Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znovu boj gangu s policií, znovu výborný Donnie Yen coby detektiv Ma s nezákonnými prostředky zatýkání a znovu ... ne, režisér Wilson Yip stejně tak dobrý jako u Sha Po Langu nebyl. První 2/3 filmu jsem se docela trápil, v úvodu nám sice Yen dá přičuchnout ke svému rejstříku vytříbených bojových technik, ale posléze je to dlouhatanánská série scének bez jiskry a energie, plná vykreslování charakterů. Jenomže když už je nejhůř, přichází zlom v podobě neuvěřitelně úderné pětadvacetiminutovky, která vrcholí vynikajícím soubojem Yen vs Chou. Rány jsou udíleny v brutální rychlosti, s nápaditou choreografií a fyzično cáká ze šarvátky jako krev do všech stran. Celkově oproti Sha Po Langu slabší, nikoliv však co se akčního módu týče, a už se těším na další spolupráci Yena s Yipem (snad nebude mít sestupnou tendenci). 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze ta paradna filmarcina a vizual su namontovane na tak prosty a obohraty pribeh. Ako drsne krimi to koli slabemu pribehu proste nestaci, na akcnak je v priebehu filmu malo akcnych scien. Myslim si ze 2-3 akcne sceny naviac by z filmu spravili slusny narez. To hovorim koli tomu, ze ta zaverecna, hadam 20 minutova akcna "nakopavka" je skutocna BOMBA. Brokovnie, deviatky, sniperky, krv a jeden dlhy kung fu-wrestlingovy suboj v rezii Donnieho Yena.....pri tejto scene som takmer zabudol, o com bol cely film. Vo vysledku je film sice trohu nevyvazeny, avsak koli vycibrenemu reziserovmu stylu a kvalitnemu hereckemu obsadeniu - zabavny. A koli tomu explozivnemu zaveru mensie hodnotenie proste dat nemozem. (8/10) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Videne druhy krat aj s eng. titulkami. Velmi jednoduchy pribeh, pri ktorom si scenarista Kam-Yuen Szeto po trojici velmi slusnych, ba az vybornych zarezov (S.P.L; Dog Bite Dog a Exiled) vybral dufajme ze iba ojedinely, oddychovy cas. Prva hodina filmu sa sice zubami-nechtami snazi budovat hlavne charaktery postav a az potom ukazovat ich fyzicke a martial-art dispozicie, ale v tak jednoduchom pribehu tie emocie a motivy posobia povrchne a miestami aj usmevne (i ked na druhej strane, jednoduchy pribeh ma i Invisible Target a aj napriek tomu emocie v tom filme obsiahnute ma dokazali udierat s ovela vacsou razanciou). Nastastie je tu zaverecna dvadsatminutovka, ktora doterajsiu dramaticku snahu smahom ruky zahadzuje a natesenemu divakovi slubuje poriadnu porciu mlaticky, na ktoru cely film cakali. Ovsem, aj tu prichadza mierne sklamanie. Niezeby suboj Donnie Yen-Collin Chou nebol slusne zvladnuty. Naopak, ma svetle okamihy, zaujimavu (nie vynimocnu) choreografiu (Donnie ocividne v snahe posunut moznosti dalej, sa sikovne uchyluje k MMA) a potrebnu dynamiku i gradaciu. Ovsem po jej skonceni som ostal akosi nenaplneny a z ust sa mi vydralo "To je vsetko?" Neviem, mozno som bol iba prehnane narocny, ale od "mlaticky roka" som cakal este daco viac. Po tejto stranke mi ovela vacsie uspokojenie priniesol zaverecny duel Wu Jing versus Shawn Yue + Nicholas Tse v spominanom Invisible Target. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Donniem je. Konečně celkem seriozní HK akčňák bez toho jejich infantilního humoru. Je to spíš drsný krimi kterýmu zase paradoxně škodí, že akce mohlo bejt víc. Bohužel tak půlku filmu jsem se dost nudil. Chuť mi zpravila ta famózní závěrečná bitka. Žádná super choreografie prostě brutální řež v obrovským tempu z minimem zpomalovaček a podobných kokotin. Bejt film akčnější dal bych i 4*, ale ten final fight je nářez kterej si suverénně vytírá prdel z celým slavným Berandalem i čímkoliv jiným co jsem zatím v Azijské produkci viděl.65% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako Kill zone. Tam ma sralo veľa vecí. Tu ma ich serie menej. Vlastne je to vbeľmi kvalitný akčný film. Donnie predvádza viac MMA ako kung fu a dobre sa na to pozerá. Vlastne jediné dva problémy filmu sú trochu slabší stred a niekedy tých rán v bitkách bolo priveľa. To čo tu niektorý prežili by stačilo na zabitie tak 10 chlapov. Donnie inak aj v 44 rokoch v brutálnej forme a vyzerá tak o 10 menej. TAkýchto vecí by som si dal kľudne viac. Konečne Hong Kong bez zbytočného ázijského prehrávania a neuveriteľných citových výjavov. 4* s čistým srdcom. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Donnie Yen v roce 2007 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama