Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (112)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry a navzdory zdejšímu hodnocení mnohem méně blbé než sem čekal.Co víc v určitých momentech ve druhé půlce se tvůrcum celkem daří pracovat s atmosférou a po laxní první polovině se dá labyrint bez problémů odkoukat.V jednu chvíli bych snad dal i čtyři hvězdy,ale vzhledem k tomu,že první půlka připomíná kriminálku Anděl a celem trvá,než se vše správně rozjede,zůstanu u tři.navíc i ten konec je takový hodně uvařený z vody.Každopádn snaha se cení a klidně víc podobných filmů...60% ()

Disease 

všechny recenze uživatele

"Máme doma ve sklepě malou černou díru...", ale ve finále je to trochu jinak. Velmi dobrý horror nejen na české poměry. Civilní projev herců a uvěřitelné dialogy "o ničem" se mi líbily. Vadilo mi příliš okaté užívání horrorových klišé a také eskalace napětí mezi postavami během pobytu v labyrintu se moc nepovedla. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Hezký všední večer. Taaak tohle se nepovedlo.. Dvě hvězdičky uděluji za snahu. Jako pokus mladých nadšenců to beru, jako seriózní film nikoliv. Možná by dopadl o poznání lépe, kdyby tvůrci svěřili scénář do rukou někomu, kdo už někdy nějaký psal. Tenhle má spoustu děr a chyb. Když už to pozná i laik, jako jsem já, není to dobré. Vlastně jediné, co ve filmu funguje, jsou kupodivu dialogy - se kterými má konkurence často potíž. To by stačilo pro televizní konverzačku, ale tady jsou slova přirozených herců malou protiváhou špatného...špatného zbytku.. Mějte se filmově, Woo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Je tam úplně jiná hudba, než jsem chtěl já, kde je asi 10 minut záběrů, které jsem v tom filmu nechtěl a pořád nechci a kde chybí pár záběrů, které bych tam chtěl, ale které jsme nedotočili ani v dotáčce." tvrdí o verzi, která prolétla kiny režisér Tomáš Houška. Hlavně díky článku, který jsem ani tak o samotném filmu, jako patáliích a problémech jeho vzniku a distribuce, psal (aniž bych film viděl) pro šesté číslo časopisu Howard a který si můžete přečíst zde: http://www.eraserhead.estranky.cz/clanky/clanky/v-labyrintu-ceskeho-horroru.html, můžu říci, že jsem nakonec čekal něco mnohem horšího. Ten film místy docela zápolí s atmosférou, někdy se mu ale povede krásně obejmout a navnadit. Má živelné postavy, žádné statické figuríny roboticky se pohybující a hovořící jak a kam rejža ukáže. A ano, patřím k hereckému (nikoliv zpěváckému) fanklubu Lucky Vondráčkové a za tohle má u mě další bod k dobru. Má to skvělou hudbu. Vadilo mi, že se film hodně dlouho rozjíždí? Ani ne, vadilo mi spíše to, že končí hodně rychle. Musím však říci, že po tom, co jsem o filmu od samotného Houšky vyslechl, z toho nakonec přeci jen dokázali zázračně sestříhat koukatelný a na české poměry i relativně zajímavý film. Upřímně řečeno, radši si pustím znovu tohle, než další hřebejkovinu nebo tuctově-nudnou a nezáživnou vieweghovskou adaptaci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Videoklipová či MTV kamera a střihy, mladí herci a vedení příběhu, až by jeden zaplakal. Neustálá wtf a otázky - BACHA, SPOILERY - proč ti podzemní satanisti (soudě podle obráceného kříže) ji najednou nechali točit své sedánky? Co byl tedy zač ten židovský náhrobní kámen? Kde je kurnik ten průchod do jiné dimenze, když podle mapy je ten její barák tak důležitý? Jak nakonec tedy skončila stará paní? Proč se chodby labyrintu stále měnily? Jak mohli slyšet další zvuky, když za vším stála Brazilka? A to jí fakt šlo o nějakou podělanou nacistickou truhličku a pár šutráčků? Kvůli tomu důmyslně vraždila jako Freddie Krueger? A to neměla žádný plán, když to všechno měla tak důmyslně promyšleno? A jak tahala mrtvoly přes celý barák dolů do sklepů a ještě stihla uklidit v bytě krev? Jak by mohli zabetonovat otvor, když by jim ten beton neměl kde držet a v podzemí se roztékal chodbami? A kdo je ten pán v bance či spořitelně na konci? --- Celé to působí jako laciná vykrádačka pár chvilek z Maharalu, ze Strážce duší nebo Ztracené brány (dokonce vykrádá i lokace). Jenže ty vykradené kousky nedávají smysl. Spousta scén je zbytečných, jen do počtu, plus mají roli jen reklamy (celá podělaná Alza, částečně Profi taxi - což je taky dobrá scéna: holky najdou doma cizí kudlu, zpanikaří a vlezou do taxíku. Člověk čeká, že jedou na policii, ale ne, ony hned sedí v klídku s kamoši v hospůdce a popíjejí vínko, jako by se nechumelilo.). A na závěr nezbytná Lucčina pěseňka, stejně jako v Babovřeskách - ta holka snad musí mít písničku všude. Celé je to rádoby tajuplné, ale blbé, nedomyšlené a rozhodně hodně nedotažené. Btw, asi je něco špatně, když má člověk delší dobu pocit, že ty dvě holky v jednom bytě jsou spíš lesby než spolubydlící, aspoň jak tam kolem sebe běhají v kalhotkách a dojemně si vaří kafe. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)
  • Při natáčení ve Znojemském podzemí se zranil kameraman Martin Matiášek a musel být operován. (Blaster33)
  • Celkem byly čtyři verze scénáře. (Bauer)

Reklama

Reklama