Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Co se stane, až tady nezbude ani jeden člověk, ani jedna kapička?“..... Lidi jako krevní konzervy, hledání krevní náhrady a příležitosti všechno změnit. Tenkrát, když místo evoluce přišla nesmrtelnost, vypadalo vše jako ideální svět. Jenže teď zbývá na světě posledních 5% lidí.... Béčko, který potěší dobrou atmosférou v první půlce, dobrým zvukem, sympatickým E.Hawkem a kalužemi krve. Taktéž mi připadá zajímavý nápad s epidemií šířící uzdravení. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Patřím mezi těch 5%. 2.) Baví mě filmy o upírech. 3.) Padám hlady, potřebuju krev! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holky POZOR!!! Nějakej debil to naschvál přeložil podobně, ale na mě si nepříjdou!!! Docvaklo mi to ještě před půlkou!!! Tohle není STMÍVÁNÍ!!! A to ty pitky ze 7C by se byly schopné do krve hádat, že je. Není to vůbec o tom, jak psali v Brávíčku, nestojí to ani za starou Bellu a vůbec, ale ani na malou chviličku, tam nehraje PATYZÓN (Ježíš, ten je tak SEKSY!!!). Místo něj je tam nějakej pitomej dědek, podle oficiálního translátoru distributora prej Uhlovodík Jestřábe. No už jen to pitomý jméno! Ten mi teda nad postelí viset nebude. Jo a taková zajímavost: Jako druhou hlavní roli tam hraje ten chlápek, co napsal Robinsona Crusoa. Jsme to zrovna braly... Dobře jetej xicht, asi to bude autobiografický jako Stephenie. Ovšem na ní nikdo nemá! Ani Hery Potrat! A navíc má Radcliffe malýho šulina, né jako Robertek! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad za cenu upírskej nesmrteľnosti, avšak spracovanie ma ako diváka zasýtilo asi tak, ako hladného upíra kvapka ľudskej krvi. Ešteže mali tvorcovia podporu v dokonalých efektoch a hereckom zložení. Slušné nápady dotvárali miestami slušnú atmosféru beznádejnej budúcnosti, riešenie zápletky bolo síce jednoduché, ale inovačné a nečakané, zabalené do tradičného konca, z ktorého som však sklamaný nebol. Po určitých nelogických scénach a dierach v scenári som čakal väčšiu blamáž. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Silně neoriginální. Je vidět menší rozpočet, občasná vizuální béčkovitost a celkově chybí silná atmosféra. Pár krvavých záběrů a zajímavá myšlenka to nezachrání od silného podprůměru, celek totiž působí silně nevýrazně. Snad jen několik zajimavých režijních nápadů a kamerových kejklí, které se člověku vryjou do paměti a tím to hasne. Trochu málo na takové obsazení a podobně velké ambice. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nenatočil někdo schopnější. Tady to vyloženě bije do očí, protože je zřetelně poznat, že tenhle film měl na mnohem víc. Vyskytne se pármomentů a dobrých scén (honička v autě, záběry na upíry žijící běžný život v nočním městě, plakát se strýčkem Samem), ale to jsou jen střípky toho, co si člověk po zhlédnutí pamatuje. A mělo to docela originální pointu, kterou by schopnější režisér dokázal určitě pozvednout nejmíň o třídu výš. Ethan ale hrál skvěle a Neill jakbysmet. (Kde je ten hodný Alan z Jurského parku?) Narozdíl od zmršené Legie plave Svítání v průměru, v rámci posledních "upířin" je to nadprůměr, s přihlédnutím ke svému potenciálu je to zatraceně promarněný námět. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Ethan Hawke bol obsadený do hlavnej úlohy v máji 2007 aj napriek tomu, že spočiatku rolu odmietal, resp. váhal. Ako dôvod uvádzal, že nie je veľkým fanúšikom žánru. Nakoniec ho presvedčil vlastný pocit o tom, že tento film nie je typickým béčkom. (Greenpeacak)
  • Filmová postava Lionela 'Elvise' Cormaca (Willem Dafoe) dostala jméno na základě hercova kladného vztahu ke skladbě "Burning Love" od Elvise Presleyho. Ve spojených státech měl pak snímek premiéru v den narození Elvise Presleyho, tedy 8. ledna. (Conspi)
  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama