Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Tobey Maguire na Oscara, Jake Gyllenhaal do záporných rolí a Natalie Portman nechť nahradí Megan Fox v žebříčku nejvíce sexy žen světa. Originální Brødre jsem neviděl, tudíž nemohu srovnávat, i přesto mi tahle "válečná verze Reign Me Over" opravdu sedla. Žádný hloupý doják, ale pouze syrově podaný příběh o důsledcích mezinárodních konfliktů na rodiny bojujících vojáků. Sheridan navíc moc dobře rozumí svému řemeslu, a tak z ústřední trojice dostal vše co se dalo. Maguire v druhé polovině předvádí jeden z nejlepších hereckých výkonů za tento rok. Mrazivý a dokonalý. Prototyp ideálního dramatu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tobey Maguire byl úplně mimo. Celou dobu akorát čumí jako debil a nebo hystericky ječí. A když ke konci chytne nerva, tak je akorát k smíchu. Víc zahrála i 10-ti letá Bailee Madison. Zápletka je vlastně jenom obyčejnej milostnej trojúhelník, akorát je to trochu okořeněný válkou. Tohle je příběh jak z telenovely. Mě to prostě nechytlo... No aspoň jsem Jakea Gyllenhaala viděl po dlouhý době zase v nějaký "normální" roli. Od dob kovbojský homohnědky ve Zkrocený hoře jsem na něj poněkud zanevřel. Tady byl jako jeden z mála sympatickej. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč jsi nemohl zůstat mrtvý?" Taková milá otázka jistě potěší každého, kdo si prožil ve válce své trauma. Já jsem tedy velký pacifista, takže se nezúčastním ani případné války Vanuatu s Fidži a to ani kdyby mě to mělo stát chatrč. Moje hlava totiž nikdy nepobrala, proč milující otcové prchají od rodin do nesmyslných válek a taky se odmítám nechat vtáhnout do jejich traumatu, protože mám svých problémů dost. Tady mne navíc "potěšil" soucitný scénárista, který mi vychytrale prozradil Samovo trauma hned na začátku a já jsem pak musel hodinu útrpně sledovat, jak mi Sam nechce říct to, co už dávno vím. Taky mi bylo celkem jedno, který z bratrů bude zmatenou Grace obšťastňovat svou přítomností, ale víc pozitiv bych k tomu raději neuváděl, protože posttraumatická válečná dramata nejsou mým šálkem sypaného čaje, mou sklenicí konopné limonády a ani ničím podobným. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale asi si ho seženu, protože tohle se mi líbilo. A moc. I když by se mohlo zdát, že to je jen další drama, tak tohle jede svou cestou, ne klasickými cestičkami, jak to v dramatech bývá. Například většina scén (vážných, nutno říci) je bez hudby. Tudíž je jen na divákovi, jak se k těm scénám postaví. Sice se to na povrch může zdát chladné, ale opak je pravdou. Právě tímto mě Bratři dostali. Navíc, tohle drama má skvělé obsazení. Kdo např. nevěřil, že Tobey zvládne těžší role, než jen lézt po budovách a tkát pavučinky, tak bude překvapen. Tohle je výkon hodný MINIMÁLNĚ nominace na Oscara. Natalii jsem uvěřil každý pohled, každou slzu, každou větu. A o Jakeovi můžu s klidným svědomím říct, že nezaostal ani za jedním z herců a skvěle je doplňoval. Jako film jsou Bratři brilantní drama, jako obžaloba války to je však geniální. Lepší volba pro první zhlédnutý film v roce 2010 asi nemohla být. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V dánské předloze Bratrů mě neskutečně iritovala neumělecká kamera, která byla schopna diváka nabít kinetikou během klidného úvodu, přičemž opravdu vypjaté scény pak nepůsobily tolik věrohodně. Tento remake má, jakožto hollywoodská tvorba, očividně hladší režii, plynulejší přechody a přirozenější spád, netlačí tolik na sugestivitu a surovost - otázkou však je, zda je to takhle reálnější, nebo zkrátka jen konformnější pro široké publikum... Další zásadní rozdíl v této, jinak naprosto věrné předělávce, představují herci - laťka byla položena vysoko, ale známá jména nezůstala ve stínu danských kolegů a zejména Gyllenhaal mě svým prvotřídním herectvím skutečně oslovil (opět). Celkově mohu říct, že krutá a působivá výpověď o vlivu války na člověka zůstala stejně kvalitní, přičemž běsnící scény a závěr vyzněl lépe u dánské předlohy. 7/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. Teplota, která zde přesahovala 35°C, dělala všem velké problémy. (Nyck)
  • Kvůli své roli musel Tobey Maguire (Sam Cahill) výrazně zhubnout. Během pěti týdnů shodil přibližně devět kilo a dostal se (při výšce 175 cm) až na váhu 65 kg. (greetchen)
  • Film vznikal v době, kdy v Hollywoodu naplno vypukla stávka scenáristů. (Nyck)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama