Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Milý snímek s výborným Ryanem Goslingem v hlavní roli... Film je plný momentů, kdy se díky Goslingivě kouzelnému pojetí Larse upřímně zasmějete (nepamatuju si, kdy jsem se u filmu smál tolik a tak dlouho) a navíc po skončení filmu nemůžete mít snad jinou než naprosto pozitivní náladu... Minimálně pocitově nízkorozpočtový snímek se skvělým obsazením - pro tyhle filmy mám slabost... Nejde hodnotit jinak než plným počtem... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak divné až to bylo zajímavé. To jak se všichni dovedli přetvářet a navzájem si pomáhat, to mne opravdu dojalo. Já bych to zřejmě nevydržel a vykřikl bych na něho : "Ty blázne - to je přece nafukovací panna, vzpamatuj se!" :-) Přiznám se ale, že ke konci filmu jsem byl na měkko. No a Paul Schneider byl excelentní. Ty jeho výrazy šoku mne fakt pobavily. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být pětihvězdičkový drama, ale díky tomu neustálému sebeironizujícímu odéru film celou dobu vytváří potřebu konečného wtf momentu pro celkové ztotožnění se jak s hrdinou, tak s celým příběhem. Nic takového se však nestalo, takže i přes docela silný závěr, je snímek o klukovi a jeho lásce k píchací panně docela kontroverzní záležitostí, stejně jako celá Goslingova úloha v něm. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Někdo si řekně, že to bude trapná komedie už jen proto, že hlavní postava má něco s nafukovací pannou. Nesmysl. Postava Larse je zahrána velmi dobře, citlivě a uvěřitelně. Jde o to, že celý film je velmi zajímavý. Třeba jak si postupně lidi v okolí zvykají na jeho umělou přítelkyni. Ten moment, kdy se jí chce vzdát a ostatní to nepříjímají zrovna lehce, je moc hezky natočený. Larse a je ,,holku" jsem viděl dvakrát a ne naposled. Hodnocení: 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, citlivě natočené a výborný Gosling. Ale dohromady mi to nesedělo. Upřímně řečeno asi po hodině už mi ta panna lezla pekelně na nervy a to nemusela říct ani slovo. Podle mě měla být trochu více rozvinuta Larsova postava a uvítal bych i nějaký pokus o diagnózu. Gumová Andula co by látka je prostě na film málo. 55% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Hoci sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo vo viacerých kanadských mestách v provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama