Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 10

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 10

Recenze (843)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přeplácané, infantilní a předvídatelné. Charakterové vývoje postav těžko uvěřitelné. Hlavní postava stylizovaná do podoby roztomilé, dětinské, emocionálně nevyzrálé, přesto drsné bojovnice v těle sexy holčičky. Nevím, jestli je to úplně zdravý přístup. Pár světlých stránek to patrně má, jinak bych nedával dvě hvězdičky, ale než otevřeli hodnocení, zapomněl jsem, které to byly. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kultovní fetiš (velkých očí) Roberta Rodrigueze. Už to vypadalo, že dlouhodobá stagnace mu neprospívá, ovšem terapie u Jamese Camerona měla za následek, že se slavný režisér vzchopil a dal vzniknout svébytnému futuristickému majstrstyku, u něhož není vyloučeno, že leckterý jedinec neváhá dát průchod úchylce zvané cyberfílie - čili pohoní nad "robotickou" holčinou. A nejen to, bude se nadmíru tetelit ze skvostné technické stránky a množství fines, které se na diváka valí v nemalém poměru. Futuristické Železné město, nad nímž se v oblacích tyčí poněkud záhadný Salem, je v podstatě hlavní kulisou vyprávění, do kterého se ještě vměstnala agresivní hra Motorball, která je vesměs variací futuristických her z jiných scifi bijáků, dále se zde vyskytuje přepestrá partička lovců odměn, kde se pohybuje i jeden s výsostnými na(r)cistickými sklony, a svůj prostor ve vzdálené budoucnosti dostanou i city, které v naší hrdince probudil místní mladík. Režie je naprosto perfekcionalistická. A scénář, který sepsal Rodriguez společně s Cameronem, nezůstává o moc pozadu. Celek skýtá originální kompaktnost, která má poutavé vyprávěcí postupy, dynamickou akci a skvěle kompozičně rozložené charaktery. Rosa Salazar je překvapivě velkým tahounem, ač nepatří mezi herečky, u které divákům automaticky naběhne nějaký předchozí film, v němž účinkovala. Casting nemá slabin, každá z postav, respektive každý účastník je dostatečně zajímavý a scénář mu přisuzuje, aby se během dvou hodin, co film trvá, nějak projevil, případně participoval na nějakém dějovém zvratu. Pro mě osobně byla nejzajímavější Jennifer Connelly, svoji roli v tom samozřejmě sehrály i její podvazky, ovšem Christoph Waltz, Ed Skrein a neokoukaný Keean Johnson. A hlavně jsem se po celou dobu těšil, s čím dalším nápaditým režisér ještě přijde, a rozplýval jsem se nad jeho zručností a značnou obrazotvorností. Volá to po druhém dějství, nemálo bočních dějových linií bylo rozvedeno jen tak nenápadně. Bojový andílek zaujal svým nasazením a vybranou stylovostí, která je režisérovi vlastní. 10/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě muselo být na papíře obrovské riziko pustit do takového mega námětu za mega peníze právě Roberta Rodrigueze. Ale rizika jsou od toho, abychom od nich měli nějaká očekávání a musím říct, že Ality se Rodriguez chopil s veškerou ctí. Krásný cyberpunk z daleké budoucnosti, který je nápaditý, krásně naanimovaný a hlavně plný bizárních (až béčkových) nápadů, které by po všech těch předchozích filmech napadli opravdu jen Rodrigueze. Za mě tedy super zážitek, který se jednoduše povedl. Vzorový blockbuster se vším tím dobrým, co blockbuster umí nabídnout. A to včetně herců, kde mi největší radost dělala jak, ač animovaná, hlavní představitelka Rosa Salazar, tak její tatík Christoph Waltz. Rodriguez do tohoto filmu dal esenci všeho, co doposud natočil. Absurditu, emoce, animovanou krásu, ale i kousek ze Spy Kids, což mu nakonec ve výsledku také odpustím. Alita se prostě povedla a já si ji díky tomu všemu nad míru užil. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Otázka, která mi nedá spát: Proč na ni nevypsali odměnu, když má tak nežádoucí cíl? OK, fuck the logic. Stejné jako nedávný výlet do Oasis (akorát míň geekovský a víc "lidský"). Vizuálně nemám, co vytknout, příběh je ale tuctový, šablonovitý a vedlejší postavy jsou jen prazvláštní figurky bez života. Musím se podívat, ze kdy je originál a jak moc se ho tvůrci drželi, protože aktuálně je pro mě "Alita" slepenec cca. deseti jiných sci-fíček. 3,5* a nějak si neumím představit, jak by ten pár mohl fyzicky fungovat... Dvojka být může, ale když nebude, srdce mi to nezlomí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(94%) Viděno v kině díky ČSFD projekci. No vida, po dlouhé době mi vyšla projekce. Přiznám se, občas mívám čas na tyto projekce, ale často se mi nechce sedět v kině plném lidstva, ale tentokrát to bylo celkem fajn, poprvé jsem aspoň navštívil kino Chodov. Nyní k filmu. Od Ality jsem nic extra neočekával a nakonec jsem byl velice mile překvapen. Dle trailerů jsem hádal jen přehnanou akci a nic víc. Jenže mě to vtáhlo do děje už od začátku. A to hned od úvodu mě začal bavit skvělý herec Christoph Waltz, který roli dobráka zahrál víc než dokonale. A to mu běžně pasují role záporáků. Ostatní herci splnili svůj nutný standart včetně roztomilé Ality. Ta mě též bavila. Celkově měl snímek mnoho co nabídnout. Akce byla perfektní – kamerou nasnímaná do nejmenších detailů a především byla perfektně ozvučena (někdy to bylo až moc hlasité – ale mě to nevadilo). Příběh to má jednoduchý, ale funkční a k tomu plný emocí, především když už se film ubírá ke konci. Najde se tu i pár vtipných momentů. Tempo to má neuvěřitelně rychlé, takže mi ty 2 hodiny utekly rychle. Klidně bych ještě přidal aspoň 20 minut navíc. Hudba od Junkie XL byla povedená. No, nevím co k tomu dodávat. Pro někoho to může znamenat menší zážitek než pro mě, diváci si můžou říci, že šlo jen o akci, ale já na tom ocenil daleko víc aspektů. Těším se na další shlédnutí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Když Hugo (Keean Johnson) na začátku „zachrání“ Alitu (Rosa Salazar) před Centurionem, můžeme si následně všimnout, že se jídlo, které dříve odhodila, záhadně vypařilo. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama