Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva přátelé se vracejí do Londýna z války. Ted Peters (Richard Attenborough) začne jezdit s taxíkem a doufá, že se ožení s tanečnicí Joy Goodall (Sheila Sim). Dave Robinson (Bill Owen) chce vydělat peníze rychleji a začne si s místní mafií. Po nějakou dobu si užívá příjemný život, ale pak se dostane do sporu s jedním z šéfů a ten ho nechá odstranit. Smrtelně postřelený Dave se ukryje v Tedově taxi, kde zemře. Tím se ale taxíkář dostane do hledáčku jak Scotland Yardu, který vraždu vyšetřuje, tak zločinců, kteří se obávají, že ví o jejich nekalých kšeftech více, než je zdrávo. To sice není pravda, ale když Ted začne na vlastní pěst pátrat, proč jeho přítel zemřel, gangsterům to jen potvrzuje, že je nebezpečný a rozhodnou se ho zlikvidovat. Kdo bude rychlejší? (Peabody)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Richard Attenborough hraje taxikáře, který se snaží na vlastní pěst vyšetřit, kdo oddělal jeho kamaráda z války, který pracoval pro zločineckou organizaci. Docela příjemný svižný film, který nenudí. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Attenborough (Pinkie z Brighton Rock z toho istého roku) pripomenie Mickeyho Rooneyho v jeho neskorších úlohách automechanikov, ktorí to za volantom vedia (Quicksand, Drive a Crooked Road). Žiaľ, ani príbeh, ani postavy ani vizuál ma príliš nebral. Noirová jednohubka, alebo ako vraví Milan Hain: priemerný noir stále lepší než priemerná komédia či muzikál. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Daveovi se nelíbí nabízený podíl z kšeftu, tak toho ukradne šéfovi tanečniho klubu trochu víc a na útěku je postřelen jeho komplicem. Doplazí se do taxíku kamaráda, který ho po krátké jízdě s překvapením najde mrtvého. Kamarád se tak stává nepřímým svědkem a šéf váhá, jestli to vůbec nějak řešit. Taxikářovi to nedá, hlavně když se mu vrah zdá nějaký povědomý a začne se do toho zamotávat. Navíc se s přítelkyní domluví, že se nechá zaměstnat v klubu jako tanečnice, aby zjistila víc. Hlavně že ona mu pořád říká, aby se do ničeho nemíchal. :-) Tempo filmu je pomalejší. Nějaké to napětí tam občas je, hlavně ke konci. Ani tento film se neobejde bez občasného nelogickému chování některých postav. Českému překladu nerozumím, to dancing je tam více namístě, protože se tam celou dobu tancuje. ()

Reklama

Reklama