Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní že Swordfish a 60 sekund se mi ve své době docela líbily. Zato Bílá smrt byla ubohá a Season of the Witch taky není žádný zázrak. Sena se zase tolik na režisérské stoličce nesnaží, už od prvních okamžiků mi bylo zřejmé, že se bude jednat o takový ten výplach, který se odehrává od místa A do místa B. V místě B finále, konec a titulky. Asi se budu opakovat, ale Cage opět nedal kadeřníkům pokoj a ti mu tentokráte posadila na hlavu slušnou hřívu. Trošku škoda že Ron Perlman se držel více vzadu, pokaždé jsem s napětím očekával každý jeho okamžik na scéně. Nebylo jich mnoho. Velkou porci si pro sebe urval již zmiňovaný Vlasáč Cage. U něj stále nic nového, prostě točí jeden film za druhým. 60% s odřenýma kloubama. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $24,827,228Tržby Celosvetovo $91,627,228Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,709,614Tržby za predaj DVD v USA $7,622,192║ Ako neškodná "béčková" oddychovka fajn ale to fakt od toho nemôžete čakať absolútne nič, lebo v konečnom výsledku je to dosť príbehovo uletená fantasy a to ako hrom, Nicolas Cage celkom újde, rutinná réžia Dominica Sena až tak nevadí. /50%/ ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Drive Angry, kde jsem taky dala 3*, jsou tohle mnohem menší 3*, ale 2* mi přišly málo. Hon na čarodějnice není až zas tak hroznej film. Příběh by ušel, výprava i lokace taky, výběr herců schvaluju. Akorát teda to cameo Christophera Lee navíc celýho obalenýho vředama, no že se vůbec obtěžoval. Pak mi vadilo, že Cage hrál opět tu svou postavu drsňáka se srdcem na správným místě, co ho trápí nějakej ten hřích minulosti znázorněnej... a teď s všichni podržte... flashbackem! No ano! Stále se vracejícím ve snech, tak! A hrdinskejch proslovů mohlo bejt míň. Některý úseky se ale celkem povedly, jako například hledání čarodějky v noci ve vesnici, útok vlků a konečný zúčtování by taky prošlo, když už nic tak se tam aspoň pořád něco děje. Dokonce se sem tam objeví náznaky středověký atmosféry. Asi furt to lepší z Cageovy poslední tvorby, ale Drive Angry je výrazně zábavnější. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná historizující fantasy, díky které už víme, že hon na čarodějnice pořádaný inkvizicí byl naprosto v pořádku, protože ty potvory spolčené s ďáblem škodily, kde se dalo. Ďábel měl plné ruce práce zavléct mezi nebohé křesťany co nejvíce zla včetně ničivé epidemie a kdo jiný se může takové spoušti postavit než hrdinný Nicolas Cage doprovázený hromotluckým Ronem Perlmanem. Podobné produkce mají slušný rozpočet, a tudíž i výpravu, které v nejednom případě dokážou zakrýt, že scénář a příběh jsou jen splácaniny, které při hlubším pohledu neobstojí. Taky v tomhle případě leccos zachraňují, přinejmenším je pravda, že u téhle kategorie filmů se obvykle nenudíte - pořád se tam něco hýbá, šklebí, utíká nebo útočí, vybuchuje, hoří, zkrátka akce, triky a podívaná. Pokud ale chcete, aby film fungoval jako celek, nedokážete vypnout mozek a dokonce hnidopišsky hledáte logické zkraty, tak se Honu na čarodějnice raději vyhněte. Celkový dojem: 45 %. Hon na čarodějnice je přesně ten typ filmu, ze kterého by byl nadšený můj devítiletý syn. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby byly 24,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 91,6 mil. (NIRO)
  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama