Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Tuomi 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Rozpočet: 20m$ výdělek 4,5m$. (První týden se film hrál pouze ve 4 kinech). | Ve filmu zazní i několik vět česky - i od Rachel Weisz. | Natáčelo se v Srbsku, Rumunsku, Černé hoře a České Republice. | Rachel Weisz byla prvním z herců, která se souhlasila s natáčením. | Rachel Weisz se kvůli roli učila hrát na piáno, housle, akordeón, banjo. Také se učila žonglovat, break-dance, karate, ping-pong, jezdit na skateboardu i na jednokolce. | Bang Bang ve filmu opravdu řekne jen 3 slova (pokud nepočítáme karaoke v Japonsku). ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod, zábavní herci, krásná Praha. To jsou hlavní klady filmu. Škoda jen ztráty tempa v druhé části. Jinak tedy nevím Wese Andersona nemusím, ale atmosféra, kterou navodil Johnson mi poměrně dost seděla. PS: Bylo zajímavé vidět po dlouhé době Maximilana Schella. 70% (vzhledem k místnímu hodnocení volím vyšší počet hvězdiček ). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvíli po filmu Pád jsem měl možnost dokoukat další z takových těch šíleně zvláštních filmů, na které se hezky kouká, protože z nich číší originalita. Škoda jenom, že si to tenhle film neudrží, protože jak je ze začátku pěkný, a milý, časem se to přehoupsne přes ohromnou nudu, která bohužel zasáhne i Prahu, kde se film točil. Nicméně Praha je tu hezká, tvůrci nic nezkazili, žádné ruské nápisy, nic degradujícího, což je od Američaný dost překvapující. Přesto ale film ve druhé půli ztrácí potřebnou sílu, se kterou se na začátku tak pěkně rozjel. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je určitě nadaný filmař ale zatím všechny jeho filmy byly čirý průměr a vždycky tomu něco málo chybí, aby se konal silnější zážitek. Tady je tomu z větší části znovu tak, protože děj je velmi utahaný a ke konci tomu neskutečně dochází dech. Vše zachraňují Mark Ruffalo a Rachel Weisz, která se do komedií podle mého vůbec nehodí ale tohle zvládla výborně a nakonec i děj odehrávající se v Praze. Zatím nejlepší Johnsonův film ale jak jsem psal nazačátku pořád jen malinko lepší průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva bratři sázející už od dětství na menší či větší podvody, retro pojetí, netypická kombinace žánrů s divnými postavami, zajímavý režisér a skvostné herecké obsazení. Přesto to úplně nevyšlo. Jeden z bratrů hodlá řemeslo pověsit na hřebík, druhý mu vnutí ještě poslední, doposud největší akci. Mají oklamat tuze bohatou a naivní dědičku panství. Do toho vklouzne láska i naše stověžatá matička. Roztomile hravá atmosféra se objeví jen pomálu, vadily mi i změny tempa. A určitě bych něco prostříhal. Scénář je ve výsledku divný, do zajímavého konce toho moc nedotáhne. Kdo potěšil, tak zcela jistě Rachel Weisz. Z šedé myšky vtipná a atraktivní žonglérka. Celkově ale takové nijaké a nesourodé. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • O film sa zaujímal aj Tom Cruise, ktorý bol v kontakte s režisérom Rianom Johnsonom. Kvôli nabitému programu sa však nikdy nespojovalo jeho meno s účinkovaním vo filme. Tom sa však pričinil o menšie zmeny v scenári a jeho meno sa objavilo aj v záverečných titulkoch, a to medzi špeciálnymi poďakovaniami. (MikaelSVK)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama