Otec jedné japonské rodiny, která postrádá matku, přijme do služby dvě ženy. Stařenu a mladou dívku. Jeden ze synů, upoutaný na vozík z důvodu ochrnutí, hned od začátku shledává v ženách něco tajemného a nebezpečného. Ve chvílích, kdy zůstane doma sám jej nové dvě služebné začínají napadat a systematicky týrat. Nikdo z rodiny mu to však nechce věřit. Za jejich počínáním však stojí mnohem více, než se původně zdá ... Jedná se o velice násilný explotation horror. (Flipnic)
J*A*S*M
Podle předpovědi některých hororových kolegů jsem se měl z Iki-jigoku pozvracet, podělat a možná i dostat infarkt, no díkybohu se tak nestalo :-D. Ale uznávám, že slabší povahy z tohoto filmu určitě nebudou mít klidné spaní. Shugo Fujii nějakým zvláštním způsobem dokázal natočit horor, který (hlavně v závěru) působí neuvěřitelně zlým, zvráceným, šíleným dojmem, ale současně dokáže vyvolat i nefalšovaný strach a napětí. Což mě vážně překvapilo, neboť z mnoha scén je cítit, že co se jeho režijních schopností týče, má určitě ještě dost prostoru pro zlepšení. O scénáři jsem se chystal prohlásit, že je neuvěřitelně nablblý (ani deset extra hloupých amerických hororů dohromady neobsahuje tolik nelogičností, podivností a hloupostí jako Living Hell, přičemž rozdíl mezi západní a východní mentalitou v tom určitě hraje roli, ale všechny blbosti se tím imho vysvětlit nedají - viz například postava novináře), ale tenhle dojem výrazně upravuje závěr, který (možná) celé předchozí dění staví na hlavu a potenciálním kritikům bere vítr z plachet. Od tvůrců to není úplně fér přístup, ale co už... Celkově jsem s filmem velice spokojený a hororovým fanouškům jej můžu doporučit. Není to úplně známá pecka, což je škoda. Horror movie of the year(6.1.2012)
Flipnic
Naprosto úžasný japonský exploitaition horror, který není bohužel příliš známý. Rodina s podivnou minulostí je obšťastněna návštěvou staré babky a mladé holky, které se ve většině částech filmů "starají" o adolescenta na vozíku. Pojmem starají v uvozovkách zde myslím neuvěřitelné mučení a týrání. Film má naprosto úžasně zvládnutou hustou a temnou atmosféru, vyvolává pocit beznaděje, scény jsou doprovázeny drsnou a hlasitou hudbou (něco ve stylu techna), zajímavé nájezdy kamery atd. Na konci filmu čeká, jak už je u japonských "podivností" a horrorů zvykem, nějaké to zajímavé rozuzlení děje. Osobně mě tento film naprosto uzemnil...(11.12.2007)
Bloody13
Tak tohle se Japoncům skutečně povedlo! Iki Jigoku už od prvních minut postaví diváka doprostřed nelítostného krvavého pekla, z něhož se po dalších sto minut nemá šanci dostat. Nesmírně strašidelná atmosféra, úderná hudba a šílené praktiky psychického i fyzického teroru se mi natolik zaryly pod nehty, že jsem se ani neopovážil podívat se na hodinky. Odměnou jest zajímavá pointa a dobrý pocit ve zvrhlém slova smyslu. Pokud nebudete čekat gorefest ve francouzském stylu ala Inside, budete se perfektně bavit. Psycho, napětí, nefalšovaný strach. Tohle si prostě nenechte ujít.(22.3.2011)
panjosef
Povedenej japan psycho horor o hodně šílené rodině. Co dodává tomuto filmu na hodně husté atmosféře je nepochybně hudba a všudypřítomná temnota interiérů domu, kde se většina hrůz odehrává. Novinář Mitsu by mohl mít trochu lepší vedení, tomu než některé věci dojdou to se divák chytá za hlavu, ale vlastně on byl pár dnů v nové práci :-) . Ale jinak fajn, dobrá čtverka.(3.5.2010)
Vishnar
Možná zaspoileruju, možná ne. Není nad kvalitní oddechový snímek pro hezký večer :) Namixujte trochu Funny games, trochu Texaského masakru a pořádně promíchat. Hlavní hrdina na vozíčku to má docela těžké, tedy až téměř do konce. Jakmile se na scéně poprvé objeví věkově rozdílná dvojka příbuzných, začíná ta pravá show. Přitom se o něj docela pěkně starají - vozí ho na vycházky, hrají s ním šipky, vaří mu a starají se o ptáčka. Závěr samozřejmě přináší "nečekaný" zvrat, ale všechno se to dá krásně pochopit, takže dobrý.(15.1.2012)
RAPIDUS
Menej známy japonský horor s násilnickými scénami. Film pomaly odkrýva extrémne perverznú minulosť jednej šialenej rodiny. Pred domom nič netušiacej familie sa za záhadných a neobjasnených skutočností objaví dvojica príbuzných. Hneď po ich príchode dochádza k fyzickému týraniu a mučeniu invalidného syna. Tak kruto vyobrazené scény vidieť malokde. Vynikajúca morbídna hudba a klasická črta azijskej hororovej kinematografie - nečakaný strih a dlhé zábery na desiace momenty - zaručujú perfektný adrenalín.(24.9.2007)
matestlust
Řádně nadupaný exploitation od úchylných japonců.Zvratový konec je parádním spetřením stominutového masakru plného násilí a brutality.tak jak u exploitationů bývá zvykem je většina filmu zaobírána jen na násilné scény.Hodně depresivní muzika to vše jen podkresluje.(17.8.2009)
topi
Hodně šílená psycho jízda!!! Možná až moc dlouhá, ale každopádně úderná, znepokojující a gradující do naprosto ujetě morbidního finále!!! Ta babka byla fakt hnusně odporná a když v kuchyni běžela na nebohého Yusiho, který je připoután na invalidní vozík, tak jsem se málem připosral!! Ufff, solidní šleha!(17.2.2011)
ThomasCrown
Niekomu sa takýto extrémny exploitation žáner páči, mne nie. Počas sledovania som sa cítil veľmi stiesnene, za to má režisér plus, atmosféra skvelá, pre mňa však pravý opak a len som sa utvrdil, že Japonci sú veľmi divný národ, najmä čo sa hororov týka.(1.4.2012)
McDom
??.. Film má název Žíjící Peklo.. tak jsem pořád čekal,čekal kdy nějaké to peklo příjde.. Mezitím jsem to peklo zažívál já sám Při sledování! První Nudná hodina mě tak odradila od toho filmu..že jsem to musel dále přetáčet.. Hrozné tlamy! Hudba mi lezla krkem! Příšerně nudné dialogy o nesmyslech! Řev vozíčkáře při mučení byl šíleně amatérsky .. Gore se také moc nedostavilo. No zkratka další zklámání z Japonska:( Kdyby tam byli aspon Američani či Francouzi,tak s radostí dam 3*!(30.3.2012)
Bezdík
Tak tohle byla rána pod pás, a to hodně hluboko, jako když vás někdo nečekaně bodne nožem. Čekal jsem něco hodně brutálního, ale něco tak strašlivého by mě nenapadlo, ani v tom nejmorbidnějším snu. Považuji se celkem za hodně otrlého diváka, kterého většina japan shocků, různých exploitation snímků a CAT III nechá chladným, ale syrovost tohoto naprosto šíleného filmu mě odrovnala, tak že mě každý dosud zhlédnutý exploitation připadal jako pohádka pro děti. Už i ten slavný Shoguns sadism jehož brutalita sahá až daleko za hranice snesitelnosti a považuji ho snad vůbec za nejbrutálnější japonskou šílenost se mi proti tomuhle zdál jako jen taková příjemná rodinná komedie. Už i začátek téhle šílenosti je opravdu hrozně násilný a brutální a věřím že spousty diváků film už i při této scéně vypne, ale proti tomu co bude následovat potom je ten krvavý úvod naprosté nic. Ve filmu je nějakých krvavých scén jen velmi málo, ale ten psychický teror no to je prostě hrůza, to je něco nepopsatelného něco tak odporného že budete zvracet při každé další vteřině tohoto filmu. A když už si řeknete "už nemůže být hůř tohle je naprostý vrchol" přijde další neuvěřitelně děsivá scéna a další a další a bude se pořád přitlačovat na pilu, až to diváka naprosto psychicky zničí. A víte co je ze všeho nejlepší? Že režisér byl až takový génius že z naprosto surového psycha dokázal udělat i film u kterého se budete bát. Ve světě hororů je známo že exploitation filmy šokují a duchařiny děsí. Samozřejmě že jsem viděl strašidelný exploitation nebo násilnou duchařinu, ale tohle bylo až tak děsivé že to šlapalo na paty, tak neuvěřitelně depresivním a strašidelným filmům jako Noroi, Blair Witch a nebo Ju-on a brutalita byla tak strašná že se vyrovnala no možná i předčila šílené Shoguns sadism, Niku daruma, Untold story a jiné. Prostě vám to řeknu takhle "pokud se u filmu nepoblijete z té šílené surovosti, tak se alespoň poserete hrůzou, protože tohle je opravdu geniálně zvrhlé". Kdybych měl film podrobněji hodnotit, tak hodnotím takto napětí 5*, násilí 5*, atmosféra 5*, hudba 5*,příběh 5*,strašidelné scény 5*, až tak moc bylo toto dílo geniální. Je jen na vás jestli ve filmu přistoupíte na onu šílenou psychickou hru, ale pokud ano, tak vám slibuji SHOCK!!!! a traumatický zážitek na hodně dlouhou dobu. Asi fakt nějaký čas vynechám exploitery, protože po tomhle díle by mi stejně všechny připadaly jen jako pohádky na dobrou noc. Nikomu nechci film doporučovat, protože tohle je fakt už moc. Je opravdu jen na vás jestli se na něco takového cítíte, ale věřte že tady vás nečeká téměř žádná krev ani gore, ale pouze šílená psychická brutalita, která nemá obdoby a opravdu si nejmíň třikrát rozmyslete jestli to fakt chcete vidět, protože tohle není film tohle je lístek první třídou do blázince.(18.8.2011)
muti
film co ma taky lacny nazov - Living Hell (2000). poznate take filmy, chcu vacsinou tym nazvom uputat a samotny film bude o poziarnikoch ide o japonsky horor kde by som spomenul jeho detektivny nadych, pretoze tu mame novinara ktory sa snazi zistit info na vlastnu past o jednom pripade kde bola vyvrazdena rodina a prezila to len babka a jej alzheimer (ehm) hlavnejsia/druha dejova linia sa odohrava v jednej rodine kde prijmu nove opatrovatelky, 22r dievca a-wait for it- uz spomiananu babku. a akoby to nestacilo tak vidiet ze obe su divne. takze vieme ze tu pojde do tuheho (toto nebrete ako spoiler pretoze babka v prvej scene filmu sa trochu odtrhla od retaze takze vieme ze tieto 2 su vlastne sialene vrahyne, ten novinar to ale nevie) vratim s ak tomu detektivnemu nadychu. sice sa to na webe nepise ale stojim si za tym pretoze ak by to bol len horor tak by neslo o to ze vo filme mate "clues" ktore ak si nepospajate pocas filmu (ako napr ja, heh) tak budete na konci uplne hotovi. ak ste ale pozorni tak niektore zavery sa budu zhodovat s vasimi predtuchami. no film sa tak meni ze na to co bolo zabudnete :) takze minispoiler - 2 nove pomocnice do domacnosti (kde nezije matka) su maniacky a zameraju sa na 1 syna ktoreho is pekne podaju ked nik nie je na okoli. on sa brani tazko lebo je vozickar. a navyse mu doma nik neveri ze by stara senilna babka bola sialena. tolko k deju. predstavte si, ale tento film som si ihned po pozreti zapol znovu a pozrel som si prvu pol hodinu (z clekovych 104min) znovu a potom aj neajke dalsie klucove casti a odrazu... vsetko do seba zapadalo. zvlastne chovanie postav, ktore nebolo vysvetlovane a na konci filmu si to uz nepamatate, no pri tomto druhom pozreti je to uz o inom a zrazu musite uznat ze tento film je ovela lepsi ako nejakych 6/10. poviem vam ze filmy podobne tomuto maju na imdb 7.7 a 8.2 (hovorim o konkretnych filmoch ale nazvy zamlcim, podobnost tychto filmov mozme prebrat po pozreti si living hellu). ani neviem kedy som naposledy spravil toto, ze idem pozerat film ihned etse raz. vyzdvihnem etse par komentov z csfd (zistil somz e tam niekedy dost spoiluju takze citam si tam komenty az po pozreti): "...horror, který není bohužel příliš známý....Film má naprosto úžasně zvládnutou hustou a temnou atmosféru, vyvolává pocit beznaděje, scény jsou doprovázeny drsnou a hlasitou hudbou,... perfektný adrenalín... Pokud nebudete čekat gorefest ve francouzském stylu ala Inside, budete se perfektně bavit. Psycho, napětí, nefalšovaný strach. Tohle si prostě nenechte ujít...vám slibuji SHOCK!!!"(23.3.2012)