Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Rad jsem se podival opet na H. Christensena s mecem, ikdyz uz nebyl svetelny. Bohuzel nesmrtelnost hlavnich postav, me na techto filmech asi nikdy neprestane iritiovat. Na zacatku prijizdeji templari, kteri seknou a protivnici lehnou. Pak se role otoci(temer na konci filmu) a nejmenovany "templar" uz je, jak cednik nemluve o secnych ranach a porad ma dost sil na to, aby zabil dalsi 2 protivniky a jeste si pokecal. Nic prevratneho se nestane a nicim prevratnym ani neohromi. Nebylo to zle, ale mohlo to byt podstatne lepsi - 60%. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jestli někomu přijde nízkorozpočtový film snímek, který stál 25 mega tak fajn, já s tím nesouhlasím, ale je fakt, že mě udivuje co na tom stálo tolik. Každopádně film sám o sobě mě příjemně překvapil. Hayden se prostě hodí na hraní věčně podmračených týpků co mají v jedné ruce jakoukoli verzi meče a prosekávají se masou jakýchkoli těl. Tentokrát tedy dělá sushi z asijců a jde mu to více než dobře. Cage a jeho proměna během filmu se mi hodně líbil. Že z něj bude solidní psycho dacan, to jsem nečekal a kosil to taky více než slušně. Prostě až zase nějaký čínský princátko sejme taťku a bude se snažit sejmout i mladšího brášku, kterej ho předběhnul v následovnictví, tak by neměl naštvat křižáky. Jinak hrozí, že si panování moc neužije. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatné, jak jsem se obával :-) Samozřejmě, film má hned na začátek poměrný handicap (Christensen je ukázkový případ špatného herce a Cage si do svého seznamu bizarních výkonů připsal další štaci), přesto přežít se dá bez nutnosti aktivace dávivého reflexu. Příběh prostý, filtr všudypřítomný, nedostatečný rozpočet maskovaný záběrovou fašírkou, etc. ALE (!), nějaký ten solidní exteriér tu je, i ta výprava nakonec není tak hrozná a pokud bych měl dát tomuto odpad, nesměl bych vidět věci jako LEGENDA O ČTYŘECH BOJOVNÍCÍCH nebo libovolný díl série MYTHICA. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Padavan z Temné strany síly ke Světlu vrátil se. Úvodní křižácká bitka ještě docela ušla, ale nebyl by to Cage, aby to nějak nezvojtil, takže ve chvíli, kdy byla musulmanská pevnůstka takřka dobyta, prohlásil, že ty hektolitry krve jsou v rozporu s jeho svědomím a že by měli jít všichni domu. Jenže Christensen byl v tu chvíli ještě Darth Vaderem, takže správně neposlechl. Anakinem se stal až o tři roky později, kdy se z něj stala smažka, co se naučila perfektně čínsky a jako pokání si uložil záchranu princezny a jejího protivného bratra. Blbina, která nijak zvlášť neurazí, místy rozesměje a po chvíli se vykouří z hlavy. Choreografie bitek sice za mnoho nestojí, ale viděl jsem už horší, herci jsou dle očekávání špatní, až je to místy i hezké, což vlastně platí i pro nehorázně naivní stavbu příběhu. Cageovo dno to určitě ještě není, ale mílovými kroky se k němu blíží. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to s Nicolasem znovu zkusil. Hodnocení poměrně bídné, tvůrci a další herci podprůměrní, prostě s ohledem na oscarového herce, který ještě na počátku milénia excelovat třeba v Adaptaci nebo docela nedávno překvapil v dramatu Joe, člověk jen zapláče. Tentokrát po boku Haydena Christensena, který, kdyby raději vyvážel popelnice, udělal by líp, bojuje za lepší příští, aby ho po letech jeho žák na cestách našel. Mezitím se zaplete do mocenského boje o trůn, který odstartuje snahou chápavého panovníka o nastolení míru, zamiluje se do sestry budoucího Veličenstva, no, víc po mně nechtějte. Jakmile svého mentora Cage najde, jsme svědky nejen na duši zjizveného klauna, který to tentokrát herecky moc nezvládl. Abych ovšem nekřivdil, drtivá většina příběhu je snesitelná, bojové scény jsou na daný rozpočet a očekávání solidní, tempo docela šlape a exteriéry se „musí“ líbit. Neřeším klišé, úsměvný závěr, minimum krve. Samozřejmě vše po závěrečných titulcích prakticky hned zapomeneme, ale zase buďme jednou fér. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama