foto

Tomas Arana

  • nar. 3.4.1955 (61 let)
    Auburn, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thomas Clifford Arana je americký herec narozený v Auburnu v Kalifornii. Vyrůstal v San Franciscu a studoval klasické divadlo na American Conservatory Theater a na City College of San Francisco. Po studiích se stěhuje do New Yorku, kde hraje v off-Broadway představeních. Následně se rozhodl, že odjede do Evropy a bude ji poznávat autostopem. Nakonec skončil v Neapoli, kde pracoval ve slavné galerii Lucio Amelio Art Gallery. Tam spolupracoval s takovými umělci jako Warhol, Beyus, Rauschenberg, Richter, Longobardi, Clemente, Gilbert & George a dalšími. Andy Warhol nakreslil jeho portrét, který je nyní součástí Aranovy rozšířené umělecké sbírky.

Arana ztvárnil jak hlavní tak i vedlejší role ve více než 30 evropských produkcích pod vedením režisérů jako Lina Wertmuller, Liliana Cavani, Carlo Verdone, Michele Soavi a také jedním z nejznámějších japonských režisérů Koreyoshim Kuraharou v produkci společnosti Toho, SEE YOU. V historickém velkofilmu GLADIATOR /2000/ režiséra Ridleyho Scotta, hrál roli Quintuse po boku Russella Crowa. Objevil se i ve druhém pokračování Bournovy série THE BOURNE SUPREMACY /2004/.

V divadelní branži byl Arana producentem a hercem s titulní rolí v mezinárodně uznávané divadelní společnosti Falso Movimento, založené v Neapoli. Pod vedením Arany a uměleckého ředitele Maria Martoneho /nyní italský filmový režisér/ vyhrálo toto známé divadlo mnoho divadelních cen jako např. Best Play of the Year a Best Set Design, stejně jako cenu Mondello Prize.

Ve filmové verzi románu Toma Clancyho THE HUNT FOR RED OCTOBER /1991/, hrál spícího agenta ruské tajné služby GRU, v romantickém thrilleru THE BODYGUARD /1992/ ztvárnil rádoby zabijáka, ve válečném filmu Edwarda Zemeckise DEFIANCE /2008/ hrál běloruského vůdce odbojového hnutí a spolu s Bradley Cooperem a Robertem De Nirem hrál v thrilleru LIMITLESS /2011/. Jako právník Bruce Waynea hrál ve třetím pokračování Batmanovy trilogie THE DARK KNIGHT RISES /2012/ v režii Christophera Nolana.

V současné době žije mezi Itálií a Holywoodem. Má tři syny.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

2016 Ustica: The Missing Paper
2014 Inteligence (TV seriál)
Possession of Michael King, The
Strážci Galaxie
2013 President's Staff, The
Project: SERA (TV seriál)
Romeo and Juliet
VERBRECHEN nach Ferdinand von Schirach (TV seriál)
2012 Gemelle (TV film)
Temný rytíř povstal
2011 Spolubydlící
Všemocný
2010 Colpo di fulmine (TV film)
Mission London
2008 Bláznivé lásky (TV seriál)
Odpor
Rebeka (TV film)
2007 Expert na vraždu: Poslední dostih (TV film)
Netopýři: Chuť krve (TV film)
Pompeje: Zkáza (TV film)
Rabbit Troubles
2006 Rampage: The Hillside Strangler Murders
2005 Private Property
Volpe a tre zampe, La
2004 Bournův mýtus
Legami sporchi
Predátor z hlubin (TV film)
Servo ungherese, Il
2003 Accidental Detective, The
Lonely Place
Život jedné dívky
2002 Outpatient
Teror ve vlaku
2001 Chimera
Pearl Harbor
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Gladiátor
2 on U
1999 Afrika je mým domovem (TV seriál)
Cesta do Indie
Polní květy
Tre stelle (TV seriál)
1998 Passaggio per il paradiso
Pensando all'Africa (TV seriál)
Ve stínu sekvojí
1997 L. A. - Přísně tajné
Něžná mafie (TV film)
Ultimo taglio
1996 Equivoco della luna, L'
La signora della città (TV film)
Prezidentův syn
Svůdná nenávist (TV film)
1993 Bugie rosse
Estasi
Tombstone
1992 Body Puzzle
Hranice vášně
Misunderstanding of the Moon
Osobní strážce
Panama zucchero
1991 Commissario Corso, Il (TV seriál)
Sekta
Stíny a mlha
1990 Deadly Chase
Hon na ponorku
1989 Francesco
Svatyně
1988 Body & Soul
Domino
Intimo
Kníže teroru (TV film)
Poslední pokušení Krista
Rosso di sera
Umi e, See You
1987 Commissario Corso, Il (TV seriál)
Io e mia sorella
1981 Dvě tváře války
1978 Krevní pouto
Zločin a la Neapol
1976 Taming of the Shrew, The (TV film)

Dokumentární

2005 Strength and Honor: Creating the World of 'Gladiator'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace