Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film Julie Delpy (scénář, režie, produkce, hlavní ženská role, střih, hudba, některé fotografie, zpěv závěrečné písně), která dokonce do rolí svých rodičů opravdu obsadila vlastní rodiče. Konverzační vztahová komedie, jejíž hrdinové nejsou zrovna psychicky vyrovnaní a dvoudenní pobyt v Paříži s nimi pořádně zamává. Není korektní k Američanům ani Francouzům, nevyhýbá se hovorům o sexu, jen občas vypadne z tempa. Ale bavil jsem se dobře. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal na tento film kouknout, rozhodně jsem si o něm nemyslel, že mne bude bavit....a on mne fakt bavil. Oba hlavní hrdinové to zahráli skvěle, i když musím vyzdvihnout A. Goldberga, který byl k popukání zpruzenej a věčně s něčím nespokojený.... Chudák Američan mezi Frantíky to neměl lehké, ale popasoval se s tím na jedničku. Víc než jednou se na tento film sice kouknout asi nebudu chtít, ale i tak dávám 3* ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Julie Delpy a konverzačka z Paríža - človek si spomenie na Linklaterove geniálne dielo/diela before sunset/sunrise (obe v mojej top 10!)...Porovnávanie nie je vonkoncom namieste a ak áno tento film nemá šancu. Julie Delphy nie je taká vycibrená scenáristka (hoci na pár miestach veľmi príjemne prekvapí) a režisérka už vôbec nie, ako herečka mi dokonca liezla na nervy občas (o postave ktorú hrala už ani nehovorím:). Každopádne Adam Goldberg je celkom sympaťák a jeho suchý humor som bral...2 dni v Paríži ako celok nie je zlý, to ani náhodou... len sa snažia hrať na väčšiu, coolovejšiu, "nezávislejšiu" a inteligentejšiu komédiu akou v skutočnosti sú... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. V Paříži si popovídá hypochondrický Američan se bláznivou Francouzkou hlavně o sexu a o pindících. :) Stejné téma volí ke konverzaci i všichni ostatní. Objeví se i pár dobrých situačních fórů - např. ten, jak odesláním skupiny Američanů pěšky na předměstí místo do Louvru přijít dříve na řadu na taxík. Přesto - na Linklaterův dvojfilm Před úsvitem a Před soumrakem tyhle 2 dny v Paříži tak docela nemají, bohužel jsou jak dubnové počasí - střídavě zábavné i lehce otravné. Hlavně tedy Julie Delpy. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=T8raqLzb3rQ ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak jsou Američani zahleděni do sebe, jak jsou zakonzervovaní a sebestřední. Naproti tomu Evropa se může zdát až příliš otevřená. Nevadí nám povídat si otevřeně o sexu, z bejvalek a bejvaláků se stávají přátelé... Chápu, že to může místy vypadat děsivě. Někdy mám pocit, že právě ta přílišná otevřenost nás vede do záhuby, co se mezilidských vztahů týká. Celkově mi to nijak romantické ani vtipné nepřišlo, ale závěrečný doslov Delpy byl odzbrojující a sakra sednul. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)

Reklama

Reklama