Reklama

Reklama

VOD (1)

Dokonale vycvičený bojovník proti terorizmu a skvelý ostreľovač James Dial (Wesley Snipes) by si už rád vychutnával zaslúžený odpočinok, no keď ho na jeho farme v Montane navštívi jeho bývalý šéf Jeremy Collins (Ralph Brown), predsa len súhlasí, že preňho ešte niečo urobí- jednu „prácičku“, poslednú... Má sa dostať k nedávno dolapenému teroristovi Alimu Mahmudovi Jaharovi (Nikolai Sotirov), ktorého väznia v Londýne, a umlčať ho. James teda vycestuje do Británie a splní, čo sľúbil – netušiac, že ho práve kardinálne podviedli! Vzápätí sa totiž z lovca stane korisť a James sa má čo obracať, aby si v preňho cudzom meste našiel nejaký úkryt pred vytrvalými prenasledovateľmi z oboch strán zákona, ktorý ho chcú eliminovať. Prekvapivej pomoci sa dočká od iba dvanásťročnej Emily Dayovej (Eliza Bennett). (TV Markíza)

(více)

Recenze (71)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Není to úplně hrozny film, ale je tam málo akce a díky mladé vedlejší role je to trochu přeslazeno. A pokud si, pánové, chcete zachovat aspoň nějaký zbytek mužnosti, nesledujte úplně závěrečný happy end. Co filmu určitě prospívá, jsou ženské role. Na Lenu Headey se dokážu koukat třeba i celý seriál :-) (Sarah Connor z Terminátora) a Eliza Bennett předčí kdejakou dospělou herečku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduché béčko o nepohodlném agentovi CIA, kterého se jeho prohnilý nadřízený snaží zlikvidovat (i když není moc jasné, kvůli čemu přesně). Wesley Snipes se tudíž tváří drsně suverénně a pomalu roztává v kontaktu s osiřelou holčinou, co mu nedá pokoj, ale zase se vyzná. Potud celkem OK, přetěžko však rozdýchat extrémní klipovou akci s těkavou kamerou, zoomováním, rozostřováním, zpomalováním, zrychlováním, filtry, stroboskopy a epileptickým střihem. Tady někomu ujela ruka. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Psát zodpovědně o nových Snipesových filmech je čím dál těžší. Buď natočí klasický béčkový akčňák (většina jeho posledních filmů) nebo zkusí i něco dramatičtějšího, v čemž ho diváci nemusejí akceptovat. Ve Střelci se pokusil hrát na obě strany a já s podivem musím přiznat, že po dlouhé době jsem byl z jeho filmu doslova nadšen. Nejde o žádné veledílo. Originalita žádná, akčních scén málo a kvalita klasicky béčková (ale ne trpně úsměvná, jak nám ji už několik let předvádí pan Seagal), kýčovité záběry, občas chaos v ději. Příběh o agentovi střelci, který "uklízí" pro Američany nepohodlné osoby, přičemž sám se takovou osobou stane a musí sám bojovat o svůj kejhák, rozhodně nijak oslnivý není. Ale film v žádné chvíli nenudí, nevyznívá do prázdna, je hodně lidský a s příběhem se může divák bez problémů ztotožnit a také má komu držet palce. Přiznávám, že jsem rozhodně od tohoto filmu a hlavně od Wesleyho (jehož mám stále velmi v oblibě, ale pár jeho posledních projektů mu přeci jen slávy nepřidalo) nic nečekal a jestliže k tomuto filmu přistoupíme jako k bulharsko-britské béčkové rovnou na video vycházející produkci, nezbývá mi nic jiného než sejmout klobouk a říci: "Tentokrát díky, Wesley, dnes jsi nám udělal radost!" ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to film, který budete nosit v hlavě. Potvrzuje to fakt, že jsem film už dávno viděl, ale vůbec si ho nepamatoval a díval se "poprvé" znovu. Ani jsem tenkrát nemohl znát Lenu Headey. Takže, je to film, který má dvě rozšířená a oblíbená témata. 1. Zabiják ve státních službách splní úkol a je určen k likvidaci. 2. Holčička a zabiják. Myslím, že film v dané kategorii splňuje požadavek na "akční relax". 75%. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud má být tohle akční film, očekával bych od hlavní hvězdy trochu více snažení a vlastně i akce. Wesley Snipes je zde ne jako akční hvězda, ale jako těžký důchodce, který většinu času sedí na gauči nebo blbě čumí. Celý děj mi přišel strašně jednoduchý, plný nelogických scén a stupidních dialogů. Scénář je rovněž katastrofa, kamera ještě horší. Snímek je od začátku až do konce jedna velká nuda. Jediná pozitivní věc na celém filmu je snad pouze Lena Headey, které její role vcelku sedla. Jinak nemám v podstatě co hodnotit, nuda a ztráta času. 0/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl v tomto filmu hrát i Michael Biehn, ale kvůli časovému konfliktu s jiným filmem Planet Terror (2007) od projektu odstoupil. (ČSFD)

Reklama

Reklama