Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šeď všedního života může někdy vést k nespokojenosti a tak i Garfield je znuděn svým životem v Animíkově (Cartoon World). Je unavený každodenní prací v Comic Strip Studiu a znechucený ze svých spolupracovníků Wallyho, medvěda Billyho, králíka Randyho a Binuty. Když Odie náhodou upustí svou kost skrze pásku v obraze, která dělí Animákov od skutečného světa, Garfield se impulzivně rozhodne ponořit se do světa prodavačů hot-dogů bez ohledu na svou přítelkyni Arlene nebo svého páníčka Johna. V doprovodu přihlouplého Odieho se Garfieldovo prvotní nadšení brzy opadá poté, co musí hledat jídlo mezi odpadky a stráví noc v promáčené budově. Jako by toho nebylo dost, rozhodnou se noviny zrušit komiksy s Garfieldem a tak je Garfield nucen obrátit se o pomoc na své spolupracovníky, aby společně našli nějaký způsob, jak dostat Garfielda s Odiem zpátky do Animákova, než jejich komiks nadobro zruší.

Tento kompletně animovaný celovečerní film je výraznou obměnou oproti předchozím dvěma napůl hraným a napůl animovaným filmům (Garfield ve filmu a Garfield 2) a je také prostorově řešený jinak. Divákovi jsou prezentovány 3D-postavičky na zdánlivě plochém pozadí, které je jakousi směskou pozadí z počítačové hry a barevného komiksového pozadí. (Fary)

(více)

Recenze (34)

xerno 

všechny recenze uživatele

No nevím, někdo se tu asi spletl. Ale možná taky ne. Horší je snad jen teletubies, už jen kvůli tý grafice a "humorným" zvukům. On by to nebyl špatný film, ale to by se musel hodně radikálně změnit scénář a grafické pojetí, takhle je to pro děti do 7 let. Taky by se musela změnit editace a režie, pak by to bylo dokonalý, ale příběh jako takovej zase tak špatnej nejni. 2* dávám jen z dobroty, že se to líbí malým dětem, který na hodinku zabavíte:) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

I když byly doby kdy bych toto dobrodružství mohl vidět 5krát denně tak s odstupem času vidím, že tato úmělina je jeden velký krok vedle. Nudný a jedovatý příběh, který kromě konkurzu na komiks nemá pořádný vtip a klad. K tomu cizí postavičky a příšerná grafika. Možná je to hodnocení přehnané, ale co vlastně pochválit?? Nic mně nenapadá. Soráč Garfielde ale tohle je fakt slabota slabot. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nakonec, ačkoli jsem viděla tuhle novou trilogii ve špatném pořadí, docela se mi zažrala pod kůži. Viděno dětskými očima a viděno za doprovodu dětských očí - o nic horší, než nejnovější filmy s Casperem. Čili scénář až nečekaně nápaditý, ovšem na animaci nutno přivyknout a nečekat žádnou klasiku. Docela ROFL je už ta základní devíza, že se Garfield a posléze i Odie a spol. dostanou do reálného světa, když za jejich first life je vydáván život herců novinových stripů. Jim Davis stvořil vlastní fikční duplicitní svět o tom, co se děje v jeho hlavě, když sám kreslí… First life má ostré kontury, ten reálný je bez nich. Symbolika? ()

wobufet 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je nápad vcelku zajímavý, proveden je bídně. Než se vůbec Garfield s Odiem do lidského světa dostanou, musíme přetrpět rádoby gagy jiných komiksových hrdinů (pro mě neznámých) a postav studia. Když už to vypadá, že se děj rozhýbe, vždy ho něco zbrzdí. I samotný příběh je velice slabý a předvidatelný. Ono, od Garfieldova filmu se toho v poslední době nedá moc čekat. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Garfield žije v nějaké podivné paralelní realitě a náhodou se propadne do toho skutečného. No nebyl to špatnej nápad, ale má to ale, a to sakra velký a ne jedno. Garfielda sice můžou mít rádi i haranti, ale přesto je permanentně určen spíše odrostlejším čtenářům, kteří chápou jeho narážky na pondělí, lenost a hlavně sarkastické poznámky, kterými komentuje nudný, nezajímavý život svého ňoumovitého páníčka Johna. Jenže všechny filmy i seriály se snaží být rodinnými (seroš je opravdu pro školku), což je základní problém. Tudíž se musí osekat všechno, co by smradi nechápali, nebo by je to mohlo „poznamenat“, takže všechno co na něm milujeme. Jim Davis je ve stejným postavení jako Šáša Krusty, který dává svoje jméno na všemožný zgarby, ale když ty producenti mu rvou kufry plný zelenýho lupení, to se pak soudnost odebere do věčných lovišť. Prostě výsledek je kravina, s velmi jednoduchou animací, skoro nulovým počtem hlášek, ale zato smrtelné nudy je přehršle. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevují i postavy z jiných komiksů. Např. Dagwood ze slavného komiksu „Blondie“ a žlutý pes s jménem Grimmy z komiksu „Mother Goose and Grimm“. (Vitox)
  • Film měl jít do kin původně v říjnu 2007, jeho premiéra však byla posunuta na listopad. (HappySmile)
  • Ve scéně, kde rodič volá svoje děti ke komiksu, můžeme v TV vidět film Past na žraloka (2006) – předchozí film od Digiart Animation Studios. (Vitox)

Reklama

Reklama