Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Smrděl jak špekáček." - "Vždyť to šlo dobře." Béčková produkce/video film/TV film mi nikdy nevadí, pokud dokáže zaujmout mou pozornost v celé stopáži. A to se Insanitarium povedlo. Příběh má, pro mě, dobrý děj, zajímavě zpracovaný a dobrou vzrůstající atmosférou. Insanitarium je také jeden z mála filmů, kde vcelku dosti dlouhý záverečný útěk ze sanatoria nenudil, ale bavil mě. A ne jen kvůli mordu nakažených. Ano, nakažených, jelikož i když to tak vypadá, o zombie horor se nejedná (což dá se spozorovat i z toho, že například nezemřou jen ránou do hlavy). Jak podotkl J*A*S*M, Peter Stormare sice přehrává (a moc dobře), ale divák si toho víceméně ani nevšimne, jelikož zrovna má takovou postavu, že i přehrává málo. Měl jsem sice strach z Metcalfa, ale kupodivu jsem si na něj hodně rychle zvyknul. Insanitarium na mě opravdu nepůsobí průměrně, ale nadprůměrně. Na video film moc dobrý materiál. P.S.: I když se nejedná o zombie film tak, nepřipadá vám Insanitarium, díky konci, jako takový prequel k Úsvitu mrtvých (2004)? :D ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Nič, čo by sme už dávno nepoznali z iných filmov a navyše ešte dosť nudne pozliepané. Doktor, šialený vizionár sa každého osobitne snaží presvedčiť, akú záslužnú práco to on pre ľudstvo činí, takže mesiášske preslovy (v podobných filmoch určené len pre finále s hlavným hrdinom) sme si mohli vypočuť hneď niekoľkokrát. Pochopiteľne, že po celom ústave sa šuchtajú blázni s neočakávanými psychotickými výbuchmi, ženy majú rozcuchané alebo mastné vlasy (ako sa na správne pacientky psychiatrie sluší a patrí) a všetci vospolok vypliešťajú oči na svet. Nesmie chýbať ani priateľský pacient - pomocník znalý pomerov, osamelý zamestnanec s morálkou a v tomto prípade, sic len okrajovo, zároveň aj deva srdca hlavného hrdinu. Mladý muž sa infiltruje do liečebne, aby zachránil svoju sestru, neskôr sa dosť zvláštnym spôsobom snaží dokázať, že nie je blázon a to hysterickým záchvatom, útokmi na personál a demoláciou nábytku. Nie sú to celé dve hviezdy, veru nie. ()

Reklama

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Typický film pro ty, kterým nejde o hloubku a smysl poslání filmového díla, ale pouze jednoduché a slaboduché potoky krve a jiné nechutnosti tekoucí z obrazovky na diváka. Stačily mi dvě minuty filmu a věděl jsem, že se budu dívat na naprosto primitivní a nelogický film, ve kterém ani zdaleka nejde o děj, natož nějakou hloubku. V těchto dvou minutách se totiž prozradí pointa filmu, a to když hlavní hrdina prohlásí, že když nemůže zvenku pomoci své sestře zavřené v psychiatrické léčebně, udělá ze sebe blázna a pomůže jí jako pacient kliniky zevnitř. Už tento krok je holý nesmysl! Kdo by něco podobného udělal? Další nelogičností je, když jeden z pacientů drží zdravotní sestru pod krkem nad zemí a přivolaný lékař se s tímto pacientem baví jako by nic... jen ať jí ještě chvíli škrtí... Zaměstnankyně léčebny přijde o část ruky, ale z její tváře, výrazu a chování nevidíme ani náznak bolesti, natožpak nějaké mrákoty ze silné ztráty krve, které je všude kolem plno... Jako by nepřišla o ruku, ale o pět korun. Z uvedeného je jasné, že film je natočen skutečně jen pro chaboduché, kterým nejde o žádný děj, či poslání filmu, ale pouze o potoky krve, pojídání vnitřností lidí a jiné zvrácenosti. Filmem jsem doslova znechucen a pokud bude filmový horror kráčet podobným směrem, Pán Bůh s námi a zlé pryč. Chtěl jsem dát alespoň jednu * za herecký výkon Olivie Munn, ale protože miluji kočky... Bohužel. Tupý, ubohý, primitivní odpad! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím a ještě víc nemusím krváky - není to nic pro mě - proto ani tenhle film mě vůbec nenadchnul. Obvykle v noci v televizi dávají spíš komedie, ale tohle bylo v rámci své kategorie celkem dobře provedené. Tím nemyslím příběh nebo cokoliv smysluplnýho (Jeden člověk z ochranky, který dělá 24h směny nebo když vězeň držel sestru za krk ve vzduchu a on mu nejdřív dával výzvy než aby okamžitě zakročil), myslím tím gore a nechutnosti všeho druhu. Zakousnutí se do ruky sestry mě probudilo, psycho žraní kočky už mě dost odradilo, a když pak přišla na řadu čitelná scéna s hraným "spícím" exemplářem a následný žraním zlomený ruky, tak jsem už musel přepnout na Tele Tele. Jsem bábovka, ale radši si nechávám zdát o sličných dívkách než o tom, že mi někdo žere ruku zaživa :) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení se nekonalo a Insanitarium přesně splnilo své očekávání (čili průměrný thriller). Nehorší na filmu jsou určitě efekty - zlomená ruka, skřípnuté prsty atd. -, které místo aby naháněly hrůzu, jak asi tvůrci plánovali, jsou spíš k smíchu. Hlavní hrdinové jsou ale sympatičtí, hlavní padouch zlý a odpudivý a nechybí tomu ani typický konec či hodná slečna :) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama