Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

H34D 

všechny recenze uživatele

Začínalo to slibně, konečně nějáká pořádná soutěž v TV, říkal jsem si. Systém byl slušně promyšlen, atmosféra zejména díky hudbě napínavá a Vladimír Čech zvládal moderování s přihmouřením oka na jedničku. Jenže kouzlo časem pozvolna vyprchávalo, holt stereotypu se v této branži vyhnout nelze, a k oné proklamované výměně moderujících jsem se ani nedostal. Jen podle toho mála, co jsem později koutkem oka zahlédl, mohu potvrdit, že po Čechovi šla soutěž už úplně do hnoje... 5/10 ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

8/10. Co stačí: skvělá hudba, dobrý soutěžící a Vladimír Čech. Zejména za Vladimíra Čecha, hodnocení ŽUMPA! tomu neuvěřitelně dokonalému chytrákovi v TV, co se jej rozhodl nahradit, všechno to pohřbil... Preiss je podle mě dobrý moderátor, ale tahle soutěž mu vůbec neseděla a Hejma nebyl špatný. Legendární díly jsou jsou za Vladimíra Čecha s Jiřím Horníčkem, Zdeňkem Jánským, Pavlem Judasem... ()

Reklama

lizardking 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení patří pouze dílům s Vladimírem Čechem.Martin Preiss neměl ani zdaleka takové charisma a Ondřej Hejma byl příliš excentrický, už při výběru kostýmiu, což mi k tomu pořadu nesedělo.Ale Hejma tam byl krátce, takže se mohl rozjet a my jsme si mohli zvyknout. Příliš časté změny moderátorů neprospívají žádnému pořadu, zvlášť když funguje tak skvěle jako třeba Vl. Čech. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělá vědomostní soutěž, nejen kvůli moderátorovi (Vladimír Čech; Roman Šmucler také nebyl špatný, ale pan Vladimír Čech byl skvělý !!!), zvoleným otázkám, ale i zajímavým výhrám. Ale Riskuj! měl rychlejší kadenci v pokládání otázek, tak se člověk i více dozvěděl, pokud si trénoval všeobecný rozhled. _____ S odstupem času mi ty otázky přijdou lehké - i když hodně záleží na štěstí (škoda, že jsme se nedočkali v ČR otázky za 5 000 000+, zajímala by mě obtížnost), ne jako když mi bylo 15+-. Neváhal bych se vůbec přihlásit, být tato soutěž dnes. _____ Odpovídat v americké či anglické verzi na prvních 5 otázek je velice těžké, ale druhá pětka či výše je už srovnatelná, protože není tak "národnostně usazená", což pro cizince představuje často nezdolatelnou překážku. _____ Být Čechů více, tak se soutěž (či Riskuj) stále vysílá a běží už nějaká x-tá sezóna, tak jako v zámoří, podobně jako "věčný AZ kvíz" - díky za něj. ()

Buraking 

všechny recenze uživatele

Za Vladimíra Čecha kdysi v roce 2000 si pamatuji, že jsem kvůli jednomu dílu musel vystopit z auta a jít se podívat do hospody na televizi kdesi v neznámé části České republiky. Chlápek měl tehdy nahráno 2 500 000 měl dvě nápovědy k dobru a začínal na otázce za 5 000 000. Dostal otázku, jak se jmenoval jakýsi song od PSB - využil nápovědy, nikdo nevěděl. Dostal kytku, že byl do té doby nejlepší (nevím jestli ho někdo překonal) a šel dom. Žral jsem to:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama