Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Taková pseudointelektuální a o vtip se snažící konverzačka, která sice nenudí, ale taky nijak nezaujme. Julie Delpy není Celine z Before Sunset/Sunrise, není tak citlivá a nepouští se do niterně hlubších témat. Snaží se o vtip a jistý nádech intelektu, však ani jedno jí nevychází - ve skutečnosti to diváka až otravuje a věčné narážky na sex nejsou ničím jiným než trapností. Ono to není špatné, člověk ji musí už jen proto, že si to všechno sama napsala, zrežírovala a složila k tomu hudbu (+ do rolí rodičů obsadila vlastní rodiče) trochu obdivovat, ovšem myšlenkově je pro mě takhle dáma někde mimo. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film, který si šíleně moc chce hrát na nezávislý snímek, až je z něj nakonec jeho pravý opak... film, ve kterém jsou hlavními hrdiny protivný americký balík opravující všem kolemjdoucím jejich anglická slovíčka, protože sám jiný jazyk neumí a totálně nepřitažlivá uječená hipísačka... film, který chce být za každou cenu tak moc inteligentně vtipný, až se to nedá poslouchat... film, který má tak efektně cool rozhýbanou kameru, až vás z ní začne bolet hlava... ale dejme tomu i film, který opravdu slibně začíná (bohužel jen začíná), potom jděte na 2 dny v Paříži a budete nadšení. Mě dal tenhle film jen jedno - nadávku Křivochcáč. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, že ho napsala a režírovala herečka Julie Delpy. To znamená, že se jedná o silně herecký snímek, postavený na obou star a ukecaném scénáři, ve kterém se skoro nic neděje. Co potěší, že Delpy není zahleděná do sebe a většinu prostoru přenechala svému kolegovi Goldebergovi a ten je opravdu skvělý. Dva dny v Paříži nemusí svědčit každému, kdo čeká komedii, či romanci bude nemile překvapen. Kdo má rád malé, osobní filmy, pro něj je to dobrá volba. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Adrian to napsal za mě. Exhibice profesionálního filmového teroristy Bruhla, rodinná a francouzská národní klišé, zbytečně explicitní a často se opakující trapnosti tvoří nános, který je nutno smést, abychom se dostali k podstatě: není jednoduché s někým vydržet a vůbec nezáleží na tom, zda ústřední dvojici dělí národnost, věk nebo názory. Důležité je, jestli je něco poutá tak, že spolu chtějí být. I v Paříži, městě (jejích nesčetných bývalých) milenců. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)
  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)

Reklama

Reklama