Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Koukam kolem sebe a vidím v hodnoceních samé průměrné 3 hvezdičky. Po shlédnutí filmu musím konstativat že ta záplava průměrnosti je tu právem. Jak by to celí krátce shrnul? asi takto: přišel jsem, viděl jsem, zavzpomínal si při tom na starší filmy Jackieho a Jeta, odešel jsem a po pěti minutách zapoměl na většinu viděného. Zakázané království je kupa hezkých obrázků s osvědčenými herci. pryč je lehkost a kvalitní bojové scény obou pánů let devadesátých a osmdesátých. zbývá jen naleštěné sterilní pozlátko pro většinové konzumní diváky čekající na nenáročnou zábavu. Nic víc. Těm trochu znalým a mířícím víše doporučuji třeb staré Police Story, Božské relikvie či když už Jackie hrál toho opilce tak třeba ještě Drunken Mastera. A propo nejlepším Opičím králem alias Sun Wu Kungem je stejně ten seriálový co kdysi běžel na československé televizi :-). a basta! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh s čínskými motivy. Nebýt Jeta Li a Jackieho Chana pochybuju, že by producenti takový scénář vůbec kdy schválili. Všechna možná klišé vyplňují "cestovací" pauzy mezi souboji, které jsou naštěstí (díky za Yuen Woo-Pinga) opravdu dobré. Snad příští spolupráce Jeta a Jackieho (prý pro Čínu) dopadne lépe. Tohle je jen lepší průměr. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na začátku miliarda WTF momentů v čele s opičím králem a jeho pohyby. Tak to jsem celkem těžko rozdýchával a stále si pokládal otázku, proč to kruci režíruje někdo, kdo má za sebou možná tak jednu hloupou myš (Stuart) a trapnou komedii s Murphym. Souboje byly umělé a Jackie Chan jako "bezdomovec" byl nechutnej. Ale... asi jsem si na to zvykl nebo se to něco změnilo, protože potom jsem se do příběhu zakoukal a bylo mi celkem jedno, že je to laciná vykrádačka Nekonečného příběhu a dalších těhle "motivačních" filmů pro mladé a mladší, kde se hrdina vrací do dávné doby aby něco velkého změnil. Michael Angarano si trošičku hraje na Shiu LaBeoufa a moc mu to nejde, Yifei Liu byla sexy. ___ Hezky to uteklo, hezké tři hvězdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto je jedne s tých filmov, na ktorý som sa pozrel len kvôli hudbe. Síce Jackieho Chana a Jeta Li má rád, no nevoňal mi ten príbeh podobný nekonečnému príbehu. Každopádne som sa nakoniec k tomu dostal. No a nieje to najhoršie. Herecké obsadenie s nádherným Čínskym prostredím a ešte úžasnejšou hubou ma zo začiatku trochu pohltili, ale celý film bohužiaľ vsádza len na to. Príbeh je fakt obyčajný a nudný a ani dve veľké mená to nevytiahnu. Škoda. Oblúbený soundtrack: The Mountain of Fruit & Flowers, China Begins, Hops' Shop, The Legend of the Temple Staff, The Seeker of the Prophecy, Monkey King Released, Her Destiny Was Written, ''As One Tale Ends...''. 65% - 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Oproti ne právě pozitivním předpokladům pojícím se zejména ke jménu režiséra se z Forbidden Kingdom vyklubala vcelku příjemná kung-fu pohádka, jež pro mě osobně byla překvapivě koukatelnější než většina vážných čínských historických spektáklů za poslední dobu. Jet s Jackiem si natáčení podle následných reakcí asi moc neužili, ale na obrazovce to znát není, bouchá jim to víceméně pořád slušně a jejich duel je nejlepším mačem filmu. Woo Ping hraje v choreografii na jistotu a průměrná kamera ze soubojů nevykouzlí moc efektních okamžiků, leč je to přehledné, což se také počítá. Kromě na Jeta a Jackieho bych se těšil ještě na bičem se ohánějící bělovlasou záporačku, ta vážně stojí za to. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie trvalo 7 týždňov a prebiehalo v Mongolsku a na púšti Gobi. (Greenpeacak)
  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)
  • Většina postav je přebrána z čínské mytologie a dobrodružných příběhů. Lu Yan je duchovní svatý. Nefritový generál je vládce nebe z čínských bájí. Opičí král je postava z epického příběhu ze 16. století od Wu Cheng Ena. Zlatý vrabčák by mohl být narážkou na Zlatou vlaštovku - postavu, již v řadě filmů studia Shaw Brothers ztvárnila Cheng Pei Pei. Bělovlasá démonka pochází z knihy Lianga Yushenga, "The Bride With White Hair", která se dočkala jak několika filmových zpracování (The Bride With White Hair, The Bride With White Hair II, Bai fa mo nu chuan), tak seriálové podoby z roku 1986. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama