Reklama

Reklama

Vyšperkuj mi káru

(pořad)
  • Česko Pimp My Ride (více)
Reality-TV
USA, 2004, 73x30 min

Pimp mastři předvádějí, jak se dají ze starých aut udělat vysoce kvalitní pimpmobily. Hiphopová superhvězda Xzibit a nejproslulejší američtí tuneři se spojí, aby vybraným šťastným divákům „vytunili káru“. Je jedno, jakým křápem přijedou, tito machři jim upraví všechno od barvy a nárazníků, přes plyšové potahy a barvy až po instalaci posledních výstřelků z audio a video světa. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Reklama na český vůz Škodu Yeti byla vytvořena v duchu tohoto pořadu. (Wade)
  • V roce 2006 si nechal Volkswagen udělat tři půlminutové reklamy na nový Golf GTI, ve kterých ztvárňuje hlavní roli Peter Stomare, a které parodují práve Pimp My Ride. (Sony1994)
  • Ve filmu Válka a.s. z roku 2008 se objevuje plakát "Pimp My Office" odkazující na show. (Sony1994)
  • Kromě moderátora Xzibita se v seriálu objevil také guvernér Arnold Schwarzenegger a v britské verzi Madonna. (Sony1994)
  • Na show také odkazují pořady Pimp My Room (vysíláno MTV v Nizozemí), Pimp My Wheels (upravování motorek - MTV Itálie), Pimp My Fahrrad (upravování kol) a Pimp My Whatever (doslova upravování čehokoliv - oboje MTV Německo). (Sony1994)
  • Show se dočkala také hned několika zahraničních rozšíření. Ve Velké Británii byly odvysílaný tři série Pimp My Ride U.K. a po jedné sérii má také Pimp My Ride International a Pimp My Ride Baltic. Dále existují také indonéská verze - Pimp My Car, mexická - Tuneame la Nave a novozélandská - Meke My Waka. (Sony1994)
  • Originální americká verze se dočkala celkem šesti sérií s celkovým počtem 73 epizod. (Sony1994)
  • Mnoho z účastníkov bolo nakoniec prekvapených, že tieto modifikácie neboli tak zdarma, ako šou prezentovala. Keďže šou platila za dané súčiastky a modifikácie, niektoré inštitúcie Daňových úradov museli tým pádom zdaňovať účastníkov, podobne ako v prípade výhry napr. v nejakej televíznej kvízovej šou. Federálnym a štátnym inštitúciám boli nahlasované trhové hodnoty každej jednej súčiastky, čo malo za následok, že mnohí účastníci vyfasovali niekoľkotisícové príkazy na zaplatenie dane. (Real Tom Hardy)
  • Mnoho prvkov z vytuningovaných áut, ako napríklad extra veľké reproduktory či LCD obrazovky na predných sedadlách, boli pridané čisto len pre účely šou a po jej skončení museli byť odobraté, pretože niektoré z nich porušovali federálne zákony, iné modifikácie jednoducho to auto nezvládlo a podobne. (Real Tom Hardy)
  • V niekoľkých prípadoch sa stalo, že vytuningované autá, ktoré majitelia dostali, neboli tie, ktoré pôvodne odovzdali. (Real Tom Hardy)
  • Niektorí ľudia svoje vytuningované auto vďaka jeho jedinečnosti predali za veľkú sumu. Príkladom je istý Jake a jeho Buick Century z roku 1986. Objavilo sa v 7. epizóde 4. série a bol do neho namontovaný necelých 160 kg vážiaci subwoofer. Jake ho kúpil za 500 amerických dolárov a predal za 18 tisíc spoločnosti MTX, ktorá sa zaoberá ozvučením do áut. (PATWIST)
  • V prvej, špeciálnej epizóde šiestej série s názvom "Where are they now" ("Kde sú teraz") sme sa mali možnosť dozvedieť, že počas doby úpravy bolo majiteľom zapožičané iné auto. Zobrazovali takisto najobľúbenejšie autá a ich majiteľov v krátkom rozhovore. Medzi nimi bol aj rekordman, ktorému tuningovali jeho nabúrané auto, ktoré po úprave nielenže takmer okamžite zničil, ale do pätnástich minút stihol havarovať aj s požičaným autom. (PATWIST)
  • Ľudia, ktorých auto bolo tuningované, museli podpísať zmluvu, ktorá ho zakazovala dať na inzertný portál eBay. Tí, ktorí svoje auto predali mimo tohto serveru, zmluvu neporušili. (PATWIST)

Reklama

Reklama