Reklama

Reklama

Reportérka Sadie Blakeová (Lucy Liu) se probouzí v márnici, aby zjistila, že se stala upírkou. Samozřejmě poněkud nedobrovolně, což ji pořádně naštve a rozhodne se, že nemrtvým, kteří za to mohou, pomůže k tomu, aby byli konečně dokonale mrtví. Můžete se tedy těšit na temný příběh upíří války se vším všudy. Zajímavostí je, že film byl natočen během pouhých 30 dní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Upíri bez nadľudskej sily, temnej charizmy a čo je najhlavnejšie, tesákov, sú pre mňa len ľudia chlaščúci krv. Hlavná hrdinka väčšinu času strávi v bezvedomí, stačí ju len ovaliť po hlave a netreba sa do toho ani nejako špeciálne vkladať. A len tak na okraj, aj zvyšok stojí za prd, vrátane "príbehu" a dialógov. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Gutierrez se snažil natočit chytrý fantasy thriller jako dejme tomu Constantine. Na takovéhle filmy (jestli vůbec na nějaké) však nemá buňky a selhává jako scénárista i jako režisér. Rise je nudný a ještě nenápaditější než Wisemanovi Underworldy s tim rozdílem, že nemá žádné podpůrné berličky (Beckinsale v latexu, gotické prostředí, dobré akční scény). Postavy jsou ty nejnudnější charakterové archetypy, které obvykle vyplňují dějové šablony podobných filmů a tudíž to nefunguje ani jako hororové drama. Děj se zaobírá systematickou, velmi neefekní, likvidací záporáků a aby to nevypadalo tak jednoduše, dostane se i na úplně zbytečné řešení Sadieiných vnitřních konfliktů a vypořádání se s minulostí. Dvě hvězdy jenom za pár dobrých momentů (probuzení v márnici) a za antihrdinku Lucy Liu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nemožný upíry jsem ještě neviděl. Nemají pořádný řezáky, takže musí svým obětem otvírat krkavici kapesním otvírákem na konzervy, nevadí jim Slunce, spějí v postelích a ne v rakvích, nejsou vůbec rychlí, nemají nadpřirozenou sílu, kvičí bolestí při extrakci kulek ze zad, chodí na záchod, lekají se myší... no prostě zoufalci. A za úplně největší blbost scénáře považuju fakt, že staří upírští mazáci se nechají pasivně a submisivně kráglovat jednou rychlokvašnou, čerstvě konvertovanou upírkou. Která si zase nechá dávat přes hubu a střílet do sebe od obyčejných lidí. A která hrozně touží po tom, aby ji někdo odkrágloval. Kdyby upíři opravdu trpěli takovýmhle nihilismem a absencí pudu sebezáchovy, byli by vyhubení dřív, než by o nich vznikly pověsti... Tedy film je to sice blbý a ke konci už vypadá jako ryzí parodie, ale zároveň je blbý takovým způsobem, až je vlastně roztomilý. A víte co? Mně se to takovým nějakým zvráceným způsobem celkem líbilo. No... hlavně se mi líbila Lucy Liu. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

To se takhle Lucy Liu jednoho dne probudí nahá v márnici a vzpomene si, že ji předchozí večer znásilnily, zabily a ještě z ní udělali upíra (uf, to musela bejt párty)... no a od tý doby se v celým filmu poflakuje buď nahá, polonahá anebo alespoň spoutaná... Suma sumárum blbé, ale celkem zábavné a díky Lucy i koukatelné béčko. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Také dosť neobvyklé spracovanie filmu s upírou tematikou, keď som povedal, že neobvyklé tak si mi dosť páči, žiadne tuctové zobrazenie úpírov, ktorý majú tie trápne "upírie" zuby alebo sa nemôžu pohybovať cez deň po uliciach, proste film prišiel s novou dimenziou čo sa upírieho štýlu týka, taktiež hlavná hrdinka má niečo do seba, riadna kočka to sa nezaprie!! Akčné scény trocha pochabé, a taktiež veľmi zbrklá hlavná dejová línia, človek keď čo i len trocha nedá pozor už nevie čo sa deje, aspoň u mňa to tak bolo musel som si to trikrát pretočiť o 10min. dozadu. Vcelku úplne priemerný horror na zabitie času, ktorý ničím nenadchne ale ani nesklame. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu není ani jednou vyřčeno slovo upír. (Holina)
  • Film Oběť: Lovec krve má po novém sestřihu v zahraničním vydání stopáž přes dvě hodiny. (Rodriguez)
  • Mako si zde zahrál svou poslední roli. (Pumiiix)

Reklama

Reklama