Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve své poslední roli bezcitného gangstera se Jamesi Cagneymu podaří životní útěk z vězení.  James Cagney září v roli neurotického a emocionálně vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí a který se po smrti matky, na jejíž chvále je úporně závislý, rozhodne pomstít jejímu vrahovi. Působivý snímek, v němž se odráží atmosféra studené války, a jehož závěr je považován ze jeden z nejvíce strhujících ve filmové historii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka, v níž zahrál James Cagney šíleného zabijáka skvělým způsobem. Ale nejen James Cagney je tím hlavním ve filmu. Všechny role perfektně zapadly jako jednotlivé díly puzzle. Film noir je taková moje srdeční záležitost a tenhle film můžu i několikrát do roka. Perfektní kamera, střih, režie... Jenom když narazíte na kolorovanou verzi, tak stáhněte barvy, ať máte film černobílý, stojí to za to. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka o bezcitnom a duševne nie tak celkom v poriadku mafiánovi, ktorý sa rozhodne pomstiť a ktorého na ceste za pomstou nemôže nič zastaviť. Po hereckej stránke výborné a dejovo pútavé, páčili sa mi hlavne väzenské pasáže. Škoda toho konca, ten sa mi zdal už mierne pritiahnutý za vlasy, a to že vraj patrí medzi najviac strhujúce vo filmovej histórii. No neviem, neviem... 75/100 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Krutopřísně chlapácká noirovka, která je ve společnosti akčních kriminálek na svou dobu podobně dominantním počinem jako o skoro padesát let později Nelítostný souboj, v originále zcela mimochodem pod názvem Heat. V úžasném tempu, nekompromisním střihu a se scénářem, jehož kvalita a dějová kreativita bere dech o to víc, čím více tuctovějších a zaprdlejších gangsterek jsme viděli. Cagney skvělý, ale ostatní mu zdatně sekundují - infiltrovaný polda dokonce tak zdatně, že mu člověk nakonec musí fandit, přestože hvězdou má být právě Cagneyho chladnokrevný a hláškující magor.... To je ale jen menší slabina na jinak dokonalé žánrové prácičce. 90% ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

James Cagney tady hraje bouřlivého gangstera s matčiným komplexem. Pravděpodobně se jedná o jeho životní roli. Je tady nádherná femme fatale Virginia Mayo. Napětí v tomto noiru graduje od samého začátku a tíživá atmosféra je tady ještě více vystupňována výbornou hudnou Maxe Steinera. Zatím asi nejlepší noir, co jsem viděl. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se stal vzorem spoustě akčních "robbery" a "heist" filmů. Na svou dobu hodně akční a násilné. James Cagney září v roli vyšinutého gangstera, který trpí padoucnicí, je závislý na matce a na jahodách (Tarantino hadr). Důležité je taky vykreslení obrazu světa pomocí technologických sítí a souřadnic; je to film, v němž se odráží atmosféra studené války a nástupu nelítostných nadosobních institucí ovládajících moderního člověka. Přese všechnu paranoiu jde ale o velmi zábavný a dynamický kousek. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (16)

  • Část filmu se objevila ve snímkuu Respekt (1992), kde inspiruje jednoho z hlavních aktérů. (Ignus.cz)
  • V roce 2008 snímek obsadil 4. příčku v žebříčku nejlepších gangsterských filmů, který byl sestaven Americkým filmovým institutem. (mi-ib)
  • Existuje aj počítačom kolorizovaná verzia. (westerns)

Reklama

Reklama