Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho nám nutili bělogvardějce prizmatem vítězných bolševiků. Nyní se stává (filmový) Kolčak tím pravým hrdinou carského Ruska, přesně takového Ruska, jakému by rád vládl Putin, což je ze snímku velmi patrné. Českoslovenští legionáři jsou zde vykresleni jako zrádci a zloději, kteří svými „20 000 vagóny s nakradenou veteší“ zarazili viceadmirálův postup na Irkutsk. Upřímně řečeno, mnohem raději bych viděl válečný velkofilm o Zborovu a jejich sibiřské anabázi než tento mix války a love story, který měl být možná ruským Titanicem, ale v konečném důsledku zanechává podobně rozpačitý dojem jako německý Rudý baron. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak trošku výbuch....nepřesvědčiví herci od prvního do posledního, nemastní neslaní, kteří vám zážitek z filmu znepříjemní, sebelítost kam se podíváte, romantika jako mezi dvěma malomocnými co se bojí navzájem dotknout....co stálo za to je pouze úvodní lodní bitva proti Němcům. Následný boj s bolševiky je nuda.... Nějaký ten historický ruský /sovětský film jsem již viděl a nemůžu si pomoci, ale přijde mi, že se nedokáží odprostit od toho svého nacionalismu a nedokáží točit objektivně bez emocí... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr jako řemen a přitom ze začátku to vypadalo mnohem nadějněji. Admirál by potřeboval buď kratší stopáž nebo zajímavější postavy a bohatší děj - takhle totiž nudí a obzvlášť druhá hodina filmu je prázdná až hanba. Pochválit musím některé opravdu dobře natočené scény (úvodní plavba mezi minami, ostřelování zákopů na pevnině - zkrátka všechno, co se odehrává na palubách lodí), hudbu a to, že hlavní hrdinové byli alespoň sympatičtí, když už mezi nimi tedy nefungovala žádná ta "chemie".__P.S. Už nelituji, že mi tenhle "ruský Pearl Harbor" ve Filmovém klubu utekl.__P.P.S. Ve filmu jsou i Češi - mluví se o nich jako o chamradi, jen tak mimochodem. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Tak na tento najväčší ruský veľkofilm poslednej doby mi boli servírované upútavky celé dva mesiace. Takže nejaké očakávania rozhodne boli ale aj sklamanie. Jednak film bol každú chvíľu prerušovaný reklamou a jednak nefungovala to ako to malo. Bojové scény na mori boli fajn, ale láske medzi Alexandrom a Annou som neverila, nepresvedčili ma. Škoda, že film si budem pamätať najmä ako nekonečnú cestu vlakom. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama