Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná gangsterská dráma od Johnnyho To. Má veľmi dobrý príbeh o štvorici zabijakov, ktorí prichádzajú k bývalému gangsterovi z rôznych dôvodov, dvaja ho chcú chrániť a dvaja zase zabiť, keďže ich spoločný nadriadený, šéf vplyvnej zločineckej organizácie ho chce odstrániť. Všetci piati sa dohodnú na poslednej spoločnej akcii, aby mohol bývalý gangster zabezpečiť svoju rodinu, lenže ich šéf sa to dozvie a dostanú sa do problémov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce úplne jednoduchý a priamočiary, po celý čas sa venuje len tomu hlavnému bez akýchkoľvek bočných línií a navyše to smeruje do očakávaného konca, takže to nemá čím výraznejšie prekvapiť, no rozhodne si nemôžem sťažovať. Ide tu v prvom rade o to priateľstvo na život a na smrť, na ktoré je skutočne radosť pozerať, celý čas sa to nesie vo výbornej, až takej westernovej atmosfére, podanie kladnej a zápornej strany je úplne ideálne, nájde sa tu množstvo výborných situácií, chválim príjemný vtipný prvok s policajtom pred dôchodkom, tu sa je skutočne na čo pozerať. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je výborná. Johnny To opäť využíva svoj umelecký štýl, takže tu vôbec nejde o nejakú realitu, ale o netradičnú štylizáciu. Kvôli tomu sú všetky prestrelky pomerne originálne a plné skvelých nápadov, preto sa mi páčia všetky, ale najviac asi práca odstreľovača. No v tomto prípade sú možno ešte lepšie, než samotné prestrelky situácie pred nimi, ktoré sú výborne gradované a majú skvelý náboj. Herecké obsadenie je výborné, skvelé zloženie hlavných hrdinov, pričom vynikajú hlavne Anthony Wong Chau-Sang a Suet Lam, k tomu Simon Yam trochu netradične ako hlavný záporák, ale zvládol ho prvotriedne a viacero veľmi dobrých vedľajších postáv, tu je vlastne každá pozícia obsadená a zahraná výborne. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, Johnny To mi sedí a tu predviedol jeden zo svojich lepších výkonov. Síce v tomto žánri predsa len skôr uprednostňujem ten klasickejší štýl, ale aj tento mi vyhovuje a Exiled je rozhodne vydarený film, na ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 76% ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Macau style! Blbý jak sáňky, ale neskutečně svojský tribute oldschoolovým westernům. Zpomalovačkama a neprůstřelnýma vestama se rozhodně nešetří, ale pokud to člověk překousne, tak mu dojde, že o tom to není. Je to prostě parta chlapů, kteří mají smůlu na auta a umějí to dobře s pistolema. Ideální kandidát na guilty pleasure, který je jasným příkladem toho, že když forma jasně převálcuje obsah, tak to nemusí nutně znamenat špatný počin. Přestřelky jsou totiž bombastické a ona naivní hra na bratrství, věrnost a další hodnoty mi v tomhle případě vůbec nevadila. Doporučuju! "Hodíme si mincí?" ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér Johnny To není John Woo ale inspiraci mistrem akce rozhodně nezapře. Příběh podivné partičky, která je ochotna obětovat život pro své spolubojovníky v sobě skrývá přesně to co by nám nabídl již zmíněný John Woo. Nechybí drsné přestřelky a přátelství až za hrob ale ani jeden z těchto aspektů nefunguje tolik jako v mistrových filmech. Přestřelky se tváří efektivně ale ve výsledku působí poněkud uměle a z postav nedokáže žádná zaujmout natolik aby jí divák dokázal fandit a oplakal její hrdinskou smrt. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá HongKongská gangsterka o přátelství a smrti. Takhle to zní dost nudně, ale není. Není to. Není. Je to tak akorát, ani studený, ani teplý. Při přestřelkách sice skoro nedocházej náboje a někdy je v nich trochu zmatek, ale efektní chrsty krve rozprašovačem místo chrstačem tomu dodávají své kouzlo. Zápletka se zlatem, ke kterému se připletli náhodou, byla sice dobrá, ale ta náhoda se mi nelibila. Borec s neprůstřelnou vestou je největší frajer. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek, mám slabost pro Hong Kongskou produkci, dost jsem byl namlsaný už z traileru, co se ke mě dostalo....výborná akční smršť plná ostrých kulek, okořeňená hutnou atmosférou, kvalitním hudebním doprovodem a hlavně herecké obsazení mi udělalo nesmírnou radost, nemohlo to dopadnout lépe!! ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama