Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o vztazích, lásce a nenávisti mezi přáteli a rodinou. Jorge zdědil pozici vrátného po svém otci poté, co prodělal infarkt. Otec už není schopen se o sebe dál starat, a tak spadá na Jorgeho nesnadný úkol. Práce vrátného rozhodně není jeho vysněná, a proto se neustále snaží hledat jinou. Neúspěšné hledání zaměstnání, ve kterém mu rozhodně nepomáhá skutečnost, že je jeho bratr Antonio za mřížemi, ho ničí a snaží se bojovat se svým osudem. Avšak díky Antoniovi pozná Paulu, která je trýzněna ostatními vězeňkyněmi. Žena chce vysvobození a prosí Jorgeho, aby ji oplodnil. Tomu všemu přihlíží Israel, jeho nejlepší přítel, který zjistí otcovu homosexualitu a začne tak řešit problémy s vlastní orientací. Můžeme být svědky velice zajímavého snímku, který vyhrál například cenu za nejlepší režii v Goya Award. (_Berunka_)

(více)

Recenze (77)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A protože jsem strašně chytrej kluk ( *prásk ho!*), nechal jsem si Azuloscurocasinegro až na noční zkouknutí. Proč? No, protože příběhy o nesplněných snech potřebují mít větší komfort, než "ostatní" filmy s tématikou: šnek se naučil ugrofinsky a teď vyučuje na UK, například. Quim Gutiérrez hrající Jorgeho mi do značné míry připomínal mě. A to je potom snadný vklouznout do filmu, když se s někým ztotožníte. Ten kluk chtěl, nedostal, brečel, ale vstal a dupnul si. Sice jeho budoucnost není nijak valná, ale alepoň je s člověkem, kterého miluje ze všeho nejvíc. To sledování přerodu z uťápnutýho vratnýho v chlapa s názorem a životním postojem, je moc pěkný a dodává sledujícímu divákovi (který momentálně hledá svůj dech po zemi) náladu měnit svět. Arévalův svět není místo pro snílky, tady platí: přežije nejsilnější. Film si brousí drápky i do komedianství (naštěstí je ve snasitelné míře a vkusně použit), ale pořád převládá takový to- ?????. Které ve spojení s dokonalou atmosférou, vytváří dílo, který nezapomenete (což neplatí u toho šneka+UK). Silný 4 a půlky a chci to vidět znovu.... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám vztahové filmy ráda a ačkoliv jsem nevěděla co mohu očekávat od tohoto španělského filmu a mně úplně neznámého režiséra, tak jsem byla příjemně překvapená. Komplikovaných vztahů (poloh lásky) se tady předvedla celá škála a přitom se nekonalo žádné klišé. Až na dřeň mě sice film nedostal, přesto byl zajímavý se svými tak rozporuplnými vztahy mezi všemi protagonisty. Jaká a kde je hranice mezi přátelstvím a láskou, o svědomí, odpouštění, obětavosti, či určité dravosti v hledání svého místa v budoucnosti. Nikdo z nich to neměl rozhodně jednoduché i když to bylo místy až úsměvné. Tentokrát se opravdu strefili do drama, komedie a romantiky. A vůbec se nedivím, že nominovali herečku Martu Etura za nejlepší výkon Azuloscurocasinegra:-) ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak to ve španělském vězeňství chodí, překvapily mě ty smíšené kroužky nebo schůzky. Kontroverzní ve smyslu kupčení s těhotenstvím. Ale šlo o jediné východisko, jak uniknout šikaně. Partnerské vztahy doznaly naprosté hromobití a vlnobití, které napomohlo vyříkání si pravdy. I coming out se tam vlezl. Hlavní hrdina byl přemýšlivý a obětavý v péči o nemocného otce. Obdivuju, že v tak mladém věku se vzdal své kariéry a pracoval pod svou úroveň. Jeho role měla vliv na všechny zúčastněné. Pěkně zahrané. Bratři si nebyli podobní vůbec v ničem. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Je to jeden z těch filmů, kde jsou dlouhé pohledy, jeden hudební motiv, který se prolíná celým filmem, pár méně či více sympatických postav, nějaké téma, většinou se sociálním přesahem, žádné velké drama, resp. dramata jsou to velká, ale zobrazena a řešena tak nějak jako by v pozadí, poskládána vedle sebe jako fotky v albu. Žádný velký křik, žádné vypjaté scény, kdy herec různým způsobem křiví obličej, divoce gestikuluje a hraje celým tělem - už jsem si vzpomněla, snad se tomu říká komorní drama. Je ze Španělska, to by měla být záruka kvality. Nemůžu říct, že by mne to nebavilo, ale nadprůměrné mi to nepřišlo. Možná to ale docením za čas a pak třeba i o hvězdičku zvednu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Solidní sondička do životů, srdcí, životních cílů, trenek a kalhotek běžné španělské populace. Sem tam jsem se zasmál nad nějakým tím vtípkem retardovaného kamaráda hlavního hrdiny. Sem tam jsem se zhrozil nad "manuálkou" u maséra a rozhodl jsem se, že nikdy žádného nenavštívím. Příjemné osvěžení. Španělská kinematografie je dost specifická. Soudě dle toho mála, co jsem zatím viděl. Nemohu říct, že bych si na ní nějak ujížděl, ale čas od času nějaký ten snímeček určitě neuškodí. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka eLeR. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v metropole Španielska - Madride. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama