Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu komorní, levný, relativně malé scény, málo herců, to je tak všechno, co ho spojuje s nějakou předchozí Smithovou tvorbou. Čekal jsem, že do hororu zabuduje nějaký ten svůj vulgární humor, toho jsem se nedočkal. Sekta je sice vykreslena dobře, opravdu úchylaci, kterých by se člověk bál, ale vždycky, když už se mi Red State začínal líbit, to zkazila nějaká následující scéna, třeba hysterický, plačící šerif. Je to celé takové neucelené, bez pointy, každou chvílí se klade důraz na jiné postavy, absolutně nevím, co si o tom mám myslet. Neutrálních 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní režisér přisprostlých komedií o sexu a Star Wars Kevin Smith se buď pokoušel natočit smrtelně vážně míněný akční horor ve stylu vyvraždovaček Roba Zombieho nebo se chtěl vysmát všem církevním hodnotám a pobožným bláznům, kteří se nechávají vést bohem. Každopádně vznikla krvavá podivnost, kterou budu ve Smithově filmografii rázně přeskakovat. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt slabší pasáže, která začíná s příchodem speciální jednotky, dal bych určitě 4. Kevin Smith rozhodně nezklamal, ten chlap to se mnou prostě umí. Abina Coopera bych bez váhání označil za jednu z nejvýraznějších filmových postav, klidně i historie. Red State by mohl být určitě lepším filmem, ale ve druhé půlce mu bohužel jaksi dojde dech. Náboženství je zlo!!!! 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv. Od odpadu až po pět hvězd, ale dostalo se mi tak výborného filmového žážitku, který jsem snad ani nečekal. Děsně mě mrzí, že jen málo zdejších hodnotících uživatelů dává víc jak tři hvězdy. No když někdo neumí číst mezi řádky, nedá se nic dělat. Kevin Smith nezklamal, ukázal že neumí jen komedie. Velmi povedená scénáristická směsice žánrů. Výbornej Michael Parks. Trocha humoru taky potěšila a hlavně nečekané dějové zvraty. Opravdu povedený film, který by si zasloužil víc pozornosti a hlavně víc uznání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jisté je, že zklamaní budou fanoušci Kevina Smitha i slasherů - ani jednomu se výsledek nepodobá. To ale neznamená, že jde o špatný film. Každopádně je "jiný", na čemž si zakládá. To na druhou stranu neznamená, že je dobrý. Zatím zaokrouhluju nahoru, ale nechávám si pomyslná dvířka ke změně pootevřená. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Celý film byl natočen chronologicky, což nebývá zvykem. (montana_cz)
  • Film nemá žádnou hudbu. Celý soundtrack se skládá z písní zpívaných přímo ve filmu. (montana_cz)
  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama