Reklama

Reklama

VOD (1)

Požárník Sam a jeho animovaná parta z velšského Pontypandy jsou připravení zasáhnout v každé krizové situaci a vysvětlit předškolákům zásady požární bezpečnosti. (Netflix)

Recenze (41)

Piri 

všechny recenze uživatele

Osud tejto klasiky bol úplne rovnaký ako ktorejkoľvek inej animovanej bábkovej stop-motion rozprávky. Prerobenie do trápneho 3D bolo cestou do záhuby. Keby aspoň urobili kvalitnú prerábku do 3D, tak by sa to dalo prežiť. To je problém väčšiny seriálových 3D rozprávok, že vyzerajú príliš kostrbato a umelo. Jedine možno Thomas a priatelia vyzerá v 3D obstojne, ale tiež žiadna sláva. Viete si predstaviť A je to! v 3D? Ja nie. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tři fakani sedí někde na skále. Mají s sebou ovci. Ovce spadne. Zachytí se na plošině. Na plošinu právě vylez malej uličník, co šel jako "zdolat nejvyšší horu světa". Děti zavolaj z telefonní budky hasiče. Hasič vyjede na hydraulice půl metru pod plošinu. Řekne že je to v hajzlu a jde volat vrtulník. Vrtulník přiletí a všechny sundá. Všichni se radují. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukáno! Bohužel opravdu ano :-) Jen si nejsem jistej dopadem tohoto sice průměrného, ale osvětového seriálu na mého syna. Totiž, jestli z něho v budoucnu bude požárník nebo pyroman... Navíc mi teď často klade záludné otázky, na ne zcela vhodných místech, jako například při jízdě v MHD: „Tatííí... Až se tůten autobus převrátí a začne hořet, čím ti hořící lidi uhasíme? Mají tady jen jeden malej hasičák!“ A ptá se samozřejmě furt dokola (navíc velice sugestivně) takže některé bojácné babičky i jiné slabší kusy se začnou na čele rosit a pak urychleně vystupují. A hned venku si na uklidnění zapálí cigáro a špatně uhašenou sirku odhodí do odpadkového koše... :-) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jde opravdu o fenomén, který tu asi není moc rozepsaný na sezóny. K vidění jsou dost prastaré díly poctivé stop-motion, pak zhruba prostřední, kdy postavičky jsou něco mezi (odhadem 15 let starou technikou), a pak úplně nové, renderované. Každá z těch fází má jinou znělku, stejné osoby. Čím novější díl, tím nablblejší děj. V kostce - existuje městečko, jehož všichni obyvatelé až na jednoho jsou nesvéprávní retardi, jejichž jakákoli činnost vyvolá aspoň menší požár nebo uváznutí na nepřístupném místě. A musí zasáhnout požárník/hasič Sam, který jediný jakžtakž dokáže samostatně existovat (narozdíl od kolegů). Při morálním zvažování, jestli 2 letému dítěti pustit Simpsony (s lumpem Bartem, Homerem, Itchym, Scratchym, Krustym a dalšími výlupky) nebo toto s debilokreténem Normanem Pricem, volím Simpsony - protože ty osoby dělají lumpárny aspoň chytře. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak túto rozprávku som mával veľmi rád. Vždy som sa tešil na úvodnú pasáž, kde hasičským autom prešiel cez ten ich svet. Sam a Norman, či iné postavičky boli celkom milo stvárnené. Mal som z toho taký dojem, že to boli vlastne nafilmované hračky s pozadím niekde nakresleným, do ktorých boli počítačovo urobené postavičky. Dejovo a príbehovo to u mňa obstálo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Originální nápad na námět přišel od dvou hasičů z anglického Kentu Dava Gingella a Dava Jonese. (Borrtex)
  • Seriál se poprvé objevil ve velštině na S4C v roce 1985 a později v angličtině po celém Spojeném království na BBC1 v roce 1987. (Borrtex)
  • Seriál byl přeložen do více než 25 různých jazyků, včetně čínštiny. (Borrtex)

Reklama

Reklama