Reklama

Reklama

And When Did You Last See Your Father?

Trailer

Obsahy(1)

Film je dramatem o rodinných vztazích. Colin Firth si zahrál dospělého syna, který přijíždí za svým otcem, umírajícím na rakovinu, ve snaze srovnat si v hlavě vše, co se událo v jeho mladých letech. Celý život cítil křivdy, situace, které díky němu prožil, jej silně ovlivnily v budoucím životě. Film se retrospektivně vrací k zážitkům v minulosti, mají vždy více možností, jak je hlavní postava může chápat, nakonec se přeci jen rozhodne, jaký jeho otec byl. (Tomasso001)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený komorní příběh, který ovšem doplácí na špatně zvolené výrazové prvky. Potěší vás hlavně Jim Broadbent v roli otce a kamera zabírající krásnou britskou krajinu. Scénář sice občas nezvládá dodržovat tempo, ale i tak vás čeká příběh hodný shlédnutí a zamyšlení, ikdyž nějaké finální resumé vypčpívá do ztracena. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Záverečná scénka s lustrom iba potvrdila, že dvojka Firth & Broadbent sa namakano doplňali a perfektne do tohto filmu pasovali ako riť na šerbel! Ja som dosť silno vysadený na Anglánov, ich jazyk, kultúru, spôsob žitia a bla bla bla, takže už len z princípu by som tomu vyťal jednu hviezdu navyše. Som jednoducho nasiaknutý atmosférou anglického vidieku, kedže som strávil jeden celý rok na samote v East Sussex. ( Teraz sa, bohužiaľ, zasieram v meste. ) No a konečne filmy, v ktorých sa prelínajú jednotlivé časové línie a takýmto spôsobom mám šancu vidieť, ako sa hrdinovia menia a starnú, milujem! ()

Reklama

amica 

všechny recenze uživatele

Citlivě zpracované téma mezilidských vztahů v tomto britském snímku zanechá v divákovi silný emoční zážitek. Jistě především díky hereckému koncertu Colina Firtha a Jima Broadbenta, kteří strhují autetičností příběhu propojujícího minulost se současností v mozaice dvou zdánlivě odlišných světů, jejichž cesty se střetnou v okamžiku pochopení a odpuštění. Další hodnotný britský snímek, který stojí za povšimnutí. Obyčejný film o lidskosti a toleranci... ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Čakala som od tohoto filmu viac. Po podobne prežitej skúsenosti mi dosť prekážala určitá ničota a beznádej. A našťastie som nemusela riešiť dilemu nejakej tety a jej dcéry a odpúšťať otcovi jeho miestami nedôstojný život. Je to možno fajn film pre niekoho, kto smrť považuje za totálny koniec, ale názorovo sa so scenárom nezhodujem. Colin Firth si však zaslúži minimálne tie dve hviezdičky. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jelikož si typicky irskou snahu postavit snímek na ukázkovym antihrdinovi spíš jen namlouvám, a sám si to moc dobře uvědomuju, představuje pro mě And When Did You Last (Get) Your Father? kolosální zklamání. Hádám totiž, že (bez výjimky britští) tvůrci ve skutečnosti nechtěli, abych měl Beardovu/Firthovu postavu za několikanásobně většího bastarda a pokrytce než tu Broadbentovu. Což já jednoduše mám. Takovej paranoidní, nudnej, šprtounskej a morbidní fathead se přece nemohl dobrat konce, jakýho se k potěše kdejakýho přecitlivělýho diváka přece jen dobral. Tomu prostě nenasvědčovalo zhola nic. --- Dvě hvězdičky za zářivou Carey (bez adekvátního prostoru), která tentokrát neni jen rozkošná, ale i regulérně sexy. Zbytek pak už nedával dohromady valnej smysl, natožpak kvalitní uměleckej zážitek. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama