Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vztahová konverzačka, na níž je zajímavé hlavně to, že pokud si jí pustíte s dabingem a nerozumíte francouzštině, budete na tom s porozuměním ostatním úplně stejně jako hlavní hrdina filmu, američan Jack, který své francouzské přítelkyni i okolí rozumí, jen pokavaď oni sami chtějí. Nevím, kde každý bere, že jsou 2 dny v Paříži odnož Linklatera, to se tak teď bude říkat každé konverzačce z Paříže? Ale jděte. A Paříž? Té vnější si tu užijete asi tolik jako Prahy při projížďce metrem. 50% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

V poslední době se filmů z Paříže (a hlavně mající v názvu obsaženo jméno této metropole - PAŘÍŽI, MILUJI TĚ/2006/, PAŘÍŽ/2008/, PAŘÍŽ 36/2008/) vyrojilo požehnaně a za sebe musím říct, že sklizeň je to úrodná. V tomto "pařížském" snímku je pěkně kombinovaná přirozenost každodenního života a dialogů s uvolněným ovzduším oblíbené filmařské destinace, kterou zdařile umocňuje prchavý (a slábnoucí, což je v kontextu filmu paradoxní plus) půvab Julie Delpyové, základního kamenu (doslova) tohoto malého snímku, a trpká komika Adama Goldberga. Možná to ale přeci jen chtělo o chloupek zkrátit. 70% ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal na tento film kouknout, rozhodně jsem si o něm nemyslel, že mne bude bavit....a on mne fakt bavil. Oba hlavní hrdinové to zahráli skvěle, i když musím vyzdvihnout A. Goldberga, který byl k popukání zpruzenej a věčně s něčím nespokojený.... Chudák Američan mezi Frantíky to neměl lehké, ale popasoval se s tím na jedničku. Víc než jednou se na tento film sice kouknout asi nebudu chtít, ale i tak dávám 3* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kulturní stereotypy můžou být podány nadneseně a vtipně nebo upoceně a trapně. Což je, žel, přesně případ tohoto otravného dílka, kde jsou všechny postavy na zabití. Všichni jsou uječení a předhánějí se, kdo svým projevem a životním postojem co nejvíc vystihne urážlivou představu o jiném národě. Takže Amík je zhnusený Evropou, vyděšený z neexistujících teroristů v pařížském metru a jakmile na něj foukne větřík, tak se skoro nechává transportovat do USA s podezřením na oboustranný zápal plic. Francouzi zase melou jen o sexu, vysloveně si v rámci rodiny libují, jak se co nejvíce vzájemně ponížit a jsou poněkud uvolněnějších mravů. ____ Přihlouplé, nenápadité a prudivé. /23. 4. 16./ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama