Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Seagal stále v dobré formě jako hláškující kuchař s mnoha specialitkami, který se bojí jehel. Seagal je v tomhle filmu hodně dobrej, jenže film samotný mi zase až tak extra dobrej nepřipadá, rozhodně to není jeho nejlepší film. Připadá mi, že rozdíl mezi tímto filmem a některými jeho současnými, jejichž letopočet již začíná dvojkou, je jen v tom, že tady hrajou známí herci a měl docela velkej rozpočet. Což znamená, že je buď tenhle film přeceňovanej, nebo jeho současnější filmy podceňovány. Ale jako akční střílečka to není špatný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Andrew Davis si dobře uvědomoval úspěch Smrtonosné pasti, tedy její favorizování taktického likvidování jednotlivců oproti masivním přímým střetům, avšak na druhou stranu jaksi pozapomněl, že požitek u takového filmu rozhodně nepramení z poslouchání tlachů vysokých hodnostářů kolem kulatého stolu. V Přepadení z pacifiku mi chybí více bezprostředního sledování hlavní postavy a jejich taktických postupů, je sice efektni sledovat perfektně načasovanou bombu v mikrovlnce, ale pokud divák neví jak je to možné, pak se nemůže se Seagalem identifikovat jako s hrdinským, avšak smrtelným, Willisem. Přesto nechci na tuto akční klasiku házet špínu, atmosféru má velmi slušnou i dnes, úroveň zábavy také, tudíž myslím, že 60% po téměř 20 letech a bez dobových růžových brýlí je, obzvláště pro Seagala, úspěch. 6/10 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná klasika. Pre terajšieho diváka možno podpriemer, no pre moju generáciu, vyrastajúcou na podobnom type hrdinu z polovice 80tych a začiatku 90tych rokov je to proste povinnosť pozrieť si to aj desaťkrát. Steven je tu ešte macher so zabijáckym výrazom, plný sily a energie, rozdáva krásne rany, a keď prižmúrite očkom na scenár je to proste cool. 80%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Slušný hudobný podmaz, niekoľko dobrých bojových scén a celkom napínavý rozbeh so zabratím lode. Tam ale všetky kvality končia. Casey Ryback je pomerne suchár, jeho hlášky na mňa nefungovali a vybabranie so zloduchmi nebolo príliš zaujímavé. Asi by som seagalovky nemal v roku 2022 pozerať. Iba si kazím nostalgiu z mladosti. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Má na té lodi spoustu problémů." Pětatřicetimilionovým Přepadením vstoupil Seagal po rozcvičce v béčkové potírně do prvoligového akčního fitka, a i když jde "jen" o jeden z lepších derivátů Smrtonosné pasti, působí to epicky, má to atmošku, spád, dostatek akce a mrtvol, výbornou nervní hudbu, památný záporácký tandem vyšinutý excentrický Jones - slizský Busey a letadlovou loď. Šel bych až tak daleko, že bych Jonesova Strannixe zařadil mezi nejlepší záporáky dekády k Vicu Deakinsovi z Operace Zlomený šíp a agentu Smithovi z Matrixů. Seagal je tu v nejlepší formě a narozdíl od Willise ve Smrtonosné pasti pozabijí dvakrát tolik padouchů a dvakrát tak snadněji. Navíc to byl první akčňák/blockbuster, který jsem viděl v kině (ve třinácti), a byl jsem z něj totálně urvanej. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení ve skutečnosti neprobíhalo na lodi USS Missouri, nýbrž na fregatě USS Alabama. (Lateef)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V momentě, kdy nad lodí přelétá letoun, říká operátor radaru, že se jedná o F-16. Tyto letouny však součástí námořnictva nejsou a nemají žádnou základnu na Havaji. Typ stíhaček, který je v záběru, je námořní palubní letoun typu F-18C Hornet, vyzbrojený dvěma protilodními střelami Harpoon. (nowizz)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama