Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní záležitost a zajímavý příběh, který mě chytil. Herci jsou dobří a tempo filmu si taky kvalitně stojí, nenudil jsem se. Povedená byla hudba, což je na televizní záležitost taky ojedinělé. Finální vypořádání mi přišlo ale trošku slabší a levné. Za to uplný konec před titulkama byl náležitě mrazivý. Příjemné lehčí sci-fíčko. -"What's that number?" ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Slušná zbytočnosť s fajn knižnou predlohou, s pár solídnými scénamy a s dĺžkou, ktorá naštve. 180 minút prešlo pomerne rýchlo, nesťažujem si, ale tie dve hodiny a nejaké tie minúty by sa hodili na iné projekcie, ktoré by dopadli oveľa sľubnejšie ako sfilmovaný knižný nepodarok. Ale aspoň to nevyzeralo ako paródia na nejakého super-vírus mutanta, ktorý sa chystá vyhladiť ľudstvo. I keď to zo začiatku možno trochu vyzeralo. Nebudem sa už ďalej rozpisovať, priemer, nič hollywoodského, žiadny wow movie ani herecky dobre obsadený. 50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodná verzia bola zameraná hlavne na vedecké skúmanie smrtiaceho vírusu a na postupy, ktoré vedci pri tom aplikujú. Dianiu mimo laboratória sa venovala minimálne. Nová verzia sleduje obsiahlejšie aj konanie ostatných zložiek. Prezidenta, armády a napríklad detailne uvidíme aj jak Andromeda vykynoží to mestečko v úvode filmu. Ľúto mi bolo, že vedecké postupy upozadili a pôsobivé obsiahle scény dekontaminácie z originálu tu odbili krátkou montážou. Celkovo ma ale prvý diel, ktorý sa ešte snaží držať reality bavil snáď viac ako originál. V druhom diely sa ale z toho naplno stalo nereálne a konšpiračné sci-fi typu Aktov X v ktorom sú zlé frakcie v armáde, ktoré vraždia nepohodlných ľudí a vírus Andromeda na diaľku komunikuje so svojimi zmutovanými variáciami za účelom čo najefektívnejšie zničiť ľudstvo. To už bolo príliš pritiahnuté za vlasy. Aspoňže triková stránka je solídna a prekvapivo je táto verzia aj dosť krvavá. Celkovo boli postavy o niečo zaujímavejšie, ale na frfľajúcu vedkyňu z originálu nemala ani jedna. Takže po sľubnom prvom diely je vďaka šialenému vyústeniu v druhom výsledkom len mierny nadpriemer. 6/10. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s původním filmem, tak je tu méně vědeckosti, více klišé, více korektnosti (například vědci musí být složeni ze všech myslitelných ras a pohlaví, zabíjení zvířátek musí být pohoršeně komentováno atd.) (souvisí s dobou vzniku), více patosu (ehm, v původním filmu nebyl žádný). Herecké výkony jsou značně horší (během celého filmu jsem jim ty role nevěřil, pořád jakoby na mě křičeli: "jsme herci!"), i to charisma mají nižší, technickoumělecké zpracování snímku značně obyčejné, oproti originálu. Stará verze působila dojmem fiktivního dokumentu, tak moc důvěryhodná byla. Nová verze je prostě obyčejným televizním scífkem s vyššími ambicemi. Na druhou stranu je fajn, že příběhová linie je daleko komplikovanější a fantasknější. Tento fakt dává nové adaptaci svůj smysl. Přestože je nová linka ve své podstatě hloupá, dostává to film na zajímavější úroveň. Škoda, že ke konci se vrší docela blbosti a některé klíčové věci vyšumí do ztracena a některé jsem zcela nepochopil. Všechno zde také musí být daleko megalomanštější, aby to dnešní diváky zaujalo. I přes 180 minut délky a čerstvě absolvovaný původní film jsem se ale skoro nenudil, což jde adaptaci nové velmi k dobru. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Efekty místy až příliš televizní, nicméně i tak se jedná o jeden z těch lepších televizních filmů. Atmosféra v rámci mezí funguje a obsazení mnoha známých tváří z širokého spektra televizních seriálů fandy určitě potěší. I přes tříhodinovou délku a značnou dávku naivity je Kmen Andromeda poměrně fajn. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama