Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem podobnou pecku jako Zbouchnutá, takže jsem byl ze začátku trochu zklamán. Navíc Jonah Hill mi neni úplně sympatickej. S příchodem McLovina a těch dvou policajtů to ale dostalo grády. K upřímnému konci, kde už ubylo fuckování a začalo se hrát na trochu vážnější notu nemám výhrady. Hudba je sestavená hlavně z funky, což se k tomuhle filmu takovym ujetym způsobem hodí. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Superbad (distributor naštěstí nic nevymýšlel) je svižnou záležitostí sledující svět teenagerů zase z jiné perspektivy, kterou sice tvůrci časově kapánek přepálili a co hlavně, její hrubší pojetí boří mantinely v daném žánru. Trojice přiblblých kámošů si chce před vstupem na univerzitní půdu jednoduše vrznout. Všechno jde podle plánu až do chvíle, kdy výstavní ucho Fogell vytáhne falešnou legitku se jménem „McLovin“. Přitom alkohol měl být vstupenkou do světa nadržených slečen. Policejní službu má tuhle noc navíc hodně svérázná dvojice, co ráda porušuje zákon. Humor je otevřený, na diváka se valí řada nekorektních vtipů (přiznejme si, že i dost nevyvážených), výsledek je ale až nad očekávání upřímný. Neprofláklá ústřední dvojice Jonah Hill a Michael Cera je neuvěřitelně přirozená (Mádl s Kotkem by se měli stydět), od začátku působí jako letití kámoši, herecká chemie funguje na výbornou. Scénář sype jednu lahůdku za druhou, občas zabrnká i na vážnější strunu. Závěr totiž nejednoho dojme, protože nejen tady ukazuje, že celou dobu nejde o to dostat se pod něčí kalhotky, nýbrž o přátelství, které po maturitě čekají těžké chvíle. 70%. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, být při sledování Superbad aspoň trochu v lihu, fláknu mu bez uzardění 5 fíků, až by to mlasklo. Ve stavu střízlivém si lze všimnout, že to řízně humorné těleso je na několika místech namáznuté slabší vrstvou lubrikačního gelu. Ale zadření mu nehrozí! V kině jsem se dlouho tak netlemil... Slušná kadence hlášek (skvělá je třeba ta s přírodopisem), McLovin, dva neortodoxní poliši a namalovaní ptáci :-)... Samozřejmě film obsahuje vulgaritu a nějaké ty tělní tekutiny, když už má "R" rating, ale ani to na rozdíl od některých teenageřin nijak zvlášť nevadí. Zkrátka komediální pohodička nejen pro mladistvé nadržence. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Filmy z matčiny stáje jsou prostě jiné. U Zbouchnuté jsem to měl na jazyku ale tady už to musí ven (puke - nové anglické slovíčko, které jsem si po Knocked up a Superbad zapamatoval) - Apatow je kurvavíc ze života než Smith. Ten se přeci jen pohybuje v mytologických rovinách star wars geeků a experimentálního sexu, který si přinejlepším stahujem z netu (ti z nás, kteří mají větší fantazii než Milan Šebek). Tihle chlapci jsou fakt lůzři (Rob Roy "normální kluci")a když už se za střízliva baví s nějakou holkou (a je to trapný, jak už to bývá) tak jim to taky velmi pomalý střih dá řádně sežrat. No zkrátka pecka ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musel som sa stále usmievať. Je v tom veľa výborných fórov a premyslených uletených situácií, ten hlavný dôvod permanentnej spokojnosti pramenil ale z úplne niečoho iného - ten film je dokonale výstižný. Skvelé dávkovanie osobitého humoru, ktorý ma veľmi baví, zaujímavé postavy (McLovin je nezabudnuteľný) a dvaja úplne úžasní ochrancovia zákona. K tomu mladá Emma Stone, ktorá tu rozbieha svoju hereckú kariéru veľmi milým spôsobom. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Chlapíka, ktorý po Hillovi šmarí baseballovú pálku, hrá otec Setha Rogena, Mark Rogen. (genetique)
  • Film byl roku 2012 webem „LoveFilm“ určen čtvtou nejvtipnější komedií všech dob, a to s průměrně 1,9 "smíchy" za minutu. (JoranProvenzano)
  • Scénář napsal podle vlastních zážitků herec Seth Rogen. (xjane)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama