta s futuristickými vznášajúcimi sa, neviditeľnými a transformovateľnými automobilmi. Z dôvodu vysokých výrobných nákladov musel byť nakoniec prepísaný. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno