Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci poučný seriál. Videl som prvé štyri série a najmä prvé dve hodnotím vysoko. V tretej a štvrtej ma už rozčuľovali najmä typicky americké spoty (napr. čo ešte uvidíme a pod.). Inak kvalita, okrem Beara Gryllsa si veľkú pochvalu zaslúži aj jeho štáb, ktorý sa tiež často vystavoval ohrozeniu života. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je pojem, který úspěšně všechny naše televize ignorují už hezkou řádku let (narážím hlavně na dokumentární ráj ČT2). Přitom právě Man vs. Wild je cool počin, který by mohl nalákat mladou generaci k dokumentárnímu žánru. Člověk, který dává parkour v přírodě, na lávovém poli, v rozpadlých budovách starých komunistických fabrik přece musí bavit každého, nebo ne? Spousta zajímavých informací, které vám pedofilní učitel zeměpisu na základce jen vyprávěl, Bear předvede hezky v praxi. No napadlo vás, že můžete sežrat syrového Lososa přímo z řeky, odříznout si určitý kus z mršiny zebry a sežrat ho bez toho, abyste se posrali a chcípli? Tenhle člověk snad umí úplně všechno. 90% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej borec, kterej i přes to, že má za sebou štáb a objevily se rúzné zvěsti o tom, že je to celé podvod.... žere nechutný hmyzy, pije svojí moč, loví hady a prostě neskutečně boj o přežití dává. Opravdu člověk, kterej si zaslouží můj obdiv!(hlavně za to co dokázal, pořad je jen třešnička...) (btw jedinej pořad, na který se kouknu v televizi, kterou vlastně ani nemám :D) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Spolu s Bearem Gryllsem si přežití v divočině vyzkoušelo i několik celebrit, a to například Will Ferrell nebo Jake Gyllenhaal. (ČSFD)
  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)
  • Co vše se přihodilo Bearu Gryllesovi při natáčení epizod: zlomené koleno; rozdrcená chrupavka v koleni; zlomený palec u nohy; infekce v palci u nohy; extrémní úžeh; omrzliny nohou a rukou; odštípnutá holenní kost; ušní infekce; zlomená žebra; vymknutý kotník; mrtvice; odštípnutý zub; pokousán hady, netopýry, škorpióny, kraby a asi 4319-ti komáry! (Nedhelborn)

Reklama

Reklama