Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dojem. Je tu všetko čo by mala mať dobrá retrospektívna dráma - deti s neľahkým osudom, nádej, priateľstvo, prvá láska, prvý sex, choroba, dokonca aj Harry Potter tu je.... ale akosi spolu dohromady to nefungovalo, hlavne po emotívnej stránke, pričom k postavám som dokázal zaujať maximálne ak tak neutrálny postoj. Jediné čo sa podarilo bolo umné využívanie náboženských prvkov, aj keď sa mi to miestami zdalo mierne prehnané. Rod Hardy mal v rukách ťažké zbrane no nedokázal ich použiť, asi by mal zostať len u seriálov, tie mu idú bezpochyby lepšie. 60/100 ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nenáročný príbeh o štvorici chlapcov túžiacich len po jednom- nebyť sám. Nie je to film patriaci na strieborné plátno, ved tak aj dopadol, napriek tomu, že doň vsadili hlavného ťahúňa Dana R. Každopádne na to, aby ste ten film dokázali dopozerať do konca, musíte byť citlivý, empatický človek, aby ste dokázali pochopiť o čo v skutočnosti v tomto filme ide. Príjemná jednorázová oddychovka. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, kterému se podařilo navodit přesně tu kouzelnou a neopakovatelnou atmosféru úžasného klukovského dobrodružství s prvními láskami, klukovskými spory, kouzlem prázdninové volnosti a malebnou nádherou zátoky, která nemá daleko od představy ráje. Do toho všeho byl navíc nenásilně, citlivě přimísen smutek a bolest ztráty v mnoha podobách, hořké kapky dospívání i pomíjivost štěstí. Potěšila krásná Giaccova hudba i příjemně nenásilné herecké výkony, třeba Teresy Palmerové, která dokázala dokonale charakterizovat svou postavu i pocity téměř neznatelnými gesty. Zkrátka jeden z těch malých nenápadných filmů, na které nezapomenu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 3*, ale tak nějak nemůžu. Mám totiž problém s tím, že tady byl promrhán takřka milionový námět, zadruhé mě iritovaly ty fantasmagorické náboženské iluze (jakkoliv to bylo myšleno v nadsázce) a zatřetí tvůrci nepochopitelně zazdili romantickou linku mezi Lucy a Mapsem. Navíc závěr je jen těžko uvěřitelný. Nejde vyloženě o nepovedený film, ale výše vyjmenované skutečnosti mě prostě vadily. 50% ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

December boys určitě láká na fakt, že tu hraje Daniel "Potter" Radcliffe. A ačkoli má jeho postava jedinečný kukuč, je to asi tak všechno. Filmu by určitě víc 'slušelo', kdyby se jednalo o televizní počin, jelikož zápletka, herci, a (proboha) především ten konec nedosahují převratných kvalit. Závěr, ten beru jako nejslabší článek v tomto snímku. Čistý průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)

Reklama

Reklama